Deutsche Bank'tan Kritik Bitcoin Açıklaması: Böyle Bir Senaryo Öngörüyoruz!
Deutsche Bank'tan Kritik Bitcoin Açıklaması: Böyle Bir Senaryo Öngörüyoruz!

Deutsche Bank Enflasyon Uyarısı Yaptı: Altın Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon artmaya devam ederken, altın ve gümüş piyasalarındaki yükseliş devam ediyor.
Perşembe günü, Çalışma İstatistikleri Bürosu merakla beklenen Tüketici Fiyat Endeksi verilerini yayınladı. TÜFE, Mayıs ayına kadar yıllık yüzde 5.0 tam olarak geldi.

FED’in enflasyon verileri gerçeği yansıtmıyor

Gıda ve enerjiyi hariç tutan sözde “çekirdek” oran, yıllık y]zde 3,8 artış gösterdi. Bu, 1992’den bu yana en büyük artışı temsil ediyor. Bu arada, Federal Rezerv yetkilileri enflasyon tehdidini küçümsemeye devam ediyor. Son dalgalanmanın geçici olduğu ve gelecek büyük bir eğilimi yansıtmadığı konusunda ısrar ediyorlar. Ancak Washington Post’un bildirdiği gibi, tüm ekonomistler Fed’in enflasyon konusundaki mesajına inanmıyor. Makale şu ifadelere yer verdi:

Yine enflasyondan bahsediyoruz. Her türlü mal ve hizmetin fiyatları yükseliyor, dolayısıyla paramızın satın alma gücü azalıyor. Pek çok ekonomist bunun geçici olduğunu ve arz kesintileri ve pandeminin diğer etkilerinin azalmasıyla istikrar kazanacağını düşünüyor fakat  Deutsche Bank’ın baş ekonomisti, ABD’deki abartılı teşvik ve ekonomik değişikliklerin önümüzdeki birkaç yıl boyunca enflasyonun daha da kötüleşmesine neden olacağını söyleyerek Fed’e katılmadı.

Altın ve gümüş fiyatları enflasyon ortamında yükselişe geçti

Yatırımcılar, en azından piyasanın Cuma günkü TÜFE oranına verdiği tepkiye bakılırsa, gelecekteki yüksek enflasyon beklentileri konusunda kaygısız görünüyor. S&P 500, gün sonunda tahvil getirileri aslında daha düşük hareket ederken, yeni bir rekor seviyeye tırmandı. Kıymetli metal piyasalarına gelince, altın ve gümüş, sırasıyla 1.900 dolar ve 28 dolar’ın üzerindeki son işlem aralıklarının tepelerine doğru hafifçe yükseldi.

Enflasyondan Korunmak İçin Altın İyi Bir Yatırım Seçeneği mi?
 

Metal piyasaları, yükselen enflasyon beklentilerinden faydalanmaya devam ediyor. Ve tahviller de dahil olmak üzere faiz oranına duyarlı piyasalar zarar görmeye devam ediyor. yüzde 5’lik bir enflasyon oranı göz önüne alındığında, tahvil sahipleri ve düşük getirili enstrümanlarda sıkışıp kalan nakit tasarruf sahipleri şimdiden önemli  satın alma gücü kayıpları yaşıyor.

ABD’de işler yolunda gitmiyor

Ancak ABD Hazinesinin istediği son şey, balon borcuna daha fazla faiz ödemek zorunda kalmaktır. Hükümeti finansal olarak ayakta tutmanın anahtarı, Fed’in borcun gerçek değerini düşüren daha yüksek enflasyon politikaları izlediği sırada oranların baskı altında kalmasını sağlamaktır. Plan, halk yüksek enflasyonun geçici olduğuna ikna olduğu sürece işler. Ve resmi enflasyon önlemleri nispeten uysal geldiğinde, aslında ekonomideki fiyat seviyelerinin tamamını yakalarlar.

Fed’in tercih ettiği “çekirdek” enflasyon oranı, gıda ve enerjiyi hariç tutuyor ve tüketiciler için gerçek dünyadaki en büyük maliyetlerden bazıları olan ev fiyatlarını izleyemiyor. Halk enflasyon propagandasına inanmayı bırakıp ondan korunma aramaya başladığında, tahvil ve nakitten kaliteli varlıklara büyük bir kaçış görebiliriz. Enflasyonist bir ortamda, kaliteli varlıklar, reel olarak değer elde edebilen veya değer kazanabilen varlıklardır.

Merkez bankaları da altın alıyor

Bazı borsa sektörleri nispeten iyi performans gösterebilir. Özellikle doğal kaynak sektörü, artan enflasyon ortamında kazanç sağlama potansiyeline sahiptir. Genel olarak, fiyatlandırma gücüne ve temettülerini artırma kabiliyetine sahip şirketler yüksek kaliteli olarak kabul edilir.Günün sonunda, hisse senetleri finansal varlıklardır ve daha geniş piyasa istikrarsızlığı durumunda satılmaya karşı savunmasızdır. Hiçbir varlık belirli bir gün, hafta veya ayda değer kaybetmeye karşı dayanıklı olmasa da, gerçek paranın kendisi zaman içinde değeri koruma konusunda benzersiz bir geçmişe sahiptir.

 

Gerçek para, ABD Federal Rezerv Notları veya diğer fiat para birimleri tarafından temsil edilmez. Gerçek para altın ve gümüş ile temsil edilir. Finansal varlıkların aksine, fiziksel değerli metaller karşı taraf riski taşımaz ve üçüncü tarafların ödeme taahhütlerine bağlı değildir. Altın ve gümüşün değeri metalin kendisidir. Kıymetli metallerin bir yatırımcının sahip olabileceği en yüksek kaliteli varlıklar olduğu iddia edilebilir. Altın, aslında, Bank for International Settlements tarafından bankacılık sistemi içinde “Kademe 1” varlık olarak kabul edilmektedir. Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları bile, itibari para birimlerini altın olarak kullanmayı reddetmelerine rağmen, kendi rezervlerinde altın tutmaya ve biriktirmeye devam ediyor. Belli ki tamamen kağıt vaatlerden oluşan bir portföyü ihtiyatlı görmüyorlar!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Deutsche Bank Enflasyon Uyarısı Yaptı: Altın Fiyatları Nasıl Etkilenecek?