featured

2021 de Bu Gelişmeler Kripto Para Dünyasını Derinden Etkileyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1- Kripto Para Piyasası Vergi Düzenlemesini Görecek

Piyasada yakın gelecek için ana konulardan bir tanesi kripto para birimlerinin vergi düzenlemesidir. Bugün kripto para vergilendirmesi hala belirsiz bir şey. Kripto vergileri henüz yaygın değil ve bazıları için hoş karşılanmasalar da bazı ülkelerde bu piyasalar büyüdükçe ve hükümetler gelirlerinin potansiyelini gördükçe bu tartışma tekrar ortaya çıkmaya başladı.

Bununla birlikte müşterinizi tanıyın” (KYC) prosedürleri işlemlerin izlenmesine izin veren protokollerin geliştirilmesi ve dijital varlıklar ile ilgili mevzuatın kabul edilmesi yoluyla zorunlu kullanıcı tanımlamanın getirilmesi işlerin değiştiğini ve bunun yasa düzenleyicileri tarafından bazılarının beklediğinden daha hızlı yapıldığı açıkça gösteriyor.

Ayrıca hükümetlerin kripto para sahipleri ve yaptıkları işlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunmasıyla birlikte izleme araçlarının aktif olarak geliştirildiğini görüyoruz. Bu nedenle 2021de dünyanın ilk Bitcoin vergi kaçakçılığı davalarıyla karşılaşması muhtemeldir.

2- “Sessiz Kripto Limanları” Yolda

Her eğilim için bir anti-trend olduğu için kripto para vergilerinin getirilmesi bu uygulamaya direnecek ve kullanıcıların dijital varlıklara sahip olma maliyetlerini yasal olarak en aza indirmesine izin verecek yargı alanlarının çekiciliğini artıracaktır. Basitçe söylemek gerekirse sözde “açık deniz kripto cennetleri” daha aktif bir şekilde gelişecek. Bu rol büyük olasılıkla hem BT hem de finans piyasasının iyi geliştiği Singapur Kore Japonya ve tabii ki İsviçre gibi ülkeler tarafından oynanacaktır.

3- İlk Kripto Para Krizi geliyor

Olgunlaşan kripto para dünyası yalnızca daha şeffaf düzenlenmiş ve güvenli hale gelmiyor aynı zamanda bir dizi ekonomik zorluk ve teste de maruz kalmaya başlıyor. Siber suç veya dolandırıcılıkla hiçbir ilgisi olmayan ilk krizin habercilerini şimdiden görüyoruz.

Aralık ayında Bitcoin (BTC) fıyatı yeni bir rekor kırarak 34 bin dolar işaretini kırdı. Bununla birlikte bunun nedeni sadece BTC için artan talep değil aynı zamanda kripto para borsalarında işlemlerin yüzde 70ini yapmak için kullanılan stabilcoin Tether (USDT) pazarındaki aşırı arzdı.

İngiliz Virgin Adalarına kayıtlı olan Tether madeni paralarının değerini artırmak için emisyonlarını sürekli artırıyor. Aynı zamanda piyasa oyuncularının USDT stablecoinlerinin gerçekten fiat varlıkları yani ABD doları tarafından desteklendiğine dair ciddi şüpheleri var. Buna ek olarak Tether yatırımcıların 2017-2018de piyasa manipülasyonu suçlamasıyla 14 trilyon dolarlık toplu dava açtığı iFinex şirketine ait.

Sonuç olarak bugün kripto para borsalarında gördüğümüz şey kabaca hükümetler geleneksel ekonomide matbaaları başlattığında olan şeydir: piyasadaki itibari para arzı fazlası dolar enflasyonuna ve dolayısıyla onların devalüasyonuna yol açar. Kripto dünyasında şu anda USDT olan kripto para dünyasında BTC olan malların maliyetinde artışa yol açan paranın değer kaybetmesini görüyoruz. Bu nedenle mevcut eğilimler altcoinlerin daha fazla değer kaybetmesine ve emisyonunun sınırlı olduğu iyi bilinen Bitcoin fiyatında bir artışa yol açabilir.

4- Risk Değerlendirme Modelleri Gelişecek

Bitcoin değerindeki artışın arka planına karşı yüksek kaliteli bir risk değerlendirme modelinin ortaya çıkmasına acil bir ihtiyaç vardır çünkü kullanıcıların kripto para yatırımlarının olası sonucunu objektif olarak değerlendirmesi giderek zorlaşmaktadır. Yalnızca “kahve falı gibi dijital falcılık” değil geçerli bir çözüm sunan hizmetler kripto para piyasasında yeni başlayanlar ve deneyimli katılımcıların kalplerini zihinlerini ve cüzdanlarını hızlı bir şekilde fethedebilecek ve büyük oranda faydalı olacaktır.

CoinMarketCape göre bugün dünyada 8 binden fazla farklı kripto para birimi var. Bunlarınyüzde 90ından fazlası sahtekarlık planları veya sektörde adlandırıldıkları şekliyle “işe yaramaz” olarak nitelendiriliyor. . Bununla birlikte kalan yüzde10dan birçoğu Bitcoinden daha kötü olmayan ve hatta bazen daha iyi büyüme oranları gösteriyor.

 5- İşlemlerin Maliyeti Değişecek

Bu gelişme ilginç çünkü çok yönlü olacak. Eter işlemleri teknoloji yükseltmeleri nedeniyle daha ucuz olacak veya Bitcoin işlemlerinin fiyatı artmaya devam edecek.

İşlemlerin maliyetindeki değişiklikler e-ticaret endüstrisindeki oyuncuların kripto para birimlerine olan ilgisini etkileyebilir. Günümüzde kripto para satın almak fiat para birimlerinden çok daha ucuz olduğu gerçeğiyle çevrimiçi mağazaları cezbetmektedir. Bu avantajı uzun vadede korumanın mümkün olup olmadığı büyük ölçüde kriptonun bir ödeme aracı olarak yayılma hızını belirleyecektir.

6-5G Birçok Şeyi Yeniden Keşfedecek ve Dönüştürecek

5G standardı birçok kişi tarafından hala hafife alınan veri aktarımında yeni bir paradigmadır. Uygulanması yeni kavramların ve hizmet türlerinin ortaya çıkmasına yol açacak ve madenciliğin nasıl inşa edildiğini hangi DeFi uygulamalarının geliştirilme aşamasında olacağını ve daha fazlasını etkileyecektir.

5G ile işlem yönetimi yetenekleri artık ağ veri hızlarıyla sınırlı olmayacak. Örneğin 5G özellikle sunduğu ultra düşük gecikme süresiyle yatırım kararları bilgisayarlar tarafından alındığında yüksek frekanslı ticaret segmentini önemli ölçüde değiştirebilir.

Bugün tüccarlar sunucularını kripto para borsasına mümkün olduğunca yakın yerleştirmekte zorlanıyor çünkü telin uzunluğu bir siparişi ne kadar hızlı verebileceklerini veya geri çekebileceklerini etkiliyor. 5G bu engelin üstesinden gelmeye yardımcı olacak: tüm sistemler kripto para değişiminin nerede olduğuna bakılmaksızın işlemler için eşit bir oyun alanına sahip olacak.

2021 de Bu Gelişmeler Kripto Para Dünyasını Derinden Etkileyecek