El Salvador Yine Bitcoin Satın Aldı: Yeni Rekor Kırıldı!
El Salvador Yine Bitcoin Satın Aldı: Yeni Rekor Kırıldı!

El Salvador Yine Bitcoin Satın Aldı: Yeni Rekor Kırıldı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kripto para piyasası çöküş yaşarken, El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin şimdiye kadarki en büyük Bitcoin (BTC) alımını duyurdu.

El Salvador, 500 Bitcoin aldı: Şimdiye kadarki en büyük alım!

Bloomberg’e göre, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un bu yılın Ocak ayı itibariyle en az 1.801 Bitcoin’i olduğu tahmin ediliyordu. El Salvador, dün 30.744 dolarlık fiyatla 500 BTC daha aldı. 15 milyon  dolar değerinde yine BTC alan ülkenin sahip olduğu BTC sayısı 2.300’ü geçti ve an itibariyle yaklaşık 71,3 milyon dolar değerinde. Yeni satın alma, daha önce bir kerede 420 Bitcoin satın alan ülke tarafından şimdiye kadarki en büyük Bitcoin alımı oldu. Piyasa, derinden sarsıntı yaşarken, El Salvador’un dipten BTC satın alması mükemmel bir fırsat olarak değerlendirildi.
Uluslararası Para Fonu’nun Bitcoin’i yasal para birimi ilan etme riskleri konusundaki eleştirilerine rağmen, Orta Amerika ülkesi birkaç kez fiyat düşüşünden yararlanarak Bitcoin satın almıştı. 7 Aralık 2021’de Salvador cumhurbaşkanı, ortalama 48.670 dolar fiyatla 150 BTC satın aldığını duyurdu.
Ülke ayrıca ABD’dedeki indirim günü olan ”Kara Cuma” vesilesiyle bundan bir hafta önce 100 Bitcoin aldı. 21. yüzyılın 21. yılının son ayının 21. gününü kutlamak için Nayib Bukele, 21 Bitcoin daha satın aldığını duyurdu. Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık yüzde 9 düşüşle 32,544 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Başkan Bukele, yeni teorisini paylaştı: Milyonerler için yeterince BTC kalmayacak

Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 50 oranında düzeltme yapmış olsa da, BTC destekçileri lider kripto para birimine güvenmeye devam ediyor. El Salvador Başkanı Nayib Bukele, dünya çapındaki milyonerlerin yakında Bitcoin satın almaya başlayacağını,  herkes için yeterli BTC olmayacağını ve sonunda fiyatın artacağını açıklayan bir tweet yayınladı. Bukele son mesajında şunları söyledi
Dünyada 50 milyondan fazla milyoner var. Her birinin en az bir Bitcoin’e sahip olmaları gerektiğine karar verdiklerini hayal edin. Ama sadece 21 milyon Bitcoin olacak. Yarısına bile yetmiyor. BTC için devasa bir fiyat artışı, sadece bir an meselesi.
El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin aşırı derecede değer kaybederken baskı altında. Ülkenin hazinesi aracılığıyla yaptığı Bitcoin alımları, IMF gibi bazı büyük kurumlar tarafından eleştirildi. Geçen hafta, Uluslararası Para Fonu  bir kez daha El Salvador’dan BTC yasasını iptal etmesini istedi. Ancak Bukele’nin bugünkü tweet’i, IMF’den gelen taleplere kulak asmadığını  gösteriyor. İlginç bir şekilde, daha fazla ülke, El Salvador’u takip edebilir. Arizona Eyaleti de Bitcoin’i çok yakında yasal bir para birimi haline getirmeyi planlıyor. Kripto analisti Lark Davis, Arizona düzenleyicileri ikna etmeyi başarırsa bunun çok büyük bir dönüm noktası olabileceğini söylüyor ve şunları ekliyor: 

Arizona, Bitcoin’i yasal para birimi haline getirmeyi başarırsa, bu çok büyük bir dönüm noktası! El Salvador ile neredeyse aynı nüfusa sahip, ancak GSYİH’nın 10 katından fazlasına sahip. Ayrıca BTC’nin bir ABD eyaletinde yasal para birimi olmasının etkileri büyük olur!
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın

El Salvador Yine Bitcoin Satın Aldı: Yeni Rekor Kırıldı!