featured

2020 nin En Güvenilir ve Popüler Fiyat Tahmin Modelleri Hangileri Oldu? Yatırımcılar Bu 3 ünü Seçti! 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşırı dalgalanmanın olduğu bir yılda Bitcoin fiyat modelleri de büyük önem kazandı.

 Bitcoin fiyatının 3.600 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 24 bin doların biraz üzerine çıktığı 2020 analistleri daha önce hiç olmadığı kadar şaşırtan bir yıl oldu.

Bir sonraki hamlesinini tahmin etmenin daha da zor olduğu bu yılda doğru bir Bitcoin fiyat modeli için daha önce hiç olmadığı kadar bir talep oldu. 

Bu yıl sektördeki en opüler ve güvenilir fiyat modellerinin hangileri olduğuna ve nasıl işlediklerine bir göz atalım. 

Stok Akış Modeli

Hangi yönden bakarsanız bakın 2020 stok akış Bitcoin fiyat modelinin daha da popüler olduğu bir yıl oldu.

Sektörde halihazırda en iyi bilinenlerden biri olan stok akış modeli BTC / USDyi hem yıllık en düşük seviyelerine giderken hem de tekrar yükselirken izledi.

En önemlisi de Bitcoinin tüm davranış programı hala modellerin talepleri dahilinde kalıyor.

Stok akış oranı mevcut bir varlığın oluşturma yoluyla eklenen miktarına karşı(akış) mevcut varlığın oranına (stok) dayanır. Bitcoin örneğinde bu oran özünde sübvansiyon yarılanmalarını engellemekle bağlantılıdır – bunlar akışı yaklaşık olarak her dört yılda bir yüzde 50 azaltır.

Bu nedenle her yarılanmayla Bitcoinin oranı yükseliyor ve şu anda bilinen herhangi bir varlığın en yüksek oranını elde etme ve koruma yolunda hiçbir şey yok.

Fiyat açısından analist PlanB tarafından stok akış modeline dayalı tahminlerin birkaç çeşidi oluşturuldu.

Her model 2024e kadar olan mevcut yarılanma döngüsü sırasında farklı fiyat hedeflerine ulaşılmasını gerektiriyor. En az tahmini  2021in sonunda 100 bin dolar.

Bu yıl stok akış modeline yönelik büyük eleştirilere rağmen PlanB modelini savundu ve Bitcoin geçen hafta tam olarak modelin tahmin ettiği fiyata yükseldiğinde Bitcoin yatırımcısı arasında tam güven sağladı.

 Elliott dalga teorisi

2020 bu popüler Bitcoin fiyat tahmin modeli için bir test yılı oldu. Katı bir fiyat tahmini modelinden ziyade daha çok fiyat haritası olan Elliott Dalga teorisi zor bir on iki ay geçirdi.

Bitcoine özgü olmayan Elliott Wave bir varlığın yüksek ve düşük seviyelerini izlemeyi amaçlayan çok aşamalı bir piyasa döngüsü sunar.

Bununla birlikte spesifik olmayan doğası nedeniyle bu tahminler genellikle çok büyüktür ancak Bitcoin varlığının erken dönemlerinde doğası gereği değişken yapısı nedeniyle daha önce bu tahminlere ulaştı.

Yatırımcılar 2020de benzer şekilde Elliott Wavei kullanarak netlik ve doğru tahmnler ürettiler.

Gökkuşağı (rainbow) grafiği 

BTC / USD  günlük fiyat tablosu olan Rainbow fiyat seviyelerini bir dizi al ve sat ipucuna ayırıyor ve gökkuşağının her rengi bunları temsil ediyor. 

Kırmızıdan (“maksimum balon bölgesi”) koyu maviye (“temelde bir yangın satışı”) kadar değişen bu renk sembolleri yatırımcılara ve meraklılara yukarı veya aşağı yönüne bağlı olarak Bitcoinden ne bekleyeceklerini söylüyor.

Şu anda neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bile BTC / USD hala yükseliyor ve sadece modelin “hala ucuz” olarak tanımladığı açık yeşil bantta.

 Stok akış modelinde olduğu gibi Gökkuşağı model de böylece Bitcoin için 2021 yılında daha fazla potansiyel öngörüyor.

2020 nin En Güvenilir ve Popüler Fiyat Tahmin Modelleri Hangileri Oldu? Yatırımcılar Bu 3 ünü Seçti!