kripto para

İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz üzere lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), ABD’de önemli bir makro haftasına giriş yapacak. BTC grafiği, haftalık kapanış civarında bir kırılmadan kaçındı. Bir diğer yandan Bitcoin, son 24 saat içerisinde direnç seviyesini bir kez daha kırarak 24 bin dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşadı. Peki, bu hafta Bitcoin için nelere dikkat edilmeli? İşte uzmanların açıklamaları…

Bitcoin, Haziran ayından bu yana en yüksek haftalık kapanışını yaptı!

Son birkaç haftadan tamamen farklı olarak lider kripto para birimi Bitcoin, 7 Ağustos tarihinde yaptığı haftalık kapanışta yatırımcılara rahat bir nefes aldırdı. Grafiğe göre kapanışın hemen sonrasında BTC düşüşe geçmek yerine yükselişe geçti ve neredeyse 1 saatlik dilimde 500 dolar seviyelerinde yükseliş yaşadı. Güncel TradingView verilerine göre BTC, Haziran ayından bu yana geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş trendinden uzak olarak en yüksek haftalık kapanışını oluşturdu.

Bununla beraber lider kripto para birimi, üst üste iki kapanış boyunca kilit 200 haftalık hareketli ortalamasını savunmayı başardı. Bu trend çizgisinin destek oluşturma olasılığını güçlendirse de bu hafta boyunca yapılan birçok test, 200 haftalık MA’nın 22.900 dolar civarında olduğunu belirtiyor. Twitter üzerinden yorumlarda bulunan popüler bir yatırımcı TraderSZ ise, “bu şiddetli bir hareket” biçimini alacak ve sonunda terse dönecektir” yorumlarında bulundu.

Uzmanlar ABD enflasyon tablosuna dikkat çekti!

Bir diğer yandan uzmanların dikkat çektiği nokta ise Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları  olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlara göre ABD enflasyonu 10 Ağustos’ta kripto ve ötesindeki tartışma konularının başında gelecek. Birçok yatırımcının yakından ilgilendiği nokta ise enflasyonun zirve yapıp yapmadığı olarak karşımıza çıkıyor.

İşte Bitcoin (BTC)'de Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Uzmanlara göre emtialardaki düşüş eğilimi, enflasyonun bu noktalardan düşüş yaşayacağını öneriyor. Bu açıdan, bir temel olarak kullanılmakta. Bu durum da, Tesla CEO’su Elon Musk’ın iyimserliği içinn önemli bir neden olarak gözüküyor. Tesla’nın geçtiğimiz hafta yaptığı Yıllık Hissedarlar Toplantısı esnasında gerçekleşen bir konuşmada Musk, “Bu açıkça değişiyor, ancak eğilim düştü. Bu da en yüksek enflasyonu geçtiğimizi gösteriyor” sözlerinde bulundu. Öte yandan aylar boyunca süren kilit faiz oranlarının hemen ardından, ABD Merkez Bankası (FED) önümüzdeki Eylül ayına kadar ek para politikası için yapılacak hamleler hakkında bir kararda bulunmayacak. Daha geniş olarak yorumcular, istenmeyen yan etkiler olmadan faiz oranlarını daha fazla artıramayacaklarını ileri sürüyor.

Eski yatırımcılar, cüzdanlarında Bitcoin tutmaya devam ediyor

Uzmanlara göre zincir içi kaynaklar, uzun sürelerden bu yana devam eden düşüşlerin ardından lider kripto para biriminde yaşanan son artışlar, alıcıları hareketsiz bırakıyor. Daha önce de görülen bir olay olsa da daha fazla kazanımın piyasaya girmesi durumunda uzun vadeli sahiplerinin kararlılığının nasıl test etkileneceğini görmek ilginç olmaya devam ediyor. Bu hafta paylaşılan verilere göre Glassnode, son 24 saat içerisindeki aktif BTC arzının miktarının ortalama olarak düşüş yaşadığını aktardı. Ayrıca Glassnode, potansiyel olarak fiyat hareketlerine anında yansımayacağını da etkiliyor.

Öte yandan işlem hacminin 7 günlük MA’sına bakıldığında, seviye 1 Ağustos’tan önceki en düşük seviyelerini çoktan geçti. Gün içinde ise kendi başına bir ayın en düşük seviyelerini yakaladı. Daha yüksek zaman dilimlerinde, eğitimde belli bir şekilde “pragmatizme” doğru geçiş yaşıyor. Ayrıca BTC arzının üç yıl veya daha uzun süredir cüzdanında hareketsiz kalan kısmı artmaya devam ediyor. Seviye ise gün içinde ATH yaparak yüzde 38.426 seviyesine ulaştı.

Uzmanlara göre mevcut değişiklikler, HODL Dalgaları metriğinde daha kolay bir şekilde görüntülenebiliyor. Metriğe bakıldığında, belirli bir süre boyunca lider kripto’nun arzının ne kadarının hareketsiz kaldığında dair genel bir bakış ortaya çıkıyor. 2022 yılına bakıldığında, bir ila iki yıl arasında sabit duran altcoin’lerde belrigin bir artış görüldüğü de görülüyor.

İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Popüler borsanın emir defteri “durgun” halde bulunuyor

Piyasalarda yaşanan son mevcut koşullar sonrası birçok borsa cansız gözükse de, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, geçtiğimiz hafta ABD borsası CoinBase ile bir ortaklık duyurusunda bulundu. Fakat bir yorumcuya göre bu yaz, bireysel satış olmadığı için emir defterlerinin “durgun” kaldığını belirtiyor. Material Indicators tarafından sağlanan Binance emir defterinden elde edilen veriler de benzer şekilde. 24.000 doların çok üzerinde faaliyetlerdeki boşlukları vurguluyor. Ancak bu, spot fiyat işlem aralığında yukarı ve aşağı hareket ettikçe hızla değişebilir.

Veriler, dip seviyeleri keşfediyor!

Piyasalarda yaşanan ayı piyasası rallisi hakkında uzmanlar, duyarlılık verilerine işaret ediyor ve dibin gerçekten olup olmadığına dair olası bir ipucu arıyorlar. Araştırma firması Santiment ve makro analist Alex Krueger tarafından belirtildiği gibi, BTC ayı piyasalarına olan ana akım ilgi, aslında makro varlık fiyatlarının dip seviyelerinden önce değil, hemen sonra zirve yapma eğilimindedir. Kruger, Mart 2020 olaylarını S&P 500’de 2009 ile karşılaştırdı. Santiment, BTC fiyat tabanları etrafında BTC ile ilgili sosyal medya içeriğine dikkat çekti.

İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Daha önce kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz üzere Kripto Korku ve Açgözlülük endeksine bakıldığında ise, piyasanın Temmuz ortasından bu yana görmediği seviyelerde bulunuyor ve veriler, “aşırı korku” bölgesini aştı. Endeks, 8 Ağustos’ta 30/100 olarak ölçüldü. Yani, önceki güne kıyasla hareketsiz ve genel piyasa havası olan “korkuyu” temsil ediyor. Öte yandan “Aşırı korku”, 25’ten az bir puana karşılık geliyor.

İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!