Dikkat: FED ve ISA, Kripto Paralar İçin Harekete Geçti!

Dikkat: FED ve ISA, Kripto Paralar İçin Harekete Geçti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para endüstrisinin günden güne gelişmesiyle beraber ülkeler, kripto paralar için adım atmaya devam ediyor! İşte detaylar…

Israil Menkul Kıymetler Komisyonu (ISA) kripto paralar için kritik adımlar atıyor!

Kripto endüstrisi günden güne gelişirken, ülkeler de kripto para birimlerine doğru yönelmiş gibi görünüyor. Kripto paraları yenilikçi bir inovasyon fırsatı olarak gören ve bu konuda olumlu adımlar atan İsrail’de, Menkul Kıymetler Komisyonu (ISA) mevcut 3 finansal kanuna kripto paralar ile dijital varlıkları dahil etmek için değişiklik önerisine gitti. Uzun bir süredir ülkelerin kripto para benimsemesiyle beraber eğer bu değişiklik tasarısı onaylanırsa, kanunlar 6 ay sonra yürürlülüğe girecek.

İsrail Merkez Bankası CBDC İçin Ethereum (ETH) Teknolojisini Kullanacak!

Teklife göre, ülke yasalarında yapılan değişiklikler “dijital varlıkları” mevcut menkul kıymetler düzenlemelerine sıkıştıracak ve potansiyel olarak çoğu kriptoyu ISA tarafından denetlenen finansal yatırımlar olarak ele alacak. Değişiklikler, varlıkları, finansal yatırım için kullanılan ve dağıtılmış bir defter kullanılarak aktarılabilen dijital değer temsilleri olarak tanımlayacak ve dijital varlıklar, İsrail menkul kıymetler yasasında mevcut “finansal araçlar” kategorisi altına eklenecek.

Ajans, bu çabanın yatırımcıları korumak ve aynı zamanda kripto para biriminin benzersiz avantajlarına izin vermek anlamına geldiğini söyledi. ISA’ya göre mevcut menkul kıymetler yasaları bazı dijital varlık faaliyetlerini düzenleyebilse de, düzenlemelerin şu anda yazıldığı şekliyle uygulanması zor olabilir.

Yetkili makamın önerisi 12 Şubat’a kadar kamuoyunun görüşüne açık ve onaylandıktan sonra tam olarak yürürlüğe girmesi için altı aylık bir süre öneriyor. ISA, kripto paralar arkasındaki teknolojideki değişikliklere uyum sağlamak için düzenlemelerin esnek olması gerektiğini de hatırlattı.

Bu Hafta O 8 Kripto Para Fırlayabilir!

ISA başkanı Anat Guetta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’den ipuçları alarak, kripto paralar ve menkul kıymetler arasında pek bir ayrım görmediğini açıkça belirtti. Geçen yıl yaptığı bir röportajda kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere, “Uyanmalı ve kripto ile menkul kıymetler arasında gerçek bir fark olmadığını anlamalıyız ve tüketicileri ve yatırımcıları korumak ve bu sektörü meşru kılmak için tanımları birleştirmeliyiz” sözlerinde bulunmuştu.

Ajans, İsrail’de önemli operasyonları olan Celsius’un çöküşü de dahil olmak üzere bu haftaki teklifte, sektörün yüksek profilli başarısızlıklardan büyük ölçüde zarar gördüğünü belirtti. Ülkenin menkul kıymetler gözlemcisinin bu son eylemi, Maliye Bakanlığı’nın Kasım ayında İsrail’in sektöre girişini ilerletmek amacıyla dijital varlıkların düzenlenmesi için bir dizi tavsiye yayınlama hamlesinin hemen ardından geldi.

FED kripto endüstrisine karşı uyarılarda bulundu!

Bir diğer yandan ABD Merkez Bankası (FED), ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Paranın Kontrolü Ofisi (OCC), kripto varlıkların risklerine ilişkin ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, kripto endüstrisindeki önemli dalgalanmalar ve güvenlik açıklarının ortaya çıkmasının geçtiğimiz 2022 yılına damga vurduğu hatırlatıldı. Bildirilen olayların kripto varlıklarla ilişkili bir dizi önemli riski gösterdiği belirtilen açıklamada, bankaların dolandırıcılık ve yasal belirsizlikler gibi kripto paralar ile ilgili temel risklerin farkında olması gerektiği açıklandı.

FED Faiz Kararı Ne Zaman? Uzman Yorumları Ne?

Düzenleme kuruluşlarının dijital varlıklarla ilgili faaliyetlerle ilgilenen banka iş modelleriyle ilgili önemli güvenlik endişeleri olduğu belirtiliyor. Yapılan ortak açıklamada kripto varlıkların halka açık veya merkeziyetsiz bir ağda ihraç edilmesinin veya tutulmasının güvenli bankacılık uygulamalarıyla çelişebileceğine dikkat çekildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dikkat: FED ve ISA, Kripto Paralar İçin Harekete Geçti!