ABD'li Think-Tank: ABD-Japonya Dijital Ticaret Anlaşması Kripto Paraları İçermeli
ABD'li Think-Tank: ABD-Japonya Dijital Ticaret Anlaşması Kripto Paraları İçermeli

ABD’li Think-Tank: ABD-Japonya Dijital Ticaret Anlaşması Kripto Paraları İçermeli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan politika düşünce kuruluşu Rand Corporation’da görevli ekonomistler Sale Lilly ve Scott W. Harold, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya arasındaki  dijital ticaret anlaşmasına kripto para birimlerinin de dahil edilmesi yönünde açıklama yaptılar.

Kripto para birimlerinin anlaşmaya dahil edilmemesi şaşırtıcı!

Rand Corporation analistleri, Çarşamba günü Nikkei Asia isimli gazetete yayınladıları bir makalede, kripto paraların dijital ticaret anlaşmasının bir parçası olması yönünde önemli fikirler ortaya attılar. Makaleye göre, her iki ülkenin de dünyanın en büyük kripto para piyasalarına ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, kripto para birimlerinin ticaret anlaşmasının dışında tutulması “biraz şaşırtıcı” olarak değerlendiriliyor.

Tokyo Kripto Para Merkezi Olmaya Hazırlanıyor: Kritik Açıklamalar!

2019 ABD-Japonya Dijital Ticaret Anlaşması, kripto para ve Blockchain teknolojisini içermiyor. Ancak makale, anlaşmanın bazı bölümlerinin yeni teknolojinin finansal olmayan yönlerini kapsayabileceğini belirtti. Politika düşünce kuruluşu analistleri, kripto  ve diğer Blockchain tabanlı finansal uygulamaları hariç tutarak, gereksiz tarifelerin piyasadaki işletmelere yük olabileceğini söylüyor. Bu nedenle analistler iki olası çözüm önerdiler. Birincisi bu varlıkları içeren ayrı bir anlaşma yapmak veya 2019 belgesinin şartlarını Bitcoin, bazı altcoin’leri ve Blockchain teknolojisini kapsayacak şekilde yeniden tanımlamak.

Kurumlar sektöre yönelmeye başladı

Analistler, her iki seçeneği de benimseyerek, böyle bir hareketin, özellikle dijital ticaret alanında, uluslararası ticarette kripto para ve Blockchain’in net bir şekilde benimsenmesi için bir emsal oluşturabileceğini belirtti. ABD Ekonomik Analiz Bürosu verilerine göre, Amerika’nın dijital ekonomisi 2019’da 2,1 trilyon dolara, yani ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının neredeyse yüzde 10’una ulaştı.

Uluslararası ticarette kripto para, dijital para birimleri ve Blockchain teknolojisinin rolü, endüstrideki kurumlar için bir odak noktası haline geliyor. Mart ayında, ABD yatırım bankası Citigroup, Bitcoin’in (BTC) uluslararası ticarette bir “dönüm noktası” olduğunu belirtmişti. Merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler), özellikle bölgesel CBDC‘lerin ortaya çıkışı, sınır ötesi ticarette sanal para birimlerinin kullanılması tartıimasını fitilledi. Geçen hafta ortaya çıkan bir rapora göre, dijital para çıkarmayı planlayan ülkelerin sayısı ikiye katlandı. Çin yarışı önde götürürken, Avrupa Merke Bankası da bu yönde somut adımlar attı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

ABD’li Think-Tank: ABD-Japonya Dijital Ticaret Anlaşması Kripto Paraları İçermeli