İşte Mart'ta Yatırım Yapılacak 7 Altcoin!

İşte Mart’ta Yatırım Yapılacak 7 Altcoin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analistleri Mart ayında yatırım yapılacak en iyi 7 altcoin projesini açıkladı! İşte detaylar…

Analistler Mart ayında yükselişe geçecek 7 altcoin projesini açıkladı!

BLUR

Blur, Ethereum blockchain’inde yüksek performanslı bir NFT pazarıdır. Platform, Ethereum’daki en köklü NFT pazarı olan OpenSea’den başarılı bir şekilde pazar payı alıyor. Blur’un popülaritesinin ana nedenlerinden biri, muhtemelen Blur platformu için bir yönetişim token’ı olarak işlev görecek şekilde tasarlanmış BLUR token’ıdır. Karşılaştırıldığında, OpenSea’nın kendi token’ı yoktur. Ancak Blur, bir NFT koleksiyonundan en düşük fiyatlı NFT’leri çeşitli pazar yerlerinde “sweep” gibi bazı benzersiz özellikler sunar.

Şubat 2023’te Blur projesi, Blur ve diğer NFT pazaryerlerinin kullanıcılarına ilk BLUR token airdropunu gerçekleştirdi. İlk airdropta, kullanıcılara toplam 3 milyar dolarlık arzın 360 milyonu BLUR tokeni dağıtıldı. Ayrıca, NFT’lerini listeleyen ve Blur pazarındaki diğer NFT’lere teklif veren kullanıcılara gidecek ikinci bir airdrop da olacak.

Blur’un arkasında epeyce vızıltı olsa da, yatırımcılar birkaç şeyin farkında olmalıdır. Şu anda sadece küçük bir BLUR arzı dolaşımda ve önümüzdeki aylarda ve yıllarda çeşitli paydaşlara tahsis edilen tokenlerin kilidi açılacağı için satış baskısı artabilir. Bu, son zamanlarda başlatılan tüm token’lar için geçerli olan bir risktir. Ek olarak, Blur’un işlem hacminin ve faaliyetinin ne kadarının token airdrop tarafından yönlendirildiği ve bunun ne kadarının organik faaliyet olduğu görülecektir. Son 24 saat içerisinde yüzde 14 değer kaybeden BLUR anlık olarak 1.10 dolardan işlem görüyor.

Access Protocol (ACS)

Access Protocol, içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanmaları ve kullanıcıların premium içeriğe erişmeleri için alternatif bir yol sağlayan blockchain tabanlı bir çözümdür.

Access Protocol kullanan içerik oluşturucular, ACS token sahiplerinin ACS token’larını yatırarak abone olabileceği “yaratıcı havuzları” oluşturabilir. Bu, kullanıcının içerik oluşturucunun içeriğine erişmesine olanak tanır ve hem içerik oluşturucu hem de kullanıcı günlük ACS token ödüllerini alır. Kullanıcılar diledikleri zaman havuzdan token’larını çekmeyi seçebilirler, ancak bu ilgili içeriğe erişimi kaybetmek anlamına gelir. Bir kullanıcı ACS’sini bir içerik oluşturucu havuzuna her yatırdığında, toplanan token’ların yakılmasıyla birlikte yüzde 2’lik bir ücret alınır.

Access Protocol şu anda Solana blockchain’inde yayında, ancak onu StarkNet katman 2 platformunda başlatma planları da var. Access Protocol çok yakın zamanda başlatıldı ve zaman içinde onu takip etmek ilginç olacak. Protokol birkaç yayını zaten bünyesine katmıştır, bu nedenle ilgili kullanıcılar protokolü hemen şimdi deneyebilir. ACS token, son 24 saat içerisinde yüzde 3 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak proje 0.01128931 dolardan işlem görüyor.

Aptos (APT)

Aptos, akıllı sözleşmeler için oldukça ölçeklenebilir bir platform sağlamayı amaçlayan bir katman 1 blok zinciridir. Aptos, başlangıçta Libra blockchain projesi için geliştirilen Move akıllı sözleşmeler programlama dilini kullanır. Move dili, güçlü performansının yanı sıra akıllı sözleşmelerde öngörülemeyen hataların önlenmesine yardımcı olan güvenlik önlemleri içerir.

Aptos Yine Gündemde: Kritik Gelişme Açıkladı!

Geliştiricilere göre, Aptos protokolü saniyede 100.000 işlem (TPS) gerçekleştirebilir. Bu, bir işlemi işlemenin farklı aşamalarının aynı anda gerçekleştirildiği işlem işlemeye ardışık düzen ve modüler bir yaklaşım sayesinde mümkündür. APT, anlık olarak 13.64 dolardan işlem görüyor.

Hashflow (HFT)

Hashflow, Ethereum, BNB Chain, Poligon ve diğerleri dahil olmak üzere çoklu blok zinciri platformlarını destekleyen merkezi olmayan bir değişim protokolüdür. Likiditenin profesyonel piyasa yapıcılar tarafından sağlandığı ve kaymayı önlemek için fiyatlandırmanın zincir dışı yürütüldüğü bir RFQ (teklif talebi) modeli kullanır. Protokol ayrıca, kullanıcıların önden çalıştırmadan olumsuz etkilenmesini önlemek için MEV (maksimum değer çıkarma) korumasını da uygular.

Merkezi kripto para birimi borsaları, kripto piyasalarında hâlâ baskın güç olsa da, artan sayıda kullanıcı merkezi olmayan borsaları kullanmaya alışıyor. Günümüzün popüler DEX’lerinin çoğu, sermaye verimliliği ile ilgili sorunları olan ve yalnızca sınırlı ticaret işlevselliğini destekleyebilen otomatik piyasa yapıcı (AMM) modeline dayanmaktadır. Hashflow’un RFQ modeli, kullanıcılar için daha iyi fiyatlar sağlayabilir ve AMM’lerde önemli bir sorun olabilen kaymayı ortadan kaldırır.

Hashflow, Ethereum ana ağında bir ERC-20 token’ı olan HFT adlı bir yönetişim token’ı olarak karşımıza çıkıyor. Her HFT sahibinin oy hakları, HFT hisselerinin büyüklüğüne ve hisselerinin süresine göre belirlenir. Merkezi olmayan borsaların benimsenmesi artmaya devam ederse, daha verimli bir DEX türü sağlayarak Hashflow iyi bir konuma sahip olabilir. 2022’de ortaya çıktığını gördüğümüz merkezi kripto para birimi işletmeleriyle ilgili sayısız skandal göz önüne alındığında, böyle bir senaryo oldukça olası görünüyor. HashFlow (HFT) son 24 saat içerisinde yüzde 5 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak 0.77 dolardan işlem görüyor.

Altcoin Axelar (AXL)

Axelar, zincirler arası iletişimi sağlayan bir yer paylaşımlı ağ oluşturan bir blockchain birlikte çalışabilirlik projesidir. Axelar ağının kendisi, bir Proof-of-Stake mutabakat mekanizması yoluyla izinsiz bir dizi doğrulayıcı tarafından korunur. Mevcut birlikte çalışabilirlik çözümlerinin çoğu token köprüleme ile sınırlı olsa da, Axelar bir blok zincirinden diğerine her türlü bilgiyi göndermek için kullanılabilir. Örneğin, bir zincirden kaynaklanan bir mesaj, hedef zincirdeki bir işlevi çağırabilir.

Axelar, doğrulayıcıları ağın güvenliğini sağlamaya teşvik etmek için altcoin AXL token kullanır. Bir doğrulayıcı çalıştırmayan kullanıcılar, AXL’lerini seçtikleri bir doğrulayıcı ile stake edebilir ve doğrulayıcı tarafından toplanan ödüllerin bir kısmını alabilir. AXL, Axelar protokolünün yönetimi için de kullanılır.

Ethereum birkaç yıl önce şehirdeki tek oyun olsa da, artık gerçek kullanım gören birden fazla alternatif katman 1 projesi var. Ayrıca, yeni katman 1 projeleri düzenli olarak sahneye giriyor. Bu bağlamda, zincirler arası birlikte çalışabilirliğin ileriye doğru çok daha önemli hale gelmesi planlanıyor ve potansiyel olarak Axelar’ı en çekici yeni kripto projelerinden biri yapıyor. AXL, anlık olarak 0.71 dolardan işlem görüyor.

Sui Network (SUI)

Altcoin Sui, Move akıllı sözleşme programlama dilini kullanan, oldukça ölçeklenebilir bir akıllı sözleşme platformudur. Sui’de basit işlem, protokolün daha iyi ölçeklenebilirlik elde etmesine yardımcı olan mutabakat protokolünü atlayabilir. Karmaşık işlemler, güvenliği sağlamak için hala ağın fikir birliğine tabidir. Sui protokolü, fikir birliğine varabilir ve farklı nesneler üzerinde işlemleri paralel olarak yürütebilir.

Sui projesi şu anda test ağı aşamasında, topluluk ve ekip protokolün çeşitli yönlerini test ediyor. Şubat 2023 itibarıyla Sui ekibi, dönem yönetimi, tokenomik ve hisse devrine odaklanan Testnet Wave 2’yi tamamladı. Sui’nin halihazırda önemli bir piyasa değerine ulaşmış olan Aptos ile pek çok benzerliği var. Sui’nin token piyasaya sürüldüğünde, Aptos’un erken başarısını yansıtıp yansıtmayacağını izlemek ilginç olacak. Şu anda Sui ana ağının ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil, ancak ekibin sosyal medya kanallarından en son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

StarkNet (STRK)

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere altcoin projesi StarkNet, Ethereum için lider katman 2 ölçeklenebilirlik çözümlerinden biridir. Ekip, bunların uygulanmasını bir geçerlilik toplaması olarak adlandırsa da, sıfır bilgi toplama teknolojisini kullanır. Önceki birçok ZK toplama çözümünün aksine, StarkNet akıllı sözleşmeleri genel hesaplamayı destekleyerek platformun Ethereum ana ağında mümkün olan herhangi bir kullanım durumunu desteklemesine izin verir.

StarkNet, güvenlik için hala Ethereum ana ağına güvenirken çok daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağlar. StarkNet’teki işlemler zincir dışı STARK provalarında paketlenir ve ardından Ethereum ana ağında doğrulanır. StarkNet’in STRK adında kendi token’ı vardır, ancak henüz genel halka açık değildir. Token, Kasım 2022’de Ethereum ana ağında başlatıldı, ancak henüz satışa sunulmadı. STRK token, yönetişim, StarkNet’te işlem ücretlerinin ödenmesi ve ağın mutabakatına katılmak için kullanılacaktır.

StarkNet gibi Katman 2’ler, Ethereum’un yaygın bir şekilde benimsenmesine ulaşmak için kilit bir rol oynayacaktır. Mevcut durumunda, Ethereum ana ağı, işlem ücretleri aşırı seviyelere fırlamadan geniş bir kitleye hitap edecek ölçeklenebilirliğe sahip değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte Mart’ta Yatırım Yapılacak 7 Altcoin!