featured

2024 Bitcoin (BTC) İçin Neden Bir Dönüm Noktası? Stratejist Yahoo Finance’a Yanıtladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar tüm dünyada gündemi oluşturmaya devam ediyor. Sektör özellikle son bir yıl içerisinde büyüdü. Bitcoin’in (BTC) başarı öyküsü en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam ederken, uzmanlar da lider kripto paranın geleceği konusunda açıklamalarda bulunuyorlar.

Kripto para haber sitesi CoinDesk Editörü ve yatırım uzmanı Ollie Leech, Yahoo Finance’a şunları söyledi:

“Bitcoin (BTC) 1 milyon dolara seviyesine doğru gidiyor. Aslında, bir aşamada, sınırlı bir arza sahip olmasının, ona yatırım yapmayı inanılmaz derecede heyecan verici bir varlık haline getireceğine inanıyorum. Bitcoin tartışmasız.”

Aslında Bitcoin’in 1 Milyon dolar’ı ne zaman aşacağı  büyük  bir soru. Leech, madencilere verilen Bitcoin miktarının yarıya indirildiği önemli bir teknik olay olan bir sonraki Bitcoin yarılanmasının 2024’te gerçekleşeceğini ve büyük olasılıkla büyük bir fiyat artışını tetikleyeceğini söyledi.

Leech şunları ekledi,

“2024 Bitcoin için bir dönüm noktası. Yarılanmadan sonraki yıl her zaman büyük bir artış yaratıyor.  Şimdi gördüğümüz şey bu. Bitcoin için son yarılanma 2020’deydi ve bu yıl şimdiye kadar fiyatların patladığını gördük. Bitcoin 1 milyon doları ne zaman geçecek bilmiyorum ama bu, büyük olasılıkla 2025’ten sonra olacak.”

Benimseme Devam Ediyor

Bitcoin’in piyasa değeri şu anda 1 trilyon doların üzerinde ve yılın başında olduğu seviyenin yaklaşık iki katı. Ralli, daha fazla kurumsal yatırımcının kripto para birimini benimsemesi de dahil olmak üzere birkaç faktör tarafından tetiklendi.

Bu yılın başlarında Tesla, Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaparken, Morgan Stanley ve Goldman Sachs, seçkin müşterilere kripto para hizmeti sunmayı planlıyor. JPMorgan’ın NYDIG ile ortaklaşa kendi ürününü de araştırdığı bildiriliyor.

Kripto, ödeme alanında da ivme kazanıyor; Mastercard, PayPal ve Visa da sektöre adım attılar.

Wall Street’in büyük bankaları ve ödeme firmaları, müşteri talebinin bir sonucu olarak dijital varlıklara yöneldiler. Yakın zamanda yapılan bir Mastercard anketi, insanların yüzde 40’ının gelecek yıl kripto para birimi kullanmayı planladığını ortaya koydu.

Bitcoin Karşıtlığı 

Wall Street ve bireysel yatıımcıların kripto paraya karşı artan ilgisine rağmen, bazı tanınmış yatırımcılar şüpheci olmaya devam ediyor.

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’in uzun süredir iş ortağı olan Charlie Munger, Berkshire Hathaway’in Cumartesi günkü yıllık hissedarlar toplantısında Bitcoin’i eleştirdi ve “Bence tüm bu lanet olası gelişme iğrenç ve uygarlığın çıkarlarına aykırı” dedi.

Bu Buffett veya Munger’ın kripto para birimini ilk kez eleştirmesi değil. 2018’de Buffett, Bitcoin’in  ”fare zehiri” olduğu konusunda uyardı, Munger ise kripto para birimlerine yatırım yapmanın “sadece bunama” olduğunu söyledi.

Bitcoin karşıtları, Bitcoin’in son derece spekülatif ve balon olduğuna dair uyarıları ne olursa olsun, yatırımcılar hala satın almaya devam ediyor. Bitcoin, 1 Ocak’tan bu yana yüzde 94’lük bir kazanç elde etti. Leech haklı çıkarsa, önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 1.650’den fazla bir ralli görebiliriz. .

2024 Bitcoin (BTC) İçin Neden Bir Dönüm Noktası? Stratejist Yahoo Finance’a Yanıtladı!