Bitcoin Fonlama Oranı Negatife Döndü: Analistten Kritik Açıklama!
Bitcoin Fonlama Oranı Negatife Döndü: Analistten Kritik Açıklama!

Dünya’da Yeni Korona Alarmı: Bitcoin Tehlikeli Sularda Yüzüyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Yeni bir koronavirüs varyantı olan B.1.1.529’a ilişkin endişeler ortaya çıkarken, finansal piyasalar bugün kızıla büründü. Bitcoin (BTC), an itibariyle yaklaşık yüzde 5 düşüşle 54.537 dolardan işlem görüyor.

Yeni varyant dünya çapında karantinalara neden olabilir: Enflasyon ve Bitcoin

 Kripto para piyasası kan kaybederken, S&P 500 vadeli işlemleri de yüzde 2 kayıp yaşıyor. Uzmanlara göre,  piyasaları sarsan sert düzeltme, Botsvana, Güney Afrika ve Hong Kong’da aşıya dirençli ve tehlikeli olabilecek yeni bir koronavirüs varyantının tespit edilmesinin ardından ortaya çıktı. Bu varyant yayılırsa, birçok ülke ekonomilerine darbe vuran karantina kısıtlamalarını yeniden uygulamak zorunda kalabilir. Güney Afrika, Durban’daki KwaZulu-Natal Üniversitesi’nde görev yapan viroloji uzmanı Richard Lessells, şu açıklamayı yaptı:
  Bu varyant hakkında anlamadığımız çok şey var. Mutasyon süreci bizi endişelendiriyor. Bu varyantını ciddiyetini ve yaratabileceği tahribatı anlamak için çalışmamız gerekiyor.

Bitcoin (BTC)’in geleneksel piyasalardaki sarsıntı sonucu düşmesi, lider kripto para biriminin henüz güvenli bir liman olarak kabul görmediğini gösteriyor. Karantinalar, tedarik zinciri krizini daha da kötüleştirebilir ve enflasyonu daha yükseltebilir. Yaygın olarak bir değer deposu olarak algılandığı düşünüldüğünde, bu durum, Bitcoin için olumlu bir durum. JPMorgan‘a göre, Bitcoin’in Ekim ayı rallisi genel olarak enflasyon beklentilerindeki artıştan ve BTC’nin enflasyon riskinden korunma çekiciliğinden kaynaklandı.

FED’in para politikası BTC için olumsuz görünüyor

Bununla birlikte, ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) zaten otuz yılın en yüksek seviyesinde. TÜFE’deki daha fazla artış, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) teşvikleri daha hızlı gevşeterek büyüme üzerinde enflasyon kontrolüne öncelik verdiğini görebilir. Bu, varlık fiyatı deflasyonuna yol açabilir.
Fed’in tapering politikasına karşı savunmasız kalmaya devam eden Bitcoin, beklenenden daha yüksek olan ABD tüketici fiyat endeksinin Fed’in erken faiz artırımına yönelik korkuları desteklemesinin ardından 10 Kasım’da keskin bir düşüş yaşadı. Fed’in Çarşamba günü yayınlanan Kasım ayı toplantısının tutanakları, yetkililerin faiz oranlarını beklenenden daha erken artırmaya istekli olacağını gösteriyor. Bitcoin, Perşembe günü daha iyi bir performans sergiledi ve  60.070 dolar seviyesindeki direnci geçecek gibi görünüyordu. Bu, 4 saatlik grafikte çift dip formasyonu tarafından da onaylanmıştı. Ancak yeni covid korkuları ralli planalrını bozguna uğrattı. Daha fazla kripto para haberi için, Kriptoarena.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dünya’da Yeni Korona Alarmı: Bitcoin Tehlikeli Sularda Yüzüyor!