Uzak Durun: Bu Altcoin Dolandırıcı Etiketi Aldı!
Uzak Durun: Bu Altcoin Dolandırıcı Etiketi Aldı!

Uzak Durun: Bu Altcoin Dolandırıcı Etiketi Aldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere piyasalarda dolandırıcılık olayları son bulmuyor. Siber güvenlik firması olan Check Point’in araştırma kolu Check Point Research, işlem ücretlerini manipüle etmek için kullanılan bir akıllı sözleşme işlevini keşfettiği bildirildikten sonra son zamanların dikkat çeken altcoin projesi Dingo Token’ı (DINGO) “potansiyel bir dolandırıcı” olarak işaretledi! İşte detaylar…

Dikkat: Bu altcoin projesi dolandırıcı etiketi aldı!

Bir siber güvenlik firması olan Check Point Research (CPR), 3 Şubat tarihli blog gönderisinde yaptığı incelemeler sonucu Dingo Token’ı bir “dolandırıcı token” olarak işaretledi. Bunun nedenini ise 3 Şubat tarihli gönderisinde Dingo Akıllı Sözleşmesinin arkasındaki kodu inceledikten sonra, sözleşmenin alım satım ücretini yüzde 99’a kadar değiştirebilen “setTaxFeePercent” adlı bir arka kapı işlevi keşfettiğini söyledi. Projenin tanıtım belgesi olan WhitePaper’ı her işlem için yalnızca yüzde 10’luk bir ücret olduğunu iddia etse de durum bu.

Check Point Research’e göre bu durum, bir kullanıcı tokeni her aldığında veya sattığında proje sahibinin işlem tutarının yüzde 99’a kadarını geri çekmesine izin veren tehlikeli bir durum. Siber güvenlik yazılımı firması, 427 milyon Dingo Token satın almak için 26,89 dolar harcayan ancak bunun yerine 4,27 milyon veya 0,27 dolar değerinde Dingo Token alan bir kullanıcıyı gözlemledi.

Buna benzer 47 örnek daha bulunuyor. Bunun nedeni ise birçok yatırımcı bu token’ın yüzde 8.400 yükseldiğini gördü ve bunun ardından birçoğu Dingo Token’ı araştırmak isterken dolandırıldı. Siber güvenlik firmasının sözleri ise şu şekilde:

“2022’nin kripto piyasasında zor bir yıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu yıl yüzde 8400 oranında artan bir token gördüğümüzde, projeyi araştırmak ve bu konuda neyin benzersiz olduğunu anlamak zorundaydık. Dingo Akıllı Sözleşmesini inceledik ve hızlı bir şekilde bir dolandırıcılık ve ‘scam’ gibi göründüğünü fark ettik.”

DINGO oluşturucuları yanıt vermiyor!

Firma ayrıca Dingo Token web sitesine işaret ederek, dört sayfalık bir teknik inceleme dışında “projelerin sahipleri hakkında gerçek bir bilgisi olmadığını” söyledi. Araştırma şirketi, “Yatırım portföyünüze kriptoyu dahil ettiyseniz veya gelecekte kriptoya yatırım yapmakla ilgileniyorsanız, yalnızca bilinen borsaları kullandığınızdan ve arkasında birkaç işlem bulunan bilinen bir token satın aldığınızdan emin olmalısınız.” sözlerinde bulundu.

Bu yazının yazıldığı sırada Dingo Token, CoinMarketCap’te 82.555.168 dolarlık canlı piyasa değeriyle 298. sırada yer alıyor. Konu hakkında şirket her ne kadar Dingo Token (DINGO) yöneticilerine ulaşsa da, herhangi bir yanıt alamadı. Twitter ve CoinMarketCap kullanıcıları da yakın zamanda Dingo Token ile ilgili sorunlar bildirdiler. Kripto trader’ı @incredibleJoker, 5 Şubat’ta yaptıkları bir gönderide varlıklarını satamayacaklarını söyledi.

Bir Dingo Token moderatörü, kullanıcının Twitter gönderisine yanıt vererek kullanıcıdan kendisine özel olarak mesaj göndermesini istedi, ancak başka güncellemeler herkese açık yapılmadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Uzak Durun: Bu Altcoin Dolandırıcı Etiketi Aldı!