featured

2019 DA BITCOIN İ NELER BEKLİYOR? BU KONUYA DAİR 8 UZMAN GÖRÜŞÜ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl kripto para sektörü açısından oldukça çalkantılı bir yıl oldu. Büyük fiyat düşüşleri ICO yasakları kripto para borsalarının hack’lenmesi ve daha bir sürü şey. Bu Bitcoin’in sakinleşmeye ve toparlanma dönemine hazır olduğu anlamına mı geliyor yoksa daha zor zamanlara mı gidiyor? 2019 için kripto para uzmanları ne düşünüyor? 8 önemli isim bu konuda fikirlerini belirtti.

Lightning Network Bitcoin’in ana özelliği olacak

2019’da Bitcoin etrafında dönen konuşmaların hemen hemen hepsinde Lightning Network olacak. Bitcoin için yalnızca yerleşim katmanı değil aynı zamanda bir değişim aracı olarak daha fazla fayda vaat ediyor. Bununla birlikte ağın büyüklüğü ve kapasitesi arttıkça kullanıcıların eşit olmayan kapasite ve yeni merkezileşmiş yönlendirme teknolojileri nedeniyle kullanılabilirlik sorunları yaşamalarını bekliyorum.

Bu meseleler proaktif olarak ele alınmadığı takdirde başka Segwit düzeyinde anlaşmazlıklar çıkabilir. Topluluk dolandırıcılık ölçeklendirme çözümlerini araştırırken bu hikayeyi yakından izlemeyi planlıyorum.

Kyle Samani Multicoin Capital

2019 Bitcoinin inşa yılı olacak

Bitcoin’in fiyatı ile ilgili olarak burada en altta olduğumuzu düşünüyorum. Çok fazla büyük oyuncu var ve fiyatı yukarı çekmeden büyük alımlar için çok az BTC mevcut. 2019 kesinlikle bir sonraki dalgayı desteklemek için bir inşa yılı olacak. Kademeli bir yükselişe geçmeden önce bir benimseme dalgasına daha ihtiyaç var.

Yakında zamanda madencilik algoritması değişiklikleri veya büyük protokol güncellemeleri gibi Bitcoine gelen önemli protokol düzeyinde güncellemeler göremiyorum. Ekosistem çok büyük ve herhangi bir önemli değişiklikte uzlaşma sağlanması çok zor. Böyle durumlarda genellikle Bitcoin Cash örneğinde gördüğümüz gibi yeni coin’ler ortaya çıkıyor ve topluluk bölünüyor.

Bunun da zaman içinde BTC pazar payında düşüşe yol açacağını görüyorum. O zamana kadar Lightning Network Açık Varlıklar vb. Gibi ikincil katmanlar boşluğu doldurabilir.

Jared Tate Digibyte

Bitcoin 2019’da köklerine geri dönecek

Bitcoin için önümüzdeki 1 yılı değerlendirdiğimizde göstergeler hâlâ ayıyı gösteriyor. Lightning gibi ölçeklendirme teknolojileri hala çok erken ekosistem oyuncuları 2018 patlamasından sonra hala en ağır ve
Düzenleyici yaptırımlar sektörün arkasında kalmıyor bizzat önünden gidiyor. Bitcoin için en ilgi çekici kullanım örneği her zaman olduğu gibi sansürsüz bir ödeme yöntemi olarak kullanılması. Bu sayede Venezuela’da olduğu gibi hükümet baskılarından kurtuluyorsunuz. Bu tür kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap olarak gerçek anlamlı Bitcoin kullanımının artmasını bekliyorum.

Preston Byrne Byrne & Storm P.C.

Pazar geliştikçe Çatallaşmalar devam edecek

Bitcoin 2019 boyunca muhtemelen istikrar kazanacak. İnsanlar hala Bitcoini değer deposu olarak görecekler.
Daha fazla insan blockchain tabanlı uygulamalarla ilgilenceğinden yeni çatallanmalar görebiliriz. Pazarda inancın geri döndüğünü görmemiz ve insanların teknolojiye inanmaya başlaması gerekiyor. Ancak o zaman bu teknolojiyi destekleyen para birimi kitle tarafından kabul edilecektir.

Bu bir kez olduğunda bir ayaklanma başlayacak ve bu durumda sorumluluk alarak bir adım öne çıkmamız gerekiyor. Teknolojimiz ve sektördeki hizmetlerimizle ilgili engelleri aşmak yenilikçiliğin ön saflarında yer almak ve ilerlemek bizim sorumluluğumuzdur.

Kevin Hobbs Vanbex Group

Zor zamanlar hala bizi bekliyor

Ultra türbülanslı bir 2018’den sonra 2019’da Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gerçekten test edilecek.
Şu anda BTC fiyatı yavaş yavaş düşüyor çünkü son 12 ayda genel negatif hissiyatı değiştirecek hiçbir şey olmadı. Durumun çok daha kötü bir hâle gelmemesinin nedeni ise önceden yüklü miktarda BTC almış yatırımcılar ve spekülatörler. 
Zamanı geldiğinde pozitif şeylerin olmamasının da etkisiyle bu yatırımcıların ve spekülatörlerin sabırlarını kaybedeceklerini ve zararına satacaklarını düşünüyorum. Ozaman Bitcoinin gerçek fiyatını ve modern ekonomideki yerini görme şansımız olacak.

Alon Rajic Money Transfer Comparison

Ufukta başka bir fiyat artışı mı var?

Bir varlık sınıfı olarak kripto paralar piyasa değeri açısından hâlâ çok küçük. BTC’nin kendisi henüz yaygın bir şekilde dağılmış durumda değil bir avuç cüzdanda çok büyük bir sermaye yoğunluğu var.

Bu nedenle BTCnin fiyatı kolayca manipüle edilebilir ve gelecekteki fiyatın ne olacağını tahmin etmeyi zorlaştırıyor. Önümüzdeki 18 ay boyunca bitcoin fiyatında hızlı bir artış göreceğimizi ancak büyümenin ne kadar sürdürülebilir olacağının benimseme açısından ne olduğuna bağlı olduğunu düşünüyorum.

Temel düzenlemeler açısından zemin hazırlanmıştır ve hükümetler bu durumda bir başka çılgınlığı ele almak için daha donanımlı olacaktır. Varlık sınıfının genel olarak benimsenmesi ve büyümesi başlangıçta kurumsal yatırımlardan etkilenecek umarım daha büyük eğitim ve dijital varlıkların etkilerinin anlaşılmasına yol açacaktır.

Peter Smyrniotis Victory Square Technologies

Bitcoin treni istasyondan ayrıldı

Teknolojik politik sosyal ya da popüler kültürde olsun Bitcoinin dünya çapında hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Tren istasyondan ayrıldı – ister bu noktada ister gir ister geride bırak. Fiyat hareketi bu devrim niteliğindeki teknolojinin gelişimi ile olanların yüzeysel bir göstergesidir. Bitcoin vakti gelmiş bir fikirdir. 2019 onun faydalarının ve konseptinin toplumsal bilinç alanına girişinin sadece başlangıcıdır.

Virgilio Lizardo Jr Gate.io

Jeopolitik gerilimler Bitcoin’in fırsatı olacak

Muhtemelen 2019da odaklanacak para birimleri – Bitcoin Litecoin bunlardan bazıları olacak- çünkü dünyada oldukça fazla jeopolitik gerilime sahibiz. Bazı global makro oyuncuların altın pozisyonlarına alternatif olarak veya itibari paralardaki dalgalanmalardan kaçınmak için Bitcoin kullanmaya başladıklarını göreceğiz.

Brian Kelly kripto analisti

2019 DA BITCOIN İ NELER BEKLİYOR? BU KONUYA DAİR 8 UZMAN GÖRÜŞÜ