50 Milyon Dolarlık Altın Alan Dev Şirket ''Siyah Kuğu'' Uyarısında Bulundu!
50 Milyon Dolarlık Altın Alan Dev Şirket ''Siyah Kuğu'' Uyarısında Bulundu!

50 Milyon Dolarlık Altın Alan Dev Şirket ”Siyah Kuğu” Uyarısında Bulundu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

COVID-19 salgını, birçok şirketi yatırım stratejilerini yeniden düşünmeye zorluyor. Dev şirket Palantir, yaptığı son yatırımda altın almayı tercih etti.

Plantir COO’su: yeni Siyah Kuğu vakalarına hazırlıklı olmalıyız

Palantir Technologies Inc, şirketin son kazanç beyanına göre Ağustos ayında 50,7 milyon dolar değerinde 100 onsluk külçe altın satın aldı.  Bloomberg’in bildirdiğine göre, veri analitiği yazılım şirketi, müşterilerin yazılımları için altın olarak ödeme yapabileceklerini de kaydetti.


Kıymetli metale geçiş, şirketin nakit stokunun hisse senedi satışlarından arttığı bir zamanda başka bir siyah kuğu olayının ortaya çıkacağı endişeleri tarafından tetiklendi. Palantir COO’su Shyam Sankar, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Daha fazla Siyah Kuğu olayıyla dolu bir geleceğe hazırlıklı olmalısınız.” Siyah Kuğu (Black Swan) Teorisi Finans profesörü Lübnan asıllı Amerikan Nassim Nicholas Taleb tarafından geliştirilmiştir. İlginç teori, 2007 yılında kitaplaştırılmıştır. “Siyah Kuğu” tabiri, finans ve ekonomi dünyasını derinden etkileme potansiyeline sahip, öngörülmesi güç nadir olaylara vurgu yapmak için kullanılır. Bir yıl önce altın, ons başına 2.050 doların üzerinde yeni rekor seviyelere ulaştı. O zamandan beri altın bir satış ve konsolidasyon aşamasından geçti. Şimdi, değerli metal, şu anda güçlü bir direnç noktası olan ons başına 1.800 dolar civarında yer bulmaya çalışıyor. An itibariyle, Aralık Comex altın vadeli işlemleri, gün için  yüzde 0.5’lik bir düşüşle 1.774 dolardan işlem görüyor

Şirket altın ve Bitcoin’e ilgi gösteriyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, göre Palantir’in yeni satın aldığı altın, güvenli bir üçüncü taraf tesisinde saklanacak. Şirket kazanç beyanında, “Bu tür bir satın alma, başlangıçta ABD’nin kuzeyd oğusunda bulunan güvenli bir üçüncü taraf tesisinde tutulacak ve şirket, tesiste depolanan altın külçelerine herhangi bir zamanda makul bir bildirimde bulunarak fiziksel olarak sahip olabilecek” dedi.

Mayıs ayında, şirketin finans şefi Dave Glazer, Palantir’in bilançosunda Bitcoin veya diğer kripto paralara sahip olmak istediğini söyledi. Şirket, Bitcoin’iödeme şekli olarak kabul etmeyi de düşünülüyor. Sankar, şu ana kadar kimsenin altın veya bitcoin ile ödeme yapmadığını belirterek, itibari para dışı ödeme türlerini kabul etmenin “daha çok bir dünya görüşünü yansıttığını” da sözlerine ekledi. Palantir, hükümetler ve özel işletmeler tarafından kullanılan veri analiz yazılımları yapılıyor. Şirket, geçen hafta Ark Invest’ten Cathie Wood’un yaklaşık 139 milyon dolar değerinde 5,6 milyon Palantir hissesi satın aldığını duyurduğunda manşetlere çıktı. Bu, Palantir’i ARK Innovation’ın en büyük 15. müşterisi konumuna itti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

50 Milyon Dolarlık Altın Alan Dev Şirket ”Siyah Kuğu” Uyarısında Bulundu!