Ünlü Stratejistten Bitcoin ve Altın İçin Karşılaştırmalı Risk-Getiri Analizi!
Ünlü Stratejistten Bitcoin ve Altın İçin Karşılaştırmalı Risk-Getiri Analizi!

Ünlü Stratejistten Bitcoin ve Altın İçin Karşılaştırmalı Risk-Getiri Analizi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fidelity Investments Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin (BTC) ve altının muhtemelen bugün yatırımcıların enflasyona karşı korunmak için kullandıkları en yaygın yatırım araçları olduklarını, ancak aynı takımdaki iki farklı oyuncu olduklarını öne sürdü.

Bitcoin altından daha fazla getiri sağlıyor!

Timmer’a göre, Bitcoin fiyatında meydana gelen fiyat dalgalanmaları, 1970’lerde altın fiyatlarında yaşanan ”baloncuklara” çok benziyor. Tek fark, 1970’lerde altın fiyatındaki baloncukların daha küçük olmasıydı çünkü o dönemlerde enflasyon bugünkünden çok daha azdı. Yönetci, Bitcoin ve altın için yıllık volatilite ile aylık getirileri karşılaştırırken Bitcoin’in altına karşı açıkça kazandığını dile getirdi. Risk-getiri tablosu, Bitcoin’in altından çok daha fazla getiri sağladığını gösteriyor, ancak açıkçası, BTC altından daha riskli. Timmer şunları söyledi:

Grafikte de açıkca görülebileceği gibi, fiyat dalgalanmaları ve uzun vadede getiri göz önünde bulundurulduğunda,  Bitcoin buradaki yarışı açıkça kazanıyor.

Diğer varlıklarla karşılaştırıldığında, BTC şu anda Petrol 16.8, ABD Hisse Senetleri 7.79 ve altın 4.2 karşısında 42.3 ile gibi yüksek bir oynaklık elde ediyor. Bununla birlikte, Bitcoin 2014’ten bu yana riske göre düzeltilmiş getirilerde diğer tüm varlıkları geride bıraktı. Örneğin, Bitcoin risk ayarlı getiri şu anda altının 1,44 ve ABD hisse senetlerinin 1,7’sine karşı 2,39’da duruyor. BTC ayrıca 2014’ten bu yana riske göre düzeltilmiş getirilerde ABD tahvillerini ve gayrimenkulünü geride bırakıyor. Woobull metriği, dört yıllık bir süre boyunca bir varlık için riske göre düzeltilmiş getiriyi ölçer

BTC altının pazar payını ele geçiriyor

Bitcoin son dönemlerde parlayan yıldızı sayesinde, altına rakip olmayı başardı. Dünyada altını en çok benimseyen ülkelerden biri olan Hindistan’da bile BTC altının payını ele geçirmeyi başardı. Eflasyonun en yüksek seviyelere ulaştığı ABD’de BTC yatırımcılarının sayısı katmerlenerek büyüdü. Timmer, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Bitcoin hakkındaki tüm tartışmalar için değişmeyen bir şey, diğer varlık sınıflarıyla korelasyonunun olmaması.

5 Uzman Görüş Bildirdi: Bitcoin (BTC) Boğa Piyasasına Geri Dönecek mi?
 

Timmer, Bitcoin (BTC)’in günlük getirilerini S&P 500 endeksi, Barclays Aggregate ve altının günlük getirileriyle karşılaştırırken, Bitcoin’in  uzun vadede daha karlı olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte, günlük getiri karşılaştırması, bir varlığın diğerine karşı performansını göstermek için iyi bir ölçü değil. Uzun vadede veriler daha güvenilir hale geliyor. Timmer ayrıca, Fed’in nominal oranları, reel oranların negatif olması yönünde bastırmaya devam etmesi durumunda, altın ve gümüşün gelecekte önemli bir artış yaşayabileceğini iddia ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ünlü Stratejistten Bitcoin ve Altın İçin Karşılaştırmalı Risk-Getiri Analizi!