Elon Musk'ın Kripto Para Piyasası Üzerindeki Etkisi Ne Zaman Sona Erecek?
Elon Musk'ın Kripto Para Piyasası Üzerindeki Etkisi Ne Zaman Sona Erecek?

Elon Musk’ın Kripto Para Piyasası Üzerindeki Etkisi Ne Zaman Sona Erecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Attığı umursamaz tweet’lerle kripto alanını sallama eğilimiyle bilinen Elon Musk, yakın zamanda paylaştığı Bitcoin (BTC) meme’inin ardından cuma günü çok sayıda kripto para yüzde 10-18 oranları arasında değer kaybetti.

Elon Musk attığı tweet’lerle kripto para dünyasını karıştırmaya devam ediyor

Tesla CEO’sunun Bitcoin’n yanında bir kırık kalp emojisiyle paylaştığı tweet’i oldukça gizemli olarak yorumlanabilirdi. Ancak kripto piyasası birkaç dakika içinde, yaşanan düşüş ile Musk’ın attığı tweet’e yanıt verdi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri neredeyse 100 milyar dolar kadar düştü.

Birçok insan Musk’ın kripto para alanı üzerindeki etkisi için endişelenirken, bir yandan da Bitcoin’in düşüş eğiliminden kurtulabileceği konusunda umutlular. Ödeme ağı Mercuryo’nun baş işletme yetkilisi Greg Waisman, cuma günkü satışların aslında bunun bir örneği olduğunu söyledi. Waisman son düşüşün diğer düşüşlerin geçmişte yaşandığı kadar şiddetli olmadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

Bitcoin yatırımcıları Elon Musk’tan gelen tweet’leri görmezden gelmeyi öğreniyor. Bu durum fiyat düşüşünün daha önce gördüğümüz düşüşler kadar büyük olmamasıyla kendini kanıtladı. Bitcoin yatırımcıları, panik satışlarını sınırlayarak birleşip cepheyi korumaya çalışıyor. Bu, kripto para için iyi bir başlangıç.

Waisman, trader’ların yavaş yavaş Elon Musk‘ın tweet’lerini alakasız hale getirecek bilgi birikimi oluşturmaya başladıklarını belirtti. Yetkili, ayrıca yargısal düzenlemeler gibi faktörlerin gelecekte piyasalar açısından daha doğru bir itici gücü olacağını da şu şekilde ifade etti:

Kripto kullanıcılarının yalnızca uygun temellere dayanarak tepki vereceği bir noktaya geliyoruz. Kripto para endüstrisi olgunlaşıyor ve büyük ölçüde bilgi birikimi ön plana çıkıyor. Piyasadakiler ek bilgi edindikçe, kararlarını bölgesel düzenlemeler gibi önemli etkilere dayandırmayı öğrenecekler.

Yöneticiler, kripto para piyasasının artık Elon Musk’ın sözlerine aldırış etmediğini düşünüyor

ZAP Protocol’ün kurucu ortağı Nick Spanos, Elon Musk’ın önceki tweetlerinin Bitcoin (BTC)’e etkisinin bugün paylaştığından daha yıkıcı olduğunu ortaya koydu. Bu durumun, trader’ların artık Musk’ın etkisini görmezden gelmeye başladığının bir işareti olduğunu söyleyen Spanos sözlerine şöyle devam etti:

Bitcoin fiyatını yaklaşık yüzde 5 aşağı çeken Elon Musk’ın bugünkü tweetinden sonra, kripto para biriminde bir tür direnç olduğunu görüyoruz. Düşüşüne rağmen Bitcoin, 36 bin dolarlık kritik fiyat seviyesinin üzerinde rahatça işlem görüyor. Önceki eğilimlerden hareketle Bitcoin’in genellikle daha sert düşüşler yaşadığını biliyoruz. Ancak mevcut düşüş yüzdesi, piyasanın artık milyarderin etkisine aldırış etmediğinin bir işareti.

CEX.IO’nun yönetici direktörü Konstantin Anissimov, tüm kripto para piyasasının Musk gibilerine daha fazla boyun eğemeyeceğine ve küresel düzenleyici konuların yakında odak noktası olacağına dikkat çekerek benzer düşüncelerini paylaştı ve konuya yönelik şu ifadeleri kullandı:

Bir noktada kripto para piyasasının, Twitter’daki takipçi kitlesine bakılmaksızın Elon gibi nüfuzlu insanların etkisinden bağımsız olarak büyüyeceğini düşünüyorum. Kripto piyasası yalnızca küresel ve uluslararası pazardaki düzenleyicilerin ve olayların etkisine boyun eğecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Elon Musk’ın Kripto Para Piyasası Üzerindeki Etkisi Ne Zaman Sona Erecek?

Yorumlar kapalı.