featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC)  son günlerde tekrar yükselişe geçmiş olabilir, ancak yatırımcılar dikkatlerini Cardano’ya (ADA) çeviriyor. Bu, kripto para ticaret komisyoncusu Voyager Digital tarafından yürütülen ilk Dijital Varlık Yatırımcı Duyarlılığı Anketi’nin bulgusudur.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 31,8’i Cardano’yu umut vaat eden kripto para birimi olarak gördüklerini söylerken, bu oran Bitcoin için yüzde 22,2 oldu. Geçen ay, Cardano tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.48 dolar’a ulaştı ve piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para birimi oldu. Anketin üçüncü ve dördüncü sıralamasında, sırayla yüzde 12,2 ile Ethereum ve yüzde 6,3 ile Polkadot var.

Voyager Digital CEO’su Steve Ehrlich,  verdiği demeçte, “Bu, kullanıcı tabanımızın hem yatırım hem de ticaret açısından kripto para birimlerine olan ilgisini açıkça gösteriyor. Elbette, bugünlerde herkes Bitcoin hakkında konuşuyor, ancak Cardano’nun onun önüne geçtiğini görmek bizim için gerçekten büyük bir sürpriz oldu.” dedi.

Ehrlich’e göre, anket sonuçları, kripto para birimi sektörünün, yatırımcıların aralarından seçim yapabilecekleri artan sayıda dijital varlıkla gerçek anlamda çeşitlilik içeren bir ekosistem haline geldiğini de gösteriyor.

Bitcoin’e İlgi Giderek Artıyor

Bitcoin’in Şubat ayındaki yüzde 26 düşüşüne rağmen, perakende yatırımcılar varlığın yükselişine devam etme konusunda iyimserler. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 1.385 kişiyi inceleyen anket, yatırımcıların çoğunun Bitcoin’in fiyatının Mart ayı sonunda 51 bin ila 60 bin dolar arasında olmasını beklediğini ve katılımcıların yüzde 80’inin bu ay daha fazla Bitcoin almayı planladığını ortaya koydu.

Katılımcılar genel olarak kripto para yatırımına olumlu bakıyorlar. Ankete katılanların sadece beşte biri, Bitcoin’in şu anda “balon bölgesinde” olduğu konusunda hemfikir.

Katılımcılar, bir ayı piyasasını tamamen dışlamıyorlar ve gerçekleşmesi durumunda, yatırımcıların çoğu Bitcoin’in fiyatının yüzde 20 ila yüzde 40 arasında düşmesini bekliyor.

Bununla birlikte, ankete katılanların yüzde 60’ı Bitcoin ve diğer dijital varlıkların en büyük değer deposu olacağına inandıklarını söylerken, altın’ı tercih edenelrin oranı  yüzde yüzde 8, hisse senetleri yüzde 6 ve üst düzey devlet tahvilleri yüzde 1 oranında kaldı.