Ünlü Şirket Altın Piyasasını Yorumladı: Talep Artacak!
Ünlü Şirket Altın Piyasasını Yorumladı: Talep Artacak!

Ünlü Şirket Altın Piyasasını Yorumladı: Talep Artacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde gelen bir bağımsız değerli metal araştırma danışmanlığı şirketi olan Metals Focus dün yaptıkları bir açıklamada Çin’de bu yıl altın talebinde %40’ın üzerinde bir artış beklediklerini ifade etti. Ünlü firma ayrıca, yerel endüstriyel gümüş talebinin 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesini beklediklerini bildirdi.

Danışmanlık şirketi, Çin’deki altın talebinin artmaya devam edeceğini düşünüyor

Değerli metaller hakkında danışmanlık hizmetleri sunan Metals Focus, Çin’deki altın mücevher satışlarının bir haftalık Ulusal Gün tatili boyunca umut vadetmeye devam ettiğini belirtiyor. Bu, mücevher tüketiminin art arda üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 32’lik artışın üçüncü çeyrek toplamına neredeyse eşit olduğu güçlü bir üçüncü çeyrek performansını izledi. Değerli metallere yönelik danışmanlık şirketi, zayıf ihracat siparişlerinin yanı sıra elektrik kesintisi politikaları bazı mücevher üreticilerinin çalışma sürelerini kısaltmak zorunda kalması gibi nedenlerle imalattaki yüzde 30’luk büyümenin biraz daha düşük olduğunu ifade ediyor. Metals Focus konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Bu yüksek talep, SGE fiyatının Londra fiyatlarına göre mütevazı bir primle işlem görmeye devam ettiğini gördü ve bu da son aylarda Çin’e güçlü külçe sevkiyatlarına yol açtı.

Raporun yazarları, düşük baz etkisinin yanı sıra, son birkaç aydaki altın satışlarındaki artışın da değerli metalin zayıf fiyatlarını yansıttığını ve bunun da daha ağır düz parçalara olan talebi artırmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Raporda, düğünlerle ilgili yüksek alımlar ve altının bir değer deposu olarak çekiciliğinin de bu sonuca katkıda bulunduğu ifade ediliyor.

Metals Focus’a göre gümüşe olan talep sağlam kalıyor

İleriye dönük olarak, Metals Focus, altına dair bu olumlu faktörlerin çoğunun muhtemelen yerinde kalacağını, ancak güç kaynağı sorunları ve COVID’in kış mevsiminde yayılmasını engellemek için kısıtlayıcı tedbirlerin önümüzdeki haftalarda mücevher satışlarındaki büyüme hızını sınırlayabileceğini ifade ediyor. Buna rağmen Metals Focus, bu yıl Çin’de altın talebinde 2019 yıllık toplamından mütevazi bir şekilde daha düşük olan %40’ın üzerinde bir artış beklediğini ve 2022 için daha fazla kazanç öngördüğünü ekliyor.

Çin’deki altın talebinin yanı sıra gümüş talebini inceleyen Metals Focus, son aylarda pek çok endüstriyel uygulamada gümüş kullanımına ağırlık veren bazı zorluklara rağmen, gümüş endüstriyel alımının mutlak anlamda sağlam kaldığını ortaya koyuyor. 2021’deki toplam gümüş talebinin hala 2019’un tüm zamanların en yüksek seviyesini geçme yolunda olduğu da belirtiliyor. Daha da önemlisi, danışmanlık, kısa vadeli olumsuz faktörlerin orta ve uzun vadede gümüşün olumlu talep temelleri üzerinde çok az etkisi olması gerektiğine dikkat çekiyor. Daha fazla altın ve gümüş haberi için Kriptoarena.com’u takip etmeye devam edin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü Şirket Altın Piyasasını Yorumladı: Talep Artacak!

Yorumlar kapalı.