featured

Altın Fiyatı Tahmini: Hafta Nasıl Bitecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatı, 1.865 dolar bölgesi yakınlarında sert dirençle karşılaştıktan sonra konsolidasyon modunu koruyarak taban seviyesini 1.850 doların biraz üzerinde tutuyor. İyileşen piyasa havası, boğaların ABD dolarının yıllık yüksek seviyelerinden geniş bir şekilde geri çekilmesinden fayda sağlayamaması nedeniyle değerli metalin fiyatı üzerinde baskı yapıyor gibi görünüyor. Bu faktörleri göz önünde bulunduran analist Anil Panchal, bu hafta sarı metalin fiyat hareketlerini tahmin ediyor.

Enflasyon endişeleri değerli metalin fiyatını yönlendirmeye devam ediyor

Hazine getirilerindeki zayıflık, altın fiyatı için yükseliş ivmesini canlandırmaya pek yardımcı olmuyor. Yatırımcılar, yeni dolar değerlemeleri için ABD Michigan Ön Tüketici Duyarlılığı verilerini sabırsızlıkla bekliyor. Analist Anil Panchal’a göre, kalıcı enflasyon endişeleri ve Fed spekülasyonu, parlak metal etrafındaki hissiyatı yönlendirmeye devam edecek. Değerli metalin boğaları, cuma günkü Avrupa seansına girerken gün içi %0,32 düşüşle 1.856 dolar civarında altı ayın en uzun haftalık yükselişi sırasında nefes alıyor.

Sarı metal, ABD Dolar Endeksi’nin (DXY) 16 ayın en yüksek seviyesini yenilemek için çoğunlukla sabit olan daha güçlü Hazine getirilerini izlemesiyle son yedi gün içinde ilk kez düştü. Doların desteklenmesini ve altın fiyatı için olumsuz etkilere sebep olan şeylerin, piyasanın Çin’in ekonomik geçişine ilişkin karışık endişeleri ve Evergrande haberleri ve Çin-Amerikan mücadeleleri olduğu düşünülüyor. Öte yandan, Fed’in azalan endişeleri yüksek kalmaya devam ederken sarı metalin alıcıları umutlu olmaya devam ediyor. Dahası, en büyük müşterileri oluşturan Asya-Pasifik ülkelerinden gelen güçlü talep üzerine görüşmeler altının yükseliş katalizörlerine katkıda bulunuyor.

Analiste göre önümüzdeki günlerde altın fiyatı nasıl olacak?

Deneyimli analist Anil Panchal, değerli metalin trader’larının, Fed’in faiz artırımı endişelerini yeniden teyit etmek için önceki 71.7 oranına karşı 72.4 olan Kasım ayı ABD Michigan Tüketici Duyarlılığı’nı beklediğini belirtmek gerektiğini düşünüyor. Altın, istikrarlı RSI ile üç günlük yükseliş flama formasyonu içinde haftalık kazançlarını konsolide ediyor. Son gerilemeye rağmen kısa vadeli düşüşlerin 1.848 dolar seviyesinin altına düşmesini sağlayan haftalık destek hattı da metal satıcılarını zorluyor.

Analiste göre altın fiyatı 1.848 dolar destek seviyesini ele geçirmeyi başarsa bile, 200-HMA’nın yakınsaması, haftalık yükselişin %50 geri çekilmesi ve 07-08 Kasım’da 1.812-14 dolar civarında işaretlenen birden fazla düşük seviyenin aşılması zorlu olacak. Analist bir başka senaryoya göre, 1.865 dolarlık engelin yukarı yönlü açıklanması yükseliş grafiği modelini onaylayacak. Ayrıca Panchal değerli metalin en son 1.868.61 doların ötesinde, çok günlü zirveyi yenilemeye yönelik yükselişi tetikleyeceğini ifade ediyor. Bunu yaparken, ocak ayının en yüksek seviyesi olan 1.875 dolar, 1.900 dolar eşiğinin önünde odaklanacak. Daha fazla altın haberi için Kriptoarena.com‘u takip etmeye devam edin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Altın Fiyatı Tahmini: Hafta Nasıl Bitecek?

Yorumlar kapalı.