Bomba Gelişme: FTX Davasında Türkiye İçin Karar Çıktı!

Bomba Gelişme: FTX Davasında Türkiye İçin Karar Çıktı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptoarena.com olarak geçtiğimiz aylarda aktardığımız üzere bütün kripto para piyasasında arsıcı etkiler yaratan FTX çöküşü ile beraber, birçok kripto para borsası büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Öte yandan FTX’in Türkiye kolu için yeni gelişmeler yaşandı. ABD’li yargıçtan FTX’in Türkiye kolu FTX Türkiye için iflas davasının dışında tutulmasına onay verildi! İşte detaylar…

ABD Mahkemeleri, FTX Türkiye için kritik kararı açıkladı!

Geçtiğimiz yıla kadar dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in Türkiye kolu, başarısız kripto borsasının ülkedeki yetkililerin ABD mahkemeleriyle işbirliği yapma ihtimalinin düşük olduğunu söylemesinin ardından ABD’deki iflas işlemlerinden çıkarılacak. Delaware İflas Mahkemesi Yargıcı John T. Dorsey, borsa  temsilcilerinin Ocak ayındaki talebine cevaben Pazartesi günü verdiği kararda Türkiye kolunun iflas davası kapsamı dışında tutulmasına karar verdi.

Şok Gelişme: FTX, Bu 6 Altcoin'i Piyasaya Boşaltabilir!

Çöküş yaşayan borsanın Kasım ayında iflas başvurusunda bulunmasından sadece birkaç gün sonra, Türk kolluk kuvvetleri şirketin yerel faaliyetlerinin soruşturma altında olduğunu duyurdu ve daha sonra iflas eden borsanın ülkedeki varlıklarının çoğuna el konulması emrini verdi.

FTX’in ABD’deki yeni yönetimi, varlıkları ve faaliyetleri büyük ölçüde Türkiye ile sınırlı olan FTX Türkiye ve SNG Investments’in yeniden yapılandırma planlarına dahil edilmesinin verimsiz olduğunu savundu. ABD mahkemesi, söz konusu talebin FTX ve mülklerinin “menfaatine” olduğuna işaret ederek bu yönde karar verdiğini belirtti.

Dikkat: Sıradaki FTX Dalgasında Bu 6 Altcoin Çökebilir!

Aktarılan verilere göre anlık olarak FTX Türkiye için yasal süreç, tamamen Türkiye’deki mahkemeler aracılığıyla yönetilecek. Yatırımcılar ise FTX Türkiye borsasında kalan kullanıcıların Türk mahkemelerinden çıkacak olan kararları takip edebilir.

Öte yandan ana şirket FTX Trading, FTX Türkiye’nin yüzde 80’ine sahipken, SNG Investments’ın tamamı FTX’in kardeş ticaret şirketi Alameda Research’e ait.

Mutabakata varılamamıştı!

Bir diğer yandan bildiğiniz üzere ABD mahkemeleri, takip süreci açısından takip etme ihtimalinin düşük olması nedeniyle Türk birimlerini iflas davasından çıkarmaya çalışıyordu. Geçtiğimiz yıl 11 Kasım Tarihinde iflas davasında bulunan FTX ve yeni sahipleri, global olarak birçok kripto para biriminin işleri ile ilgileniyor. FTX’in iflas başvurusundan birkaç gün sonra, Türk mahkemeleri tarafından FTX’in faaliyetlerine yönelik bir soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

SBF Davaya Hazırlanıyor! Suçlamaları Kabul Edecek mi?

23 Kasım’da yetkililer alınan kararla beraber Türkiye kolunun bütün varlıklarına el konuldu. Bununla beraber Türkiye kolunun, yeni ABD yönetiminin daha geniş yeniden yapılandırma planlarına dahil edilmesi konusunda mutabakata varılamadı. Anlık olarak ise alınan karara göre Türkiye kolu, iflas davasının dışarısında kalacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bomba Gelişme: FTX Davasında Türkiye İçin Karar Çıktı!