featured

2019 dan beri kırılamayan o rakam kırıldı…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoinin fiyatı 11 bin dolarların üzerini test etti. Sonuç olarak piyasa değeri 200 milyar doların üzerine çıktı Ağustos 2019dan beri görülmeyen bu rakam dün kırıldı.

Yükseliş Bitcoinin 9 bin 200 dolarlık çizginin üzerine çıkmasıyla başladı. Geri çekilmeden önce hızla 11 bin 300 dolara yükseldi. Daha sonra 10 bin 560 dolara kadar düştükten sonra aniden geri yükseldi.

YILIN ZİRVESİNİ YAPAN BİTCOİN’DE YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ? TIKLAYIN

Ani ters hareket hem kısa hem de uzun vadeli işlemcileri tasfiye etti. Vadeli işlem platformu BitMEXte uzun süredir devam eden yatırımcılar 4 milyon dolarlık tasfiye alırken kısa vadeli olanlar 25 milyon dolarlık tasfiye gördü. Bitcoinin 120 milyon dolarlık kısa pozisyonlarla geriledi.

Hacimde ciddi artış

Bitcoinin işlem hacmi fiyatı ile birlikte yükseldi. Sadece üç gün önce işlem hacmi günde 16.6 milyar dolara düştü. Ancak bugün yüzde 110’luk bir artışla 35 milyar dolarlık en yüksek seviyeye ulaştı.

Piyasa hakimiyeti artıyor

Bitcoinin piyasa hakimiyeti tüm kripto pazar sınırına göre Bitcoinin piyasa değerinin yüzdesi de geri döndü. Haziran 2019dan bu yana görülmeyen bir rakam olan yüzde 60a geriledikten sonra yüzde 63e kadar tekrar yükseldi. Bu rakam piyasanın yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor.

2019 dan beri kırılamayan o rakam kırıldı…