kripto para

Kıyamet Senaryosu: Kripto Para Krizi Geliyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon verilerinin açıklanması sonrası kripto para piyasalarında düşüşler devam ederken, yatırımcılar kriz korkusu ile karşı karşıya. Celsius(CEL)’un, pozisyonunu temize çekmek adına fiyatı düşürmek için DeFi platformu MakerDAO’ya daha fazla Bitcoin eklediği görüldü.

Kripto para piyasasında yaşanacak kriz senaryosunu önlemek adına adımlar atıyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Son dönemde ciddi likidite sıkışıklığı sebebiyle alım-satım işlemlerini askıya alan Celsius, zincir içi verilere göre Bitcoin fiyat seviyesinin 16.852 dolara ulaşması durumunda 522 milyon dolarlık pozisyonunun tasfiye edildiğini görebileceği belirtiliyor. Bitcoin şu anda 22.500 dolar fiyat seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor, ancak ciddi bir aşağı yönlü baskıyla karşı karşıya. Celsius’un tasfiye edilme durumu gerçekleşirse, piyasada yaklaşık 522 milyon dolar değerinde BTC’yi bırakarak pozisyonunu devretmek zorunda kalacağı bildiriliyor. Bu büyüklükte bir satış, Bitcoin fiyatları için felaket olabileceği belirtilmekte.

Kıyamet Senaryosu: Kripto Para Krizi Geliyor mu?

Böyle bir senaryonun gerçekleşmesinden kaçınmak adına Celsius, son 24 saat içinde pozisyonuna Bitcoin ekliyor. Şimdiye kadar, bulunduğu konumu güçlendirmek adına token’in DeFi eşdeğeri olan yaklaşık 3000 Wrapped Bitcoin(WBTC) eklediği bildirildi. Ancak Celsius pozisyonunu koruması hali, BTC’in tasfiye fiyatının üzerinde kalmasına bağlı olduğu belirtiliyor. Seviyenin aşılması durumunda, Celsius ekosisteminin muhtemelen iflasla ve müşteri fonlarının tamamen kaybıyla karşı karşıya kalabileceği açıklanıyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde kripto para analisti TheCryptoLark potansiyel bir Bitcoin çöküşünü tetikleyebileceği ve fiyat seviyesinin 10 bin dolar seviyesinin altına çekebileceği belirtti:

Global anlamda bir tasfiye riski, şu anda kripto para piyasaları adına çok acı, flaş çöküşü görebilecek en büyük tehlikelerden biri! Birkaç milyar Bitcoin ve Ethereum, çok daha fazla teminat gösterilmedikçe, umutsuzca zayıf şekilde piyasalarda satılabilir!

Daha fazla token satın almak için Bitcoin’inden yararlanan Microstrategy, BTC fiyatlarının daha da düşmesi durumunda 1 milyar dolarlık bir tasfiye ile karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Stake edilen Ethereum durumu kötüleştirdi mi?

Kripto para analisti Celsius’un, yüksek miktarlarda BTC’ye maruz kalması göz önüne alındığında, Lido Staked Ethereum (stETH) değerindeki bir depegging, Celsius’un son ikilemindeki ilk tetikleyicisi gibi göründüğünü belirtiyor. Bu ayrıştırma, doğrudan ETH fiyatlarıyla ilgili olmasa da, yatırımcılar daha fazla kayıptan korkması halinin her iki token’da panik satışına neden olduğu görülüyor.

Yaşanan ani fiyat düşüşü, CEL’in değerinde büyük bir düşüşe neden oldu ve tasfiye edilme riskine soktu ve ardından daha fazla fon kaybını önlemek adına alım-satım işlemlerini askıya almak zorunda kaldı. Ancak CEL, özellikle düşük likiditede, stETH gibi potansiyel olarak değişken token’larda, müşteri fonlarıyla riskli işlemler yapmasıyla ilgili olarak yaygın eleştirilerle karşı karşıya kaldığı görülüyor. Celsius’un, Terra çöküşü sonrasında 500 milyon dolardan fazla kaybettiği bildiriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kıyamet Senaryosu: Kripto Para Krizi Geliyor mu?