featured

2016 dan beri bağış olarak 648 Bitcoin topladı…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da  “yolsuzlukla mücadele”  aktivisti Alexei Navalny’nin yeni bir rapora göre bağışlar aracılığıyla 33 milyon dolarlık bitcoin (BTC) topladığı belirtildi

Navalny Başkan Vladimir Putinin en sert eleştirmenlerinden biri olarak biliniyor. Bununla birlikte başkanlık yaptığı  Shtab Navalny organizasyonu “soruşturma yürütmek çevre için mücadele etmek yerel seçimler için bağımsız adaylar  göstermek ve sosyal ve siyasi kampanyalar yürütmek” gibi aktivitelerde bulunuyor.

Organizasyon 2016 yılında Bitcoin bağışlarını kabul etmeye başladı ve kendisini “ülkedeki ana siyasi muhalefet gücü” olarak görüyor.

RBC adlı medya kurumu Navalnynin organizasyonun her bir bağışın alındığı tarihte hesaplanması halinde Bitcoin bağışlarını kabul etmeye başladığından beri toplam 648 BTC aldığını bildirdi.  RBC paranın fiata dönüştürüldüğünü harcandığını veya diğer adreslere taşındığını belirtti.

İddialara göre Shtab Navalny cüzdanında veya dışında toplam 3 bin 241 işlem gerçekleştirildi.

Bu Haber Navalnynin bağışlarla çalışan başka bir kurumu Yolsuzlukla Mücadele Fonunu kapattığını açıklamasından ve bir çalışanla birlikte toplam 124 milyon USD para cezasına çarptırıldıktan hemen sonra ortaya çıktı.

Resmi bir gönderide Navalny bağışların zaten yolsuzlağa karışmış politikacıları ve kamu görevlilerini saf dışı bırakmakta kullanıldığını ve başarılı olduğunu söyledi. Ayrıca kurumun  Putin’in Rusya parlamentosundaki toplam 450 sandalyenin 335ini elinde tutan iktdar partisi United Russia ile mücadelesine devam edeceğine söz verdi.

2016 dan beri bağış olarak 648 Bitcoin topladı…