featured

Altın Fiyatı Analizi: İzlenmesi Gereken Önemli Seviyeler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Değerli metale yönelik analizleri ile bilinen usta analist Dhwani Mehta’ya göre altın fiyatı ABD hazine getirilerinin fiyat hareketinin insafına kalacak gibi görünüyor. Analist ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın çarşamba günkü TÜFE’den önce ABD enflasyonuyla ilgili endişelerini dile getirmesinin muhtemel olduğunu düşünüyor.

Analiste göre altının 2022 görünümü nasıl olacak?

ABD Hazine getirileri, piyasalar 2022’de dört FED faiz artırımı fiyatladığından, iki yılın en yüksek seviyesine yakın seviyelerde seyrediyor. Başkan Jerome Powell muhtemelen Fed’in enflasyonun yerleşmesini önleyeceğini söyleyeceğinden, enflasyon dünyanın en güçlü merkez bankası için güçlü bir endişe kaynağı olarak ortaya çıkıyor. Çarşamba günkü ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), altın fiyatı açısından yeni bir yön bulmak amacıyla odakta kalmaya devam ediyor.

Erken düşüşe rağmen, altın fiyatı üç haftanın en düşük seviyesi olan 1.783 dolardan toparlanma ivmesini geri kazanarak kısa bir süreliğine 1.800 dolar civarındaki kritik direnci yeniden ele geçirmek için sıçradı. Değerli metalin fiyatlarındaki yenilenen yükseliş, Fed’in agresif faiz artırımı çılgınlığının körüklediği, grafikler boyunca ABD Hazine verimlerinde devam eden ralliden etkilenmedi. ABD doları da getirilerle birlikte yükselmesine rağmen Wall Street hissiyatındaki bir geri dönüşle hızlı bir şekilde geri çekildi. Analist Dhwani Mehta’ya göre bu da altının fiyatının düzeltici sıçramasını 1.800 doların üzerine hızlandırmasına yardımcı oldu.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Teknik göstergeleri inceleyen analist Dhwani Mehta’ya göre, altın fiyatı bir saatlik SMA200, bir günlük SMA10 ve önceki dört saatlik yüksek seviyenin çakıştığı 1.807 dolar civarında yoğun bir sağlıklı direnç seviyeleri kümesine doğru ilerliyor. Analiste göre değerli metalin yükseliş momentumu uzarsa, sarı metalin fiyatları bir günlük R2 pivot noktasına 1.809 dolarda meydan okuyabilir. Ayrıca analiste göre bunun üzerinde bir haftalık Fibonacci yüzde 61,8 ve bir aylık Fibonacci yüzde 23,6’nın 1.813 dolarda birleşmesi devreye girecek.

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz Dhwani Mehta’ya göre, altın alıcıları bir günlük R3 pivot noktasını 1.818 dolardan hedefleyecekler. Öte yandan analiste göre, ani dezavantaj, dört saatlik SMA100 olan 1.803 dolar ile sınırlandırılmış görünüyor. Bir sonraki ilgili destek, bir günlük SMA200, bir saatlik SMA100 ve bir aylık Fibonacci yüzde 38,2’nin kesiştiği nokta olan 1.801-1800 dolar civarında görülüyor. Analiste göre bir günlük Fibonacci yüzde 38,2 seviyesinde 1,798 dolardan sonra altın fiyatı için yükseliş eğiliminde olanların imdadına yetişecek. Boğalar için son savunma hattı 1.794 dolar olarak öngörülüyor. Bu seviyede, bir haftalık Fibonacci yüzde 23,6’sı dört saatlik SMA200 ile buluşuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Altın Fiyatı Analizi: İzlenmesi Gereken Önemli Seviyeler!