featured

2020 de Kripto Para Sektöründeki İş İlanları Yüzde 200 Arttı! En Çok Hangi Pozisyonlar Revaçta? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para çılgınlığı ve Bitcoinin bu yıl 24 bin dolarlık seviyeye ulaşarak yüzde 200den fazla artış göstermesi Asya başta olmak üzere bütün dünyadaki kripto para borsalarında ve şirketlerde yeni iş ilanları ve işe alım çılgınlığı başlattı. Binance BitPay Coinbase Gemini CoinSwitch Bitex ZebPay ve Unocoin gibi şirketler ürün finans uyumluluk ve tasarım alanındaki roller için çok sayıda yeni iş ilanları yayınladılar. Bir önceki seneye göre iş ilanları oranı yüzde 200 oranında artış kaydetti.

Firmalara göre 2020 kripto para ticareti için mükemmel bir yıl oldu özellikle Hindistanda anayasa mahkemenin Mart ayında düzenlediği banka ve kuruluşların dijital para birimleriyle ilgili şirketlere teklif vermesini yasaklayan  RBI yasağını tersine çevirmesiyle sektör ivme kazandı. İstihdam web sitesi Indeed tarafından ET ile paylaşılan bilgilere göre pandemi döneminde olmamıza rağmen Kasım 2020de bile kripto para birimi iş ilanlarında yüzde 40lık bir artış meydana geldi.

Kripto para birimi alım ve satım platformu Unocoinin kurucularından Sathvik Vishwanath “Çoğu sektör salgın ve bunun sonucunda ortaya çıkan küresel ekonomik durgunluk nedeniyle bir darbe alırken kripto para endüstrisi yenilik istihdam ve yatırım fırsatlarıyla birlikte eşi görülmemiş bir artış gördü” dedi. .

Hindistandaki kripto borsalarının çoğu küçük gruplarla çalışıyor ancak hızlı işletme gelişimi ve yükseliş piyasası duyarlılığı göz önüne alındığında aslında istikrarlı ve hızlı bir şekilde büyüyor.

Hindistan lansmanının Haziran ayında başlamasından bu yana aylık yüzde 175 artış gösteren CoinSwitch 70den fazla çalışana sahip. Yönetici Ashish Singhal “Kripto para piyasasında tanık olduğumuz büyümeyi desteklemek için önümüzdeki altı ay içinde takıma 150den fazla yeni takım arkadaşı eklemeyi umuyoruz” dedi.

Kripto alım ve satım şirketi ZebPayde çalışan sayısı Mart ayında yaklaşık 50den 130un üzerine çıktı. CEO Rahul Pagidipati “2021in başlarında 25 yeni takım arkadaşını işe almak istiyoruz” dedi. CEO Monark Modi Ekim 2020de Hindistana giren Dubai merkezli kripto para alternatifi Bitexin önümüzdeki birkaç hafta içinde 14 kişilik ekibine altı üye dahil edebileceğini belirtti. Unocoin ise çalışan sayısını 35ten 50ye çıkarmayı planlıyor.

 ET Pazartesi günü Hindistanda bir milyondan fazla yeni yatırımcının son altı ay içinde Bitcoin piyasasına akın ettiğini ve uzmanların ani değer kaybı ve volatilite konusunda uyarılarına bakılmaksızın alım ve satım hacimlerinin kat kat arttığını bildirdi.

“Çoğu insan kripto para endüstrisinin hızla büyüyyeceğini ve işgücü için fırsatlar yaratacağını fark etti. CoinSwitchten Singhal “Bizimle çalışmak için bize ulaşan yetenekli ve akıllı insanlar arıyoruz” dedi.

Tüm bunlar maaşları düzgün bir şekilde artırıyor. ABC Consultantsın genel müdürü Shiv Agrawal iç piyasanın bu sektör için yeniden açıldığını ve maaşların medyan üzerinden yüzde 12-18lik bir artışa sahip olduğunu belirtti.

TeamLease Servicesin kurucu ortağı Rituparna Chakraborty: Kripto borsaları nispeten yeni bir işveren sınıfıdır ve en çok da kripto analisti blokchain geliştiricisi para analisti gibi roller için iş ilanları yayınlıyorlar ”dedi  

2020 de Kripto Para Sektöründeki İş İlanları Yüzde 200 Arttı! En Çok Hangi Pozisyonlar Revaçta?