featured

Santiment Verileri Yayınlandı: Bitcoin (BTC) Yatırımcısı Altına mı Yöneldi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Bitcoin (BTC) madencileri ve trader’lar için yeni yasaklar getirmesinden sonra, lider kripto para birimi 22 Mayıs Cuma günü yine düşük seviyelere ulaştı. Bir hafta içinde ikinci kez BTC fiyatı 35 bin dolar’ın altına düştü. Trader’lar ağır kayıplar yaşarken, BTC fiyatı toparlanmadan önce gün içi en düşük 33.729 dolar’a dokundu.

Santiment verileri açıklandı

Devasa bir FUD’ın ortasında, trader’lar tedariklerini çok hızlı bir şekilde tasfiye ediyorlar. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment’e göre, Bitcoin ağı, gerçekleşmiş kâr ve zarar metriği tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı.

Bitcoin (BTC), fiyatı 40 bin dolar seviyelerinin altına inip çıkan şiddetli volatilite ile geçen hafta büyük bir dalgalanma gösterdi. Son birkaç aydır Bitcoin ağına az sayıda yeni yatırımcının katıldığı düşünüldüğünde, fiyat oynaklığı ilk kez yaşadıkları bir şey.

Bitcoin volatililitesi yatırımcının ödediği bedel

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, CNBC’ye verdiği demeçte, Bitcoin fiyat oynaklığının, yatırımcıların on yıl boyunca aşırı büyük getiri elde etmek için kısa vadede ödediği bedel olduğunu söyledi.Bu haftanın başlarında MicroStrategy, 40 bin dolar’ın üzerinde bir fiyata 10 milyon dolar değerinde 230 Bitcoin daha satın aldı. Şirketin sahip olduğu toplam Bitcoin sayısı  92 bin’in üzerindedir. Saylor ayrıca,  BTC’lerini tutmaya devam ettiğini doğruladı.

Çin’in madenciler ve Trader’lar üzerindeki baskısı devam ediyor

Bankaların ve diğer kurumların kripto para ile uğraşmasını yasakladıktan sonra, Çinli düzenleyiciler şimdi madenciler ve trader’lar üzerindeki kontrollerini sıkılaştırıyor. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ve Devlet Konseyi, ülkenin finansal sistemini korumak için katı düzenlemelerin gerekli olduğunu söyleyen bir bildiri yayınladı. Son açıklamada Çin, “Bitcoin madenciliği ve kripto para ticaretini azaltmaya ve bireysel risklerin sosyal alana aktarılmasını kararlı bir şekilde önlemeye” ihtiyaç olduğunu belirtti. Yetkililer ayrıca Bitcoin kullanımının yasallığını da sorguluyor. Açıklamada şunlar belirtildi:

Hisse senedi, borç ve döviz piyasalarının düzgün işleyişini sürdürmek, yasadışı menkul kıymet faaliyetlerini ciddi şekilde engellemek ve yasa dışı mali faaliyetleri ciddi şekilde cezalandırmak gerekiyor.

Son dönemdeki piyasa dalgalanması büyük kurumsal oyuncuları rahatsız etmedi. Son çöküşü paylaşan Geminin borsa CEO’su Tyler Winklevoss, kurumların dipten satın almaya devam ettiğini tweetledi. Daha önce  bildirdiği gibi, Coinbase‘de BTC arzının borsalardan çıktığı büyük OTC anlaşmaları vardı. BTC’nin buradan nasıl hareket ettiğini görmek ilginç olacak. JPMorgan Bitcoin yatırımcısının altına yöneldiğini iddia etse de, yatırımcılar dipten satın almaya devam ediyor.

Santiment Verileri Yayınlandı: Bitcoin (BTC) Yatırımcısı Altına mı Yöneldi?