Postmodern Girişim: İnek Gübresi İle Ethereum Madenciliği Yapıyorlar
Postmodern Girişim: İnek Gübresi İle Ethereum Madenciliği Yapıyorlar

Postmodern Girişim: İnek Gübresi İle Ethereum Madenciliği Yapıyorlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda ekolojik endişeler ve karbon emisyonu gibi konular nedeniyle Bitcoin (BTC) ve kripto paralar üzerinde pek çok FUD dalgası var. Bunların başında Elon Musk’ın açıklamaları ile yeniden alevlendirdiği enerji FUD’u ve Çin’in madencilere yönelik baskısı yer alıyor. Bu nedenle, Ethereum (ETH) ve Cardano (ADA) gibi kripto para birimleri daha çok ilgi görmeye başladı.

Ekolojik endişeler Bitcoin madenciliğine karşı baskıları artırıyor

Bitcoin’in enerji tüketimi özellikle AB ülkelerinde ve ABD’de çevreci örütlerden ve siyasal oluşumlardan büyük tepki alıyor. Bu nedenle, kripto para piyasasında Proof of Stake ile işlem gören Ethereum gibi kripto paralar ön plana çıkmaya başladı. Zira çevre dostu sistemler ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak da Bitcoin ve kripto para madenciliği yapılabiliyor. Kripto para madenciliğinde bugüne kadar çok farklı yöntemlere tanık olduk. Bu trende katılan son ilginç gelişme ise ABD’den geldi.

Yaratıcı Ethereum madenciliği

BBC’nin haberine göre, ABD’nin IIIinois eyaletinde bulunan Berwyn sıradağlarının yakınında bulunan Hendwr çiftliğinde de inek gübresiyle Ethereum Madenciliği yapılıyor. Doğayla iç içe bulunan çiftlikte koyun ve inek sürüleri bulunuyor. Bu çiftliği diğerlerinden ayıran özelliği, içerisinde farklı bir tür çiftlik daha bulunması. Hughes’un ailesi bu arazide nesillerdir çiftçilik yapıyor ama şimdi yönünü kripto para üretmek için yenilenebilir enerjiyle çalışan güçlü bilgisayarlar kullanarak madenciliğe çeviriyor. Çiftlik içerisinde bulunan yenilenebilir enerji ile çalışan güçlü bilgisayarlar sayesinde “inek dışkısı” kullanılarak Ethereum madenciliği yapılabiliyor.

500 dev/dak’da çalışan altı silindirli büyük bir motor, inek gübresini ayrıştırarak açığa çıkan metan gazını elektrik enerjisine dönüştürüyor. Bu işleme anaerobik sindirim adı veriliyor. Oksijenin olmadığı bir ortamda, mikroplar gübreyi parçalayarak ısı ve elektriğe dönüştürülebilen metan gazı üretiyor. Buradan elde edilen enerji madencilik için kurulan bilgisayarların çalıştırılmasında kullanılıyor. Arta kalan ürünler yine gübre olarak da kullanılabiliyor. Çiftlikte hali hazırda Ethereum madenciliği yapılıyor. Bu şekilde inek dışkısından üretilen enerjinin üçte ikisi çiftlik enerjisi için, üçte biri ise Ethereum madenciliği için kullanılıyor.

Postmodern Girişim: İnek Gübresi İle Ethereum Madenciliği Yapıyorlar

Yorumlar kapalı.