featured

2011 Yılında 50 Bin Adet Bitcoin Satan Genç Yatırımcıdan Açıklamalar 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Son zamanlarda Bitcoin fiyatı 20 bin dolarlık psikolojik açıdan önemli seviyeyi geçmeyi başardıktan sonra 24 bin dolara ulaştı. Son yükseliş MicroStrategynin değerinin iki katına çıktığı anlamına geliyor çünkü şirket Eylül ayında lider kripto para birimi hala 11 bin doların altındayken milyonlarca yatırım yaptı.

Ancak bütün yatırımcılar bu kadar şanslı değil. Cuma günü bir dizi tweette Bitcoine erken dönemlerde yatırım yapan Martti Malmi geçtiğimiz günlerde sekiz yıldan fazla bir süre önce 50 bin Bitcoin sattığını ve esasen 1 milyar doların üzerinde kar etme fırsatını kaçırdığını açıkladı.  Aynı zamanda öncü bir Bitcoin geliştiricisi olan Malmi 2009-2010 arasındaki dönemde kişisel dizüstü bilgisayarında BTC üretti ve 2012den önce sattı. Mevcut fiyatlarla aynı miktar Bitcoin bugün 11 milyar dolar değerinde olacaktı.

Malmi bu satıştan eline geçen parayla “sıkıcı” yazılım geliştirme işini bıraktı ve birkaç ay boyunca Japonca öğrenmek için Japonyaya taşındı. 

Malmi kripto para biriminin döviz kuru 15-30 dolar aralığına ulaştığında 2011 yılında 10 binden fazla Bitcoin sattı ve henüz 22 yaşındayken Helsinkide lüks bir stüdyo daire satın aldı.

Pişmanım ama iyi bir deneyim ve ders oldu 

Genç yatırımcı Bitcoinlerini hiç satmasaydı çok daha fazlasına sahip olabilirdi. Malmi pişmanlık duysa da  bunun iyi bir deneyim ve ders olduğuna inanıyor.

 Ekim 2011de Bitcoini kabul edeck  büyük bir işletmeye sahip olacak herkese 1000 BTClik bir ödül teklif etti. Bu ödül talep edilmedi ve daha sonra Bitcoin varlıklarının geri kalanını HODL etmeye karar verdi. Maalesef yeni bir iş ararken BTCsinin çoğunu tane başına 5 dolar gibi çok düşük bir oranda satmak zorunda kaldı.

Malmi on rakamlık karı kaçırmış olsa da birikimlerinin bir kısmını şimdiye kadar Bitcoinde tutmaya devam ediyor. “Şu an çok fazla Bitcoinim yok ancak yıllar geçtikçe güzel kazançlar elde edeceğime inanıyorum. Son gelişmelerden memnunum ”dedi.

2011 Yılında 50 Bin Adet Bitcoin Satan Genç Yatırımcıdan Açıklamalar