featured

2021 de Robinhood a Rekor Sayıda Yeni Kripto Para Kullancısı Kaydoldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Çevrimiçi bir aracı kurum olan Robinhood dün yaptığı açıklamada daha yüksek perakende ticaret hacimleri Bitcoin ve Dogecoin gibi kripto para birimlerinin fiyatlarındaki keskin artışların meydana geldiği 2021in ilk iki ayında 6 milyon yeni kullanıcının kripto para birimi hizmetlerine kaydolduğunu söyledi.

Şirket bir blog paylaşımında 2020 yılında Robinhoodun kripto para bölümünün platformundai aylık ortalama 200 bin yeni müşteri alım satım yaptığını söyledi.

Bir Robinhood yetkilisi aynı zamanda hisse senedi ve opsiyon işlemleri de sunan uygulama aracılığıyla toplam kaç müşterinin kripto para ticareti yaptığını açıklamayı reddetti.

Lider kripto para birimi olan Bitcoinin fiyatı 2020de yüzde 300den fazla arttı ve bu ay 1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değeri ile 58.354 dolara kadar rekor bir seviyeye ulaştı ancak son günlerde büyük düşüş yaşadı.

 2013 yılında parodi olarak yaratılmış bir para birimi olan Dogecoin dünyanın en zengin adamı Elon Musk Winklevoss ikizleri Snoop Dogg ve diğerleri tarafından onaylanan bir çılgınlığa dönüştü. Bununla birlikte bazı kripto savunucuları altcoinin piyasa değeri 10 milyar doları aştığı için ve yüzde 20lik bir artışla ilk 10a geri dönüşünü göz önünde bulundurarak Dogecoin etkileşiminin risklerini ve tehlikelerini vurguladılar.

Her şey GameStop Reddit topluluğunun Wall Streette bu büyük manipülasyonu yaratmasından kısa bir süre sonra başladı. Dogecoini destekleyen benzer bir Reddit topluluğu ortaya çıktı

Robinhood şu anda müşterilerin kripto para birimleri satın almalarına satmalarına ve tutmalarına izin veriyor ve son zamanlarda müşterilere diğer cüzdanlara transferler için de para yatırma ve çekme olanağı vermeyi planladığını söyledi.

Ocak ayında Robinhood uygulamasında GameStop ticaret çılgınlığının yol açtığı değişken piyasa koşulları nedeniyle kullanıcıların anında kripto menkul kıymetler satın almalarına izin veren bir özelliği geçici olarak devre dışı bıraktığında bazı müşterilerini kızdırmıştı.

Robinhoodun bu yıl 20 milyar doları aşan bir değere sahip olması bekleniyor.

2021 de Robinhood a Rekor Sayıda Yeni Kripto Para Kullancısı Kaydoldu