Iste Haftanın On Plana Çıkan Krıpto Para Haberlerı!
Iste Haftanın On Plana Çıkan Krıpto Para Haberlerı!

İşte Haftanın Ön Plana Çıkan Kripto Para Haberleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı bu hafta 35 bin doların altında konsolidasyona devam etti, ancak fiyatın dışında kripto para  piyasası yeni duyurular ve yükseliş haberleri açısından oldukça aktif kaldı. Bu hafta, 5 ülkeden düzenleyici yasakla karşı karşıya kalan dünyanın en büyük borsası için o kadar iyi geçmedi, ancak rakibi Coinbase, düzenleyici ilerleme ve uluslararası genişleme yapmaya devam etti. Hindistan, düzenleyici sorunlara rağmen bu yıl kripto yatırımında büyük bir sıçrama gördü. Bu haftaki en önemli kripto manşetlerinden bazılarına daha yakından bakalım.

650 ABD Bankası Bitcoin hizmeti sunabilecek

Kurumsal ödeme devi NCR, 650 ABD bankasına doğrudan bankalardan Bitcoin ve kripto yatırım hizmetleri sunmak için kurumsal kripto saklama kuruluşu NYDIG ile ortaklık kurdu. Karar, artan müşterinin talebine göre verildi ve 24 milyon kullanıcının Bitcoin ve kripto para riski almasına izin verecek. NCR sözcüsü, bankacılık ortaklarının müşterilerin üçüncü taraf borsalardan kripto para satın aldığını ve bunun onları doğrudan hizmetler sunmaya zorladığını açıkladı. NYDIG, bu ortaklıkta koruyucu olarak hareket edecektir.

Binance küresel düzenleyicilerin baskısı altında

Dünyanın en büyük borsası Binance, Cayman Adaları Para Otoritesi, İngiltere’nin FCA’sı, Japonya’nın FSA’sı, Thai SEC ve Singapur düzenleyici gözlemcisi tarafından bir haftadan kısa bir süre içinde düzenleyici ve uyum uyarılarıyla karşı karşıya kaldı. Birçok düzenleyici otorite, Binance’in herhangi bir fiziksel merkezi olmamasına karşı endişelerini dile getirdi. Bununla birlikte, kripto para borsası ise merkezi olmayan çalışma doğasının, bir menşe ülkenin mevcut olmamasının nedeni olduğunu iddia etti. Düzenleyici uyarılar ile ülkeden ülkeye değişse de, borsaya karşı yapılan en katı uyarı ise bir ceza soruşturması başlatan Tayland SEC’den geldi.

Coinbase, Almanya’nın ilk kripto para saklama lisansını aldı

Nasdaq’da listelenen Coinbase Inc, BaFin’den portföy saklama lisansı onayı alarak Almanya’da onay alan ilk kripto borsası oldu. Binance’in rakibi uluslararası erişimini genişletmeyi başardı ve Japonya’nın FSA’sı tarafından da Japon kripto para piyasasına girmek için uygun bulundu. Dün borsa, yeni ticaret çiftleri ve fiat katılımı sunarak uluslararası kurumsal ödeme hizmetlerinin genişletildiğini duyurdu.

Hindistan kripto para yatırımı bir yılda 200 milyon dolardan 40 milyar dolara yükseldi

Hindistan şu anda düzenleyici bir krizle karşı karşıya, kripto para borsaları ve Hint bankaları arasındaki sürekli sürtüşmeyle birlikte Hindistan kripto ekosisteminde belirsizlik büyük görünse de Hintlilerin kriptoya yaptığı yatırım bir yıl önce 200 milyon dolardan 40 milyar dolara çıkarak %1900 arttı. Hindistan vergi dairesi ayrıca Hindistan’da hizmet sunan dövizlere %18 ek GST vergisi uygulamayı planlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte Haftanın Ön Plana Çıkan Kripto Para Haberleri!