Ethereum Kurucusundan Çarpıcı Açıklama: Artık Düşmanım!
Ethereum Kurucusundan Çarpıcı Açıklama: Artık Düşmanım!

Vitalik Buterin Ethereum ile İlgili En Büyük Pişmanlığını Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni başlatılan bir proje olarak Ethereum altı yıl içinde, DeFi’den NFT’lere kadar değişen uygulamalarla, günde 9 milyar dolar değerinde hareket eden küresel bir yerleşim platformu haline geldi. ETH kurucu ortağı Vitalik Buterin ise Twitter üzerinden yalnızca kendisinin takip ettiği insanların sorularına cevap vereceği bir soru cevap etkinliği yaptı.

Ethereum kurucusu Buterin’in en büyük pişmanlığı, projenin ortaklarına dair

Lider altcoin projesi Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin bugün Twitter üzerinden bir soru cevap etkinliği düzenledi. Yalnızca takip ettiği insanların soru sorabildiği bu soru-cevaplar sırasında bir takipçisinin, Ethereum macerasına yönelik en büyük pişmanlığının ne olduğunu sorması üzerine Buterin şu yanıtı veriyor:

Bütün ‘8 kurucu ortak’ meselesi (ve onları çok hızlı ve ayrım gözetmeden seçmiş olmak).

Ethereum (ETH)’un sekiz kurucu ortağı sırasıyla: Buterin’in kendisi, poker koçu Mihai Alisie, Kanadalı girişimci Anthony Di Iorio, programcı Jeffrey Wilcke, matematikçi Charles Hoskinson, Colored Coins üzerinde çalışan Amir Chetrit, SyNerG Music CEO’su Joseph Lubin ve bilgisayar bilimcisi Gavin Wood. Elbette ki bu, kurucuların o sıradaki meslekleri. Artık Hoskinson, bu ay akıllı sözleşmeleri tanıtan Cardano’nun kurucusu, Gavin Wood ise Polkadot’u inşa ediyor. Her ikisi de piyasa değerine göre en iyi 10 Blockchain platformu haline geldi.

O zamanlar, Ethereum (ETH)’un kâr amacı gütmeyen bir şirket olup olmaması konusunda büyük bir tartışma vardı. Neredeyse bir şirket olarak tasarlanmış olmasına rağmen gerekli imzalar atılmadı. Bu konu bölücüydü ve hatta Hoskinson’ın gruptan atılmasına yol açtı. Buterin, öncekine benzer bir soruya ise şu yanıtı veriyor:

İnsanları küçük gruplarda sıkı bir şekilde koordine etmek beklediğimden daha zor. Özellikle büyük teşvik çatışmaları söz konusu olduğunda, herkesi bir daire içine oturtup, birbirlerinin içlerindeki iyiliği görmelerini ve geçinmesini sağlayamazsınız.

Ethereum kurucusuna gelen diğer sorular

Buterin, kendisine gelen başka sorulara da cevap veriyor. ETH kurucusu, Ethereum Sanal Makinesinin tasarımıyla ilgili olarak, 256 bit yapmanın kötü bir fikir olduğunu, oysa rastgele boyutta bir bigint özelliğine sahip 64 bit olması gerektiğini ifade ediyor. Bu, verileri daha hızlı işleyebilen 64 bit sistemlerle işlem gücünü ifade ediyor.

Buterin başka bir soruya cevaben, kriptoyla ilgilenmemiş olsaydı, muhtemelen bir tür sosyal medya platformu tasarlamaya çalışacağını belirtiyor. Şimdi daha yavaş hareket etmesine ve aylarca farklı yerlerde yaşamasına rağmen, hala bir şekilde dijital bir göçebe olarak kaldığını da ekliyor. Ethereum kurucusunun bu konudaki tam cevabı ise şu şekilde:

Geçen yıl Singapur’da geçirdiğim devasa zaman diliminin beni biraz değiştirdiğini hissediyorum. Neredeyse on yıldan beri ilk kez kendi başıma ve kendi düşüncelerimle birlikte olmak ilginçti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Vitalik Buterin Ethereum ile İlgili En Büyük Pişmanlığını Açıkladı