featured

2020 Sona Ererken Yatırımcılar Bitcoin deki Bu Beş Gelişmeyi Kesinlikle Takip Etmeli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoinin 2021 yılında düzenleyicilerin hedefinde olacağı uyarıları arasında hodlerlar için neşeyle dolu bir Noel geçti.

Piyasalar çılgın bir Noel sonrası biraz durulmuş gibi görünürken gelin bu hafta  Bitcoin fiyat analizi konusunda bizlere yardımcı olacak beş önemli faktörü inceleyelim. 

Analist: 28.400 Dolar Seviyesindeki  Düzeltme “Çok Sağlıklı” 

 En son Bitcoin spot piyasa eylemine konsantre olduğumuzda Pazartesi hafta sonu görülen ivme göz önüne alındığında boğalar için büyük bir test olacak şekilde belirdi. 

Pazar günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 28.400 dolara ulaştıktan sonra Bitcoin birçok kişinin zaten beklediği bir düzeltme gördü.

  Cointelegraph piyasa analisti Michaël van de Poppe  “Bitcoin oldukça dikey yönde gittiği için çok sağlıklı bir düzeltmeden geçiyor. Sosyal medyada şu an için geçici zirve olabilir ”dedi.

“Sırada ne var? Konsolidasyon yana doğru hareket daha az oynaklık. Piyasaların geri kalanına ayak uydurmak için yer açmak. $ BTC paritesi iyi gidiyor. “

 Van de Poppe altcoinlerin Bitcoinin son zamanlardaki ihtişamlarına yanıt vermeye başlama potansiyelini değindi ve işaretlerin çoktan “alt sezonun” yakın olduğunu savunduğunu belirtti. 

 “Altcoinler ölmedi para akışı hala aynı.”

Trumpın Teşvik Paketini İmzalamasıyla Altın Fiyatları Yükseldi 

ABD Başkanı Donald Trumpın Kongrenin 900 milyar dolarlık koronavirüs teşvik paketini imzalamayı kabul etmesinin ardından bu hafta piyasalar bir kabustan kurtuldu.

Federal Rezerv’in mevcut devasa borcuna büyük miktarda borç eklemek için hazırlanan paket işletmeler için çeşitli faydalar içeriyor ancak Amerikalılara Mart ayında verilen yardımla karşılaştırıldığında aynı düzeyde doğrudan finansal destek sağlamıyor

Teşvik paketi sayesinde piyasalar yeni bir haftaya Wall St. açılışından önce S&P 500 vadeli işlemlerinde görülen hafif artışlarla olumlu başladı.

Aynı zamanda altın son on yıldaki en büyük bir yıllık kazancı için hazır olduğunu gösteren verilerle döndü.

 Bitcoin ve Yasal Düzenlemeler

Kaynaklar Noelde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ve daha geniş kitlelere ulaşan Bitcoinin yakında kuruluşlar ve yasa düzenleyiciler tarafından ele alınması bekleniyor.

28.400 dolaraa ulaşan ve aylık kazançları yüzde 55i sınırlayan Bitcoin ana akım cazibesi arttıkça artık düzenleyicilerin radarına girmiş durumda. Bitcoin savunucuları için gelecek yıl zorlu bir dönem olabilir.

Dijital varlık yöneticisi CoinSharesin baş strateji sorumlusu Meltem Demirors Pazar günü Bloomberge “Genel olarak Demokratlarla zorluklar yaşadığımızı düşünüyorum çünkü daha fazla düzenleme daha fazla gözetimi tercih ediyorlar” dedi.

 Rekor Bitcoin Vadeli İşlemler Açığı

Bitcoin bu hafta vadeli işlem piyasalarında ortaya çıkan en büyük “boşluk” ile mücadele ediyor.

CME Groupun vadeli işlemlerinden elde edilen veriler Cuma günü işlemin 23.825 dolar civarında bittiğini gösteriyor. Pazartesi açılış seviyelerinden 26.500 dolarlık bir fitil ile başladı ve fark bir hafta sonu görülen en büyük sıralama olarak görüldü.

Vadeli işlem olarak adlandırılan bu “boşluklar” Cuma ve Pazartesi işlem seansları arasındaki boşluğa atıfta bulunur ve BTC / USD spot fiyatının daha sonra bunları “doldurmak” için bir alışkanlığı vardır.

 Ancak son haftalarda bu eğilim zayıfladı ve 16.900 dolar ile 19.500 dolar arasında kalan ve yalnızca kısmen doldurulan boşluklar kaldı.

Bu da Cointelegraphın Van de Poppeu da dahil olmak üzere diğer analistler arasında Bitcoinin bitmemiş işini halletmek için yeterince uzun bir süre boyunca 20 bin doların altındaki seviyeleri yeniden ziyaret etmek için aşağıya yönlü bir düşüş yaşayabileceği teorilerine yol açtı.

 Stok Akış Modeli Tahminleri Yüksek

Fiyat yörüngesi konusunda Bitcoin fiyatındaki en son eylem Bitcoini en iyi bilinen ve en güvenilir fiyat modellerinden biri olan stok akış modeliyle çelişkiye düşürüyor.

Geçen hafta modelin taleplerini tam olarak karşılayacak şekilde yükseldikten sonra hafta sonu BTC / USDnin daha iyi performans göstermesini ve Pazar günkü 26 bin dolar aralığının ortasına geri çekilerek uyumluluğun hızla geri dönmesini sağladı.

 Hem modelin yaratıcısı PlanB hem de “The Bitcoin Standard” ın yazarı Saifedean Ammous tarafından belirtildiği gibi Bitcoin genel olarak neredeyse günlük bazda stok akış tahminlerine yakın bir hareket izliyor. 

Ammous “Bitcoinin fiyatı stok akış modelinden tahmin edilen değeri şaşırtıcı bir hassasiyetle izlemeye devam ediyor” dedi.

İleriye dönük olarak modelin çeşitli enkarnasyonları şu an ile 2024teki mevcut yarılanma döngüsünün sonu arasında 100 bin dolar ila 576 bin dolar arasında tahminde bulunuyorlar. 

2020 Sona Ererken Yatırımcılar Bitcoin deki Bu Beş Gelişmeyi Kesinlikle Takip Etmeli