Çin Bitcoin ve madencilik yasaklarından ötürü pişman olacak mı?
Çin Bitcoin ve madencilik yasaklarından ötürü pişman olacak mı?

Çin Bitcoin ve madencilik yasaklarından ötürü pişman olacak mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haftanın sondan bir önceki gününde, kripto para piyasası ılımlı bir düşüş gösteriyor. Bitcoin son 24 saatte neredeyse %5 değer kaybetti ve 33.500 dolar civarında işlem görüyor. Böylece, son fiyat artışı neredeyse tamamen dengeye oturdu. 40 bin dolar eşiğini geçememek, artan düşüş baskısına dönüşüyor.

Bitcoin kritik seviyeyi aşamazsa ne olur?

Daha önce olduğu gibi, “büyümeyen, düşer” ifadesi kripto piyasası için son derece yerinde bir öngörüdür. Şimdiye kadar gerçekleşen, düşüşün büyüklüğü piyasa için kritik bir öneme sahip değil ve 30 bin dolara düşüş, geniş bir eğilimin tersine çevrilmesi anlamına gelmeyecek. Bitcoin fiyatını 29 bin dolar veya daha düşük bir seviyede görürsek, bu seviye panik satışını tetikleyebilir. Ancak unutmayın, panik satışları ne kadar güçlüyse, dipten alıcılar satın alma konusunda o kadar agresif olacaktır. Son çeyrekte kripto para piyasasındaki satışların son bölümü, düzenleyicilerin zorlu eylemleri, olası bir teşvik politikası geri dönüşü korkularının ortaya çıkması, Bitcoin’in yeşil olmadığına dair yüksek sesle popülist ifadeler ve kurumsal talepteki düşüşten kaynaklandı.

Çin’de madencilerin geleceği karanlık mı?

Bitcoin ağının hash oranı, madencilerin göçü ve ekipmanlarını kapatması nedeniyle uzun bir düşüş döneminden sonra stabilize oldu. Piyasa katılımcıları, Çinli yetkililerin madencilerin Çin’deki faaliyetlerini kısma ihtiyacına ilişkin açıklamasından sonraki en zor anın geçtiğini öne sürüyorlar. Şu anda, ağın bilgi işlem gücü zirve değerlerinden çok uzakta ancak hiç kimse madencilerin yakında ekipmanlarını tekrar çalıştıracağından ve hash oranının artmaya başlayacağından şüphe duymuyor. Bu durum kripto para piyasasına daha önemli bir bilgi işlem gücü çeşitlendirmesi getirecek. Madencilerin tesislerinin dünya çapında dağılımı, ancak Çin için ve Bitcoin bilgi işlem gücü üzerindeki kontrolün kaybı, hoş olmayan sonuçlara yol açabilir.

Yine de ülkenin yetkilileri, varlığı küresel olarak daha da çekici hale getirmek için koşullar yaratmak yerine, rakibi mümkün olduğunca yakın tutma stratejisini uygulamalıydı. Sonuçta, Bitcoin ne kadar merkezi olmayan bir kripto para olursa, uzun vadede değeri o kadar yüksek olur. Bitcoin’e olan ilgi ve ihtiyaç, dünya ekonomilerinde finansal koşullar sıkılaştıkça daha da büyüyor. Dünya ekonomisi çok hızlı bir şekilde toplam küreselleşmeden küresel bir ticaret savaşına geçti. Merkez bankalarının politikaları, şüphesiz yeni dönemin ikonik sembollerinden biri haline gelen ve bağımsız bir ekonomi olma potansiyeline sahip Bitcoin’i meydana getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Çin Bitcoin ve madencilik yasaklarından ötürü pişman olacak mı?

Yorumlar kapalı.