featured

50 Endüstri Uzmanı, 2021 İçin Bitcoin Fiyat Tahminlerini Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

50 endüstri uzmanı arasında yapılan araştırma sonucuna göre Bitcoin bu yıl altı haneli rakamlara ulaşamayabilir. Finder’a göre, ortalama tahmin BTC’nin bu yıl 80.021 dolar ile zirveye ulaşacağını gösteriyor. Ancak uzmanların tahmini, lider kripto para biriminin fiyatının 2021 sona ererken 71.415 dolara düşeceği yönünde.

2030 yıl sonunda Bitcoin fiyat beklentisi 5 milyon dolar!

Finder tarafından yapılan araştırma, analistlerin 2025 ve 2030’daki Bitcoin fiyatı konusunda çok daha iyimser olduğunu gösteriyor. Şu anda, araştırma katılımcılarının ortalama tahmini, BTC’nin 2025 yılına kadar 249.578 dolar değerinde olacağını gösteriyor. Bu Bitcoin piyasa değerinin yaklaşık olarak dört katı oluyor.  Ve 2030 yılına kadar, tek bir kripto paranın 5.237.082 dolar değerine sahip olacağına inanıyorlar.

Finder’ın ortalama fiyat tahmini Bitcoin’in bu yıl 80.021 dolar seviyesine ulaşacağı yönünde. Bu fiyat seviyesi, temmuz ayında tahmin edilen seviyeden yüzde 8 daha yüksek ve aralık 2020’deki fiyat düzeyinden yüzde 37 daha yüksek olmasına rağmen bazı analistlerin beklediği 100 bin doların oldukça altında kalıyor. Öte yandan ‘Stoktan Akışa’ modelinin mucidi PlanB, daha önce Bitcoin’in Aralık ayında 135 bin dolara ulaşacağına inandığını söylemişti.

 

NFT’ler fiyat seviyesini yükseğe taşıyor

Panel üyelerinden biri olan CoinFlip’in kurucusu Daniel Polotsky konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bitcoin olgunlaşmaya, değer, kullanılabilirlik, yaş ve güven açısından gelişmeye devam ettikçe, büyüyen bir hisse senedi gibi daha çok değer deposu görevi görecektir. Sonunda Bitcoin, güvenli liman varlıklarının kralı olarak altını tahttan indirecek. Umarım, bu muhafız değişikliği önümüzdeki on yılın sonunda gerçekleşir.

Diğer taraftan konuya ilişkin olarak, Finder.com’un kurucusu Fred Schebesta şunları ekledi:

Bitcoin şu anda çok sıcak. NFT’ler bunu pompalıyor, çok fazla kurumsal talep var, ABD hükümeti bunu yasaklamıyor ve herkes buna dahil oluyor. Yükselişin devam edeceğine dair güçlü bir inancım var.

Genel olarak, panele katılan uzmanların yüzde 46’sı şu anda Bitcoin satın almayı önerirken, diğer yüzde 46’sı yatırımcıları kripto paralarını korumayı teşvik ediyor. Panele katılan uzmanların sadece yüzde 8’i satış önerisinde bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

50 Endüstri Uzmanı, 2021 İçin Bitcoin Fiyat Tahminlerini Açıkladı