Bitcoin 14 Bin Dolara Düşebilir! Analistler Alım Zamanını Söylüyor

Bitcoin 14 Bin Dolara Düşebilir! Analistler Alım Zamanını Söylüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in bu yıl mevcut seviyelerden yüzde 50’nin üzerinde bir düşüş yaşayacağı bir “döngü dibi” ile karşı karşıya olduğunu iddia ediyor. Zincir üstü analitik veri platformu CryptoQuant’a katkıda bulunan bir isim olan Venturefounder, 1 Haziran tarihli bir Tweet dizisinde Bitcoin’in bu yıl içinde “teslim olacağını” tahmin ediyor. İşte detaylar…

Analistten “Bitcoin şimdiye kadarki en iyi 3 yıllık yatırım getirisine (ROI) sahip” yorumu

Son 24 saat içerisinde düşüş yaşayan lider kripto para birimi için Venturefounder, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bitcoin’in yarılanma döngülerini içeren tarihsel modellere dayanarak, bu yılın mevcut dört yıllık döngünün “kara koyunu” olması gerektiğini belirtti. “Tıpkı 2018 ve ayı piyasasına benziyor” yorumlarıyla dikkat çeken Venturefounder, “BTC/USD, 2022’de bir noktada kendisine bir makro taban bulmalı ve tüm zamanların en yüksek seviyelerinden önceki düşüşleri hesaplarsak, bu nokta 14.000 ile 21.000 dolar arasında herhangi bir yerde olabilir.” yorumlarında bulundu. Bir diğer yandan VentureFounder şu sözleri de ekliyor:

“Önümüzdeki 670 gün içinde, BTC önümüzdeki 6 ayda teslim olacak ve döngünün dibine vuracak (14-21 bin dolar), ardından 2023’ün çoğunda 28-40 bin dolar civarında kesilecek ve bir sonraki yarıya kadar tekrar ~ 40 bin dolar olacak.”

Böyle bir tahmin tabii ki de boğaların kulağına hoş gelmiyor fakat eşi benzeri görülmemiş bir şey de değil. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere lider kripto para birimi Bitcoin, Mart 2020’de tekrar negatif bir düşüş yaşamadan önce, Aralık 2018’deki en düşük seviyesi olan 3.100 dolardan 13.800 dolara toparlanmıştı ve Mart 2020’de 3.600 dolar civarındaydı. Hatırlayacağınız üzere 2019 yerel zirvesi bile, Aralık 2017’de elde edilen bir önceki yüksek seviye olan 20 bin dolar seviyesini geçemedi. Venturefounder’a göre bu seviye, spot fiyat tablosunda yeniden görünebilir. Şimdi bile dalgayı sürmeye ve yatırım yapmaya hazır olanlar tarihin doğru tarafında olacaklar. “Başka bir deyişle, bu noktadan sonraki 6-12 aya kadar Bitcoin satın almak olabildiğince iyi.” yorumlarında bulunan Venturefounder, “Muhtemelen en iyi 3 yıllık Yatırım Getirisi (ROI)” dedi ve ekledi:

“Döngünün dibinde olmayabiliriz, ancak BTC döngüsünün dip aralığındayız. Piyasa döngülerini zamanlarken yapabileceğiniz en iyi şey bu.”

Dip tahminleri gelmeye devam ediyor

Bir diğer yandan Bitcoin (BTC) fiyatı hakkında yorumlarda bulunan diğer analistler ise olası en düşük aralığı 14 bin dolar veya 14 bin dolar seviyesine yakın olarak tahmin ettiler. Bu fiyat, önceki döngünün yüzde olarak en düşük seviyesine tekabül eden mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan yaklaşık yüzde 80’lik bir düşüşü temsil edecek. Zincir içi analitik firması Glassnode’dan gelen verilere göre, 31 bin dolar civarındaki mevcut seviyeler, bir düşüş olarak nispeten mütevazı gözüküyor.

Geçtiğimiz ay bir diğer analist Rekt Capital, BTC/USD 200 haftalık hareketli ortalamasının altına düştüğünde 15.500 dolarlık potansiyel bir hedef tahmininde bulundu. Satıcılar, piyasayı bu kadar aşağı çekerken zorluklarla karşılaşabilirler. En büyük BTC kurumsal hazinesine sahip olan MicroStrategy, 20 bin dolar işaretine doğru herhangi bir basamakta satın alma sözü verdi. BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes de Bitcoin (BTC)’in 20 bin dolar seviyesine inmesi halinde ilgileneceğini duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin 14 Bin Dolara Düşebilir! Analistler Alım Zamanını Söylüyor