Radicle (RAD) Nedir?
Radicle (RAD) Nedir?

Radicle (RAD) Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Radicle (RAD) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. Radicle platformu, açık protokoller üzerinde kurulan ve merkezi olmayan bir kod işbirliği ağıdır. Geliştiricilerin güvenilen aracılara güvenmeden kod üzerinde bir işbirliği yapabilmelerine imkan sağlar. RAD Coin, Radicle ağının ortak mülkiyetini, toplu yönetimini ve uzun vade sürdürülebilirliğini sağlayan yönetim simgesidir. Projenin en temel amacı; Git’in eşler arası yapısını korur. Bunu yaparken dağıtılan sürüm kontrolünü en başta bu denli güçlü yapan şeyin üzerine inşa ederken, merkezi kod işbirliği platformlarına benzer işlevsellik sağlayabilmektir. Platform ayrıyeten benzersiz küresel adlar, merkezi olmayan kuruluşlar ve bakımcıların açık kaynaklı çalışmalarını sürdürmelerine destek olan protokoller için ETH altyapısı kullanır.

Radicle (RAD) yorumları

Radicle projesi, özellikle Git’te yaratılan ve Radicle Link ismi verilen bir eşler arası çoğaltma protokolü tarafından desteklenir. Bu ağdaki katılımcılar, ayrıyeten yerel şekilde birçok kopyaları tutar. Bununla birlikte yerel verilerini seçilen eşlerle paylaşıp, aksi takdirde “çoğaltma” olarak da bilinen “ilgilenen” verileri paylaşır ve yayar. Bu özelliği nedeniyle RAD Coin’in daha geniş alanlardaki kullanıcılara erişmesi beklenmektedir. Uzmanlar bu nedenle Radicle projesi hakkında pozitif yönde görüşler bildirmektedir.

Avantajları neler?

  • Upstream masaüstü geliştiricisi sayesinde bir kimlik yaratabilmektedir. Aynı zamanda kodunuzu barındırabilir ve Radicle ağındaki diğer kullanıcılarla işbirlikleri
  • Radicle Orgs, merkezi forge’lardaki GitHub ve Gitlab kuruluşlarında, platformdan bağımsız ve güvenli bir alternatif seçeneğidir.
  • Eşler arası ağ katmanları aracılığıyla küresel merkezi olmayan depolama imkanı sunmaktadır.

Dezavantajları neler?

Diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi RAD Coin de yüksek volatilitesi nedeniyle riskli bir yatırım seçeneğidir. RAD Coin fiyatı hızla yükselip, düşebilmektedir.

Radicle (RAD) Nedir? Nasıl satın alınır?

RAD ile işlem yapılabilen en büyük borsalar; Binance, Mandala Exchange, Huobi Global, Coinbase Exchange’dir. Dilediğiniz borsadan RAD satın alma işlemi yapabilirsiniz. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir. Öncelikle ilk adım olarak RAD listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca RAD Coin alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Radicle (RAD) Nedir?