Uzman: Bu 2 Kripto Para SEC Darbesiyle Çökebilir!

Uzman: Bu 2 Kripto Para SEC Darbesiyle Çökebilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde bir blog yazarı ve Fox Business’ta panelist olan Charles Gasparino, Ripple Labs’ın kripto para birimi sektörü için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile olan yasal savaşını kaybetmesinin olası sonuçlarını öngördü. Bununla beraber ünlü isim, ETH ve Ripple için yorumlarda bulundu. İşte detaylar…

Ünlü blog yazarı bu kripto para birimleri için “en kötü” senaryoyu açıkladı!

Popüler bir blog yazarı ve Fox Business’ta panelist olan Charles Gasparino, geçtiğimiz günlerde Ripple Labs’ın kripto para birimi sektörü için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal savaşını kaybetmesinin olası sonuçlarını açıkladı.

Ripple devi, başkan Gary Gensler liderliğindeki SEC’e açtığı davayı kaybederse, Gasparino tüm kripto para birimi endüstrisi için “korku senaryosu” dediği şeyi açıkladı. Bu senaryo, başlangıçta Ripple’ın hukuk savaşını kaybettiğini varsayıyor. Gary Gensler, zaferden motive olduğunu hissettikten sonra muhtemelen ETH satışları nedeniyle mahkemede Ethereum’a meydan okumaya da başlayacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse lider altcoin projesi Ethereum ve Ripple yani “kriptodaki en büyük teknolojilerden” ikisi çalışamaz hale gelecek. Uzmana göre bununla beraber kripto para birimlerinin büyük çoğunluğunun olmaması nedeniyle kripto piyasasının geneli düşüş yaşayabilir.

Bildiğiniz üzere SEC ve Ripple arasındaki dava uzun bir süredir devam ediyor. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere davanın birçok takipçisi de bulunuyor. Bütün bir kripto endüstrisinin odak noktası olan bu dava, son derece kritik bir rol oynayabilir.

2023 yılının ilk çeyreğinde bitebilir!

Ripple CEO’su Bradley Garlinghouse’a göre taraflar muhtemelen 2023’ün ilk çeyreğinde anlaşacaklar. Charles Gasparino daha önce 163.800 Twitter takipçisini SEC düzenleyicisini Ripple ve XRP’ye karşı harekete geçmeye neyin sevk ettiği hakkında daha fazla bilgi almaya davet etmişti. Bazı uzmanlara göre mevcut FTX borsası fiyaskosunun ve yatırımcıları yanıltmaktan tutuklanan kurucusu Sam Bankman-Fried’in fiyaskosunun başlıca nedeni, Ripple’ın SEC’in uyarılarına rağmen devam eden XRP satışlarıdır.

Yeni FTX! SEC, Bu Kripto Para Şirketini Soruşturuyor!

Ripple yönetiminin, SEC’in durdurma taleplerine rağmen XRP satışına devam ederek düzenleyicinin yetkisini çiğnediğini iddia etti. Gasparino’ya göre, ikinci en büyük blok zinciri olan Ethereum, “duraklamadan önce muhtemelen bir satış yaptı.” Öte yandan XRP topluluğunun bu yıl içinde bir uzlaşma mı yoksa bir karar mı bekleyip beklemediğini, davayı sürekli izleyen CryptoLaw’ın kurucusu John Deaton yakın zamanda toplulukta bir anket yaptı. Ankete Aralık 2022’nin son haftasında 15.000’den fazla kişi katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Uzman: Bu 2 Kripto Para SEC Darbesiyle Çökebilir!