featured

Cardano: Uyuyan Dev Uyandı! İşte Analist Bekentisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Piyasada yakından takip edilen bir analist, akıllı sözleşme platformu Cardano (ADA)’nun nihayet aylarca süren bir kış uykusundan uyanabileceğini söylüyor.

 

Cardano, kısa vadede 2.30 dolar seviyelerine ulaşabilir

Yeni bir strateji oturumunda, kripto analisti Michaël van de Poppe 162 bin YouTube abonesine Cardano (ADA)’yu çevreleyen hype ve olumlu duygunun “uyandığını” söyledi. Trader, ” Cardano’nun yeniden ivme kazandığını ya da gerçek hype’ın yeniden uyandığını görebiliyoruz. Peki, Cardano (ADA)’ya girmek istiyorsanız hangi seviyelere bakmalısınız?” açıklamasını yaptı. Kripto analisti daha sonra yeni bir ralli başlatmadan önce ADA’nın destek bulabileceği birkaç önemli fiyat bölgesini paylaştı. Poppe, ” 1.31 dolarda destek var. İkincisi, 1.55 doları desteğe çeviririz. Daha sonra konsolide olur ve orada 1.28 dolar temel destek görevi görür. Bu, bakabileceğiniz ikinci giriş bölgesi.” ifadelerini kullandı. Van de Poppe uyuyan devin büyük kazanımlar göreceğini tahmin ediyor.

Analist ardından, bir sonraki hedef bölge olarak 2.00 dolara, hatta Cardano için bir sonraki hedef bölge olduğu için potansiyel olarak 2.33 dolara kadar bir ralliyi hedefliyor. Cardano, an itibariyle gün içinde yüzde 8 artışla 1,57 dolardan işlem görüyor, ancak Eylül 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 52,4 düştü. ADA son yedi günde yüzde 32 arttı. Son zamanlarda, Cardano geliştirme firması Input Output Hong Kong (IOHK), 2022’de ağı nasıl ölçeklendirmeyi planladığını açıkladı. Firmanın ana hatlarıyla belirlediği hedeflerden biri, ana zincire bağlı ayrı blok zincirleri olan yan zincirlerin eklenmesiydi.

 

ADA fiyatı, neden yükseldi?

Cardanoda ortaya çıkan ralli, ağda meydana gelen yeni gelişmelere bağlanabilir. Cardano tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) olan SundaeSwap, ana ağ lansmanının 20 Ocak’ta gerçekleşeceğini duyurdu. Aralık ayında, CEO Charles Hoskinson, Cardano’da önümüzdeki birkaç hafta içinde ana ağda DEX lansmanlarının gerçekleşeceğini söylemişti. Şu anda MuesliSwap, DeFillama’daki Cardano ekosisteminde çalışan ilk ve tek DEX konumunda. Bununla birlikte, başka bir DeFi protokolü olan VyFinance (VYFI) ağda ilk kez sahneye çıktı. Bu sistem,  Cardano’ya staking’i getirmeyi amaçlayan bir protokoldür. Bununla birlikte, Pavia.io’nun NFT’ler ivme kazandıktan sonra ilk metaverse olarak Cardano’da resmen başlattığını da belirtmeliyiz.
 ADA, 2022’de ölçeklenebilirlik, güvenlik ve merkeziyetsizlik gibi “temel” sorunları ele almayı hedeflediğini duyurdu. 2022 boyunca Cardano kapasitesini ve verimini istikrarlı bir şekilde artırmayı hedefliyor ve zamanla daha fazla işlemi doğrulamak için blok boyutunu artırmayı hedefliyor. Şirket, dApp’lerin temelini oluşturan Plutus komut dosyası geliştirmelerine de odaklanıyor.  Bununla birlikte Hoskinson, bu çeyrekte daha fazla Cardano dApp’inin yolda olduğunu yineledi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Cardano: Uyuyan Dev Uyandı! İşte Analist Bekentisi!