Glassnode'dan Heyecanlandıran Açıklama: İşte Bitcoin İçin Kritik Seviye!
Glassnode'dan Heyecanlandıran Açıklama: İşte Bitcoin İçin Kritik Seviye!

Polyannacılıkla Suçlanan Analistten Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 2017

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Lider kripto para birimi (BTC), dün yaklaşık yüzde 17 düşerek yaklaşık 10 bin dolar değer kaybetti. Yatırımcılar, sene sonunda 100 bin doları hedeflerken, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Bitcoin göreceli güç endeksi yükselişe işaret ediyor

Coinglass’tan alınan verilere göre, kripto para piyasasının tamamında, 300 milyar dolar şaşırtıcı bir şekilde silindi ve bu rakamın yaklaşık yüzde 83’ü uzun pozisyon tasfiyelerini temsil ediyor. Buna rağmen, birçok analist, yükselişini sürdürüyor ve yakında olumlu bir fiyat artışı bekliyor. İyimser olanlar arasında, Bitcoin Stok Akış Modeli (S2F) mucidi PlanB de var. Bitcoin fiyat düşüşü, iki önemli olaydan kaynaklanan endişe ile ilişkilendirildi. Birincisi, birkaç analiste göre, yeni tespit edilen kovid-19 varyantı Omicron nedeniyle piyasanın korku ve şüphe içinde olması. Ayrıca, ABD Federal Rezerv Bankası’nın tahvil azaltımına başlamayı planladığına dair son duyurusunun, kripto piyasası düzeltmesine katkıda bulunduğu kaydedildi.

FED, geçen ay 120 milyar dolarlık tahvil alımlarını ayda 15 milyar dolar azaltacağını açıklamıştı. Azaltma, geçen yıl COVID-19’un başlamasından sonra ortaya çıkan aşırı para basmanın etkisini azaltmayı hedefliyor. Bu olumsuz havaya ve piyasanın şu anda kırmızıda olmasına rağmen PlanB, Bitcoin (BTC)’in birkaç nedenden dolayı güçlü göründüğünü iddia ediyor. İlk olarak, Hollandalı analist, piyasadaki aşırı alım veya aşırı satım koşullarını değerlendirmek için fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçen teknik bir gösterge olan Bitcoin’in göreceli güç endeksinin (RSI) 68’de olduğunu belirtiyor. Bu, Bitcoin fiyatını belirlemede kullanılan önemli bir göstergesidir ve aşırı alım bölgesine ulaşmadan önce hala büyüme için çok yer olduğuna işaret ediyor.

Analist, 2017’de meydana gelen fiyat hareketine dikkat çekti

PlanB, yükseliş anlatısını desteklemek için 2017’nin piyasa eğilimine de atıfta bulunuyor. Analist, yüzde 29 ila 38 arasında değişen düşüşlerle 2017 boğa piyasasında fiyatların 4 defadan fazla sert bir şekilde düzeltilmesine rağmen, Bitcoin (BTC)’in piyasanın başlangıcında 1.000 doların altında işlem görürken, 20 bin doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekiyor.
Analist PlanB'den Kasım İtirafı: Bitcoin Tahminimde İlk Kez Yanılabilirim
 
Analiste göre, bu veriler, fiyatların hala toparlanmasını beklediğini ve hatta belki de Bitcoin’in fiyatının yüzde 100’den fazla bir artış görmesini gerektirecek bir başarı olan 100 bin dolarlık öngörülen hedefine ulaşmasını beklediği anlamına geliyor. Son olarak, Bitcoin’in mevcut fiyatı ile öngörülen 100 bin dolarlık fiyat arasındaki büyük farka rağmen PlanB, S2F modelinin doğruluğundan emin olmaya devam ediyor. Analist, modelin Mart 2019’dan beri doğru tahminler yaptığına dikkat çekti. Son zamanlarda, model Bitcoin’in Ağustos’tan Ekim’e kadar olan kapanış fiyatını doğru bir şekilde tahmin etti. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Polyannacılıkla Suçlanan Analistten Çarpıcı Bitcoin Yorumu: 2017