doge

CNBC Analisti Jim Cramer Bitcoin (BTC)’lerini Sattı! İşte Nedeni!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CNBC’nin tanınmış analistlerinden Jim Cramer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin hükümeti tarafından kripto para madenciliği üzerindeki son baskı nedeniyle ve Bitcoin (BTC)’in bazı fidye yazılımı saldırılarındaki rolü konusundaki endişelerini dile getirerek, elindeki Bitcoin’lerin çoğunu sattığını söyledi.

Jim Cramer Neden Bitcoin (BTC)’lerini sattı?

Bitcoin’e olan tutkusuyla bilinen ve her fırsatta lider kripto para birimini savunan Cramer, şunları söyledi:

Neredeyse tüm bitcoinlerimi sattım. Kripto para yatırımı riskli bir hale geldi. Büyük bir baskı var ve fiyat daha da düşebilir. Bitcoin’den elde ettiğim kar ile ev almaya karar verdim.

Bitcoin fiyatı Pazartesi günü yüzde 6’dan fazla düşüşle iki haftanın en düşük seviyesine çakılarak yaklaşık 33 bin dolar’a düştü. Çin Komünist Partisi destekli Global Times adlı gazetede, Sichuan eyaletindeki yetkililerin eyaletteki birçok Bitcoin madencilik tesislerini kapattığı haberi ve ülkenin madencilik kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasının sekteye uğramasının ardında fiyat daha da düşeceğe benziyor.

Çin diktatörlüğü BTC’nin merkeziyetsizliğine karşı!

Çin, yıllardır dünyanın Bitcoin madenciliği kapasitesinin yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyordu. Madenciler, merkeziyetsiz Blockchain’deki işlemleri doğrulamak için yüksek güçlü bilgisayarlar kullanarak Bitcoin ekosisteminde çok önemli bir rol oynarlar. Karşılığında ise, bitcoin ile ödüllendirilirler. Jim Cramer şunları söyledi:

Çin bir demokrasi değil. Diktatörlükle yönetilen bir ülke. Rejim için doğrudan bir tehdit oluşturan her şey kapatılıyor.Bitcoin ve kripto paraların merkeziyetsiz yapısı kontrollerinin dışında olan bir sistem.

Bitcoin ve fidye yazılımındaki rolü

Daha önce Bitcoin’e ship olmayı nakit pozisyonuna bir alternatif olarak tanımlayan Cramer, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin Colonial Pipeline saldırısı ışığında piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimine olumsuz ve engelleyici yaklaşacağı konusunda endişeleri olduğunu söyledi. Mayıs ayında güneydoğu ABD’de gaz arzını kesintiye uğratan bu siber olayda, şirket bilgisayar korsanlarına 5 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi ödedi. ABD’li yetkililer bu ödemenin 2,3 milyon dolarını geri alabildi. Cramer şunları söyledi:

Ülkemizde, fidye yazılımı söz konusu olduğunda bunun kontrolümüz dışında olduğunu düşünüyorum ve Colonial’ın fidye yazılımı ödeyen ilk şirket olduğundan şüpheliyim. Bitcoin amacının dışında kullanılabiliyor. Dolar da yasadışı işlerde kullanılabiliyor. Ama kripto para karşıtlığı bu fırsatları affetmiyor.

Colonial’den kısa bir süre sonra, başka bir fidye yazılımı grubu dünyanın en büyük sığır eti tedarikçisini hedef aldı. Bu şirket, Brezilyalı JBS, bilgisayar korsanlarına 11 milyon dolar ödedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

CNBC Analisti Jim Cramer Bitcoin (BTC)’lerini Sattı! İşte Nedeni!