featured

Bitcoin Dibi Gördü Mü? İki Analistten Kritik Açıklama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları dün akşam 21:00 itibariyle Bitcoin öncülüğünde düşüşe geçti. 42 bin dolar seviyelerindeki Bitcoin fiyatının bu denli hızlı düşmesinin nedeni ise FED toplantı tutanaklarının Mart ayında faiz artırımına işaret etmesi olarak görülebilir. Tabiki ABD’de komitenin Bitcoin enerji tüketimini araştırıyor olması da negatif yönde etki etti.

Analist: Dengesizlik piyasayı olumsuz etkiledi

Gelen olumsuz haberler nedeniyle yatırımcılar düşük hacimli satışlarıyla piyasada ciddi bir baskı oluşturdu. Ana sebeplerden biri ise karşılarında satışı karşılayacak güçle alım pozisyonunun olmaması olarak görülebilir. Korku ve açgözlülük endeksi bugün 15 seviyelerine kadar geriledi ve yatırımcılar fiyatın daha da aşağıya sarkmasından endişeleniyor. Bitcoin, yazı yazıldığı esnada 43.127,85 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Olumlu yandan bakarsak, bugün bir paylaşımda Byzantine General rumuzlu analist satıcıların artık elinde yeterli BTC olmadığını savundu. Yakın zamanda 30.000 dolarda gerçekleşen dip için de benzer şeyler söylemiş ve kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi BTC fiyatı 69 bin dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Byzantine General şu açıklamayı yaptı:

Alış ve satış taleplerindeki dengesizlik piyasayı olumsuz etkiledi. Ancak spot teklifler yeniden alış emirlerini karşılamaya başladı. Satıcılar anlamlı bir kapasitede hacim oluşturamıyor, bu iyi haber olabilir.

BTC/USD ikilisi saatler içinde yaklaşık yüzde 10 değer kaybederken, ayı piyasası fazlasıyla ivme kaybetti ve mevcut seviyelerde aktif alıcı ilgisiyle mücadele ediyor. Byzantine General yaptığı yorumda satıcıların artık yorulduğunu ve boğaların sahneye çıkma zamanının yaklaştığını belirtti.

Bitcoin 42 bin dolar seviyesini tutmalı

Kasım ayında ATH zirvesindeyken uzun vadeli yatırımcılar satış işlemine başlamıştı. Bununla beraber, geçtiğimiz senedeki tepe noktasının kısa ömürlü doğası, birçok yatırımcının gerçek döngü zirvesinin gerçekten henüz gelmediğini düşünmesine neden oldu.

Bir diğer popüler analist Willy Woo’ya göre ise BTC Haziran-Temmuz ayları arasında yaptığı hareketleri tekrarlayabilir ve Willy Woo’ya göre bunun ismi Dejavu. Diğer analistler ve Woo yorumlarında haklı çıkarsa yakın zamanda 28 bin dolar seviyelerinde yaşanan dibe benzer bir dip şu sıralarda yaşanıyor olabilir. Bitcoin (BTC)’in fiyatının 42 bin dolar bölgesini koruması bekleniyor fakat yatırımcılar elbette aldıkları riski de görmeli. Önümüzdeki Mart ayı faiz artışları ve Ocak sonu tahvil alımlarının azaltılması, Bitcoin’in enerji tüketiminin komiteler tarafından kınanması gibi mevcut olan bir çok potansiyel risk karşımıza çıkıyor. Bitcoin, eğer bu önemli gelişmelerde yüzde 10 değer kaybetmeye devam ederse fiyatı 28 bin doların altını da görebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin Dibi Gördü Mü? İki Analistten Kritik Açıklama