Elon Musk Yeniden Ortaya Çıktı: DOGE, BTC'den Daha Yetenekli!

Elon Musk Yeniden Ortaya Çıktı: DOGE, BTC’den Daha Yetenekli!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpeceX’in CEO’su Elon Musk, köpek temalı meme kripto para birimi Dogecoin’e (DOGE) olan desteğini yineledi.

Musk’a göre, DOGE bu özelliğinden dolayı Bitcoin’den daha yetenekli

Yakın tarihte gerçekleştirdiği bir röportajda Elon Musk, meme coin Dogecoin’in ödeme yapabilme konusunda lider kripto para birimi Bitcoin’den (BTC) daha iyi olduğunu düşünüyor. Elon Musk’a göre, “Dogecoin’in toplam işlem kapasitesi Bitcoin’den çok daha yüksek” olmasının bu düşüncesini etkilediğini söylüyor. Dogecoin (DOGE)’nin 2013 yılında bir meme kripto para birimi olarak piyasaya sürülmesine rağmen Tesla CEO’su, token’in özellikle ödemeler konusunda kullanıldığı zaman çok fazla potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Elon Musk, DOGE’nin ödeme yetenekleri konusundaki sözleri ile meme coin projesini desteklemeye devam ediyor. Elon Musk, geçtiğimiz aylarda teknoloji devi Tesla ve uzay ulaşım şirketi SpaceX’te dahil olmak üzere işletmeleri içerisinde Dogecoin adına desteklerinin olacağını söyledi. Popüler meme kripto para, Tesla ve SpaceX’e ait ürünlerin satın alım işlemleri için kullanılabilir.

Musk’ın nihai hedefinin ise, Dogecoin’in ilerleryen süreçte “internetin para birimi” olarak kullanıldığını görmek olduğu belirtiliyor. 2022 yılının başlarında, Robinhood Markets’ın kurucu ortağı Vladimir Tenev, Dogecoin’in nasıl internetin para birimi haline gelebileceğine dair görüşlerini paylaştı. Tenev tarafından paylaşılan ipuçları sonrasında ise, meme coin projesi Dogecoin’in ortak yaratıcısı Billy Marcus’un dikkatini çeken Musk’tan tepki aldı.

Dogecoin fiyatı yeniden yükselişe geçecek mi?

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Robinhood CEO’su, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilk olarak, herhangi bir kripto para biriminin kullanılabilir bir para birimi haline gelmesi adına en önemli özelliğin işlem ücretleri konusun olduğundan bahsetti.  Vladimir Tenev tweet paylaşımında meme kripto para birimi Dogecoin’in geçtiğimiz Kasım 2021 tarihindeki son güncellemeden sonra ağ ücretlerinin sıfıra çok yakın olduğunu da vurgulamıştı.

Bunlara ek olarak DOGE kurucu ortağı Billy Markus da web altyapısının henüz Dogecoin’i hızlandırmak adına yeterince geliştiği konusunda yorumda bulundu. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk da bu konu ile ilgili tartışmaya katılmıştı. Elon Musk, blok boyutunun internetin geri kalanına ayak uydurması gerektiği konusunda iddialarda bulunmuştu. Dogecoin 2021 Mayıs ayındaki Tüm Zamanların En yüksek Seviyesi (ATH) olan 0,731578 dolar seviyesinden yüzde 90.5 düşüş gerçekleştirdi. Şu anda ise son 24 saatte yüzde 3.7 yükselişle, 0,069272 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Elon Musk Yeniden Ortaya Çıktı: DOGE, BTC’den Daha Yetenekli!