kripto para

Dünya Enerji Krizi Kıskacında: ABD’den Endişelendiren Bitcoin Hamlesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bitcoin (BTC) madenciliği son yıllarda önemli bir tartışma konusu oldu. 2021 yılında Çin hükümeti, çevre üzerindeki etkisi nedeniyle BTC madenciliğini yasakladı. Gözler, şimdi ABD kongresinde.

 

Yasak getiren ülke sayısı, artıyor! Cambridge’ten çarpıcı rapor

Kazakistan, İran ve Kosova, enerji krizi nedeniyle tüm kripto madenciliğini yasakladı. Dünya, enerji krizi yaşarken, bu yasak daha da büyüyebilir. Geçen yılın Temmuz ayında Çin hükümeti Bitcoin madenciliğini yasakladı. Madenciliği yasaklama kararı, yalnızca hükümetin kripto paralar konusundaki tutumu nedeniyle değildi. Çin’in 2060 yılına kadar karbon nötr hale gelme hedefi var. Bitcoin  madenciliğinin çevre üzerindeki etkisi nedeniyşe  böyle bir yasağa ihtiyaç duyuldu. Enerji tüketimi ve iklim etkisi göz önüne alındığında, bazı önemli madencilik istatistikleri dikkate alınmaya değer.
Tarihi Hidroelektrik Santrali, Bitcoin (BTC) Madenciliğine Başladı
 
Columbia Üniversitesine göre Bitcoin’in (BTC) işlem başına 707KwH tükettiği düşünülüyor. Ayrıca ısınan ve soğutmaya ihtiyaç duyan madencilik bilgisayarları da var. Cambridge Üniversitesi, Bitcoin madenciliğinin yılda 121,36 terawatt-saat (TWh) tükettiğini tahmin ediyor. Bu tahmine göre Bitcoin bir ülke olsaydı, ilk 30 enerji tüketicisi arasında olurdu. BTC, Yeni Zelanda kadar enerji tüketiyor.

ABD, zamanla Bitcoin madenciliğini yasaklayabilr

 ABD Kongresi, Bitcoin’in çevre üzerindeki etkilerini değerlendirecek bir alt komite oluşturdu. Kripto madenciliği ve çevre üzerindeki etkisi konusunda artan endişeler olması şaşırtıcı değil. Geçen yılın sonlarında, ABD’nin en büyük Bitcoin  madenciliği ülkesi haline geldiğine dair çok sayıda rapor var. Cambridge Alternatif Finans Merkezi’ne göre ABD, Ağustos 2021’de küresel hash rate oranının yüzde 35,4’ünü oluşturuyordu. Nisan 2021’de ABD yalnızca yüzde 16,8’ini oluşturuyordu. Çin, yasaktan önce Nisan ayında yüzde 46’lık bir paya sahipti.

Bitcoin Madenciliğinde Kartlar Yeniden Dağıtılıyor: İşte Kuzey Amerika Verileri!
 
  Emisyonlar açısından, ABD sera gazı emisyonlarının 2019’da toplam 6,6 milyar metrik ton CO2 olduğu bildirildi. 2020’de ABD emisyonlarının 4,7 milyar metrik tona düştüğü bildirildi. Ancak 2021 için raporlar, emisyonlarda  yüzde 7,6’lık bir artışla 5,1 milyar tona ulaşacağını tahmin ediyor. Bu, 2019 rakamının oldukça altında olsa da, küresel karbon emisyonlarının 2019’da rekor bir seviyeye ulaştığını belirtmekte fayda var 2019’da küresel emisyonların 36,7 milyar metrik ton ile yeni bir ATH’ye ulaştığı bildirildi. Zaman alsa da, ABD’de Bitcoin (BTC) madenciliğinin tamamen yasaklanması beklenebilir. Bununla birlikte, diğer hükümetlerin de çevre üzerindeki etkiyi ele almak için adım atıp atmayacağı da merak konusu.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dünya Enerji Krizi Kıskacında: ABD’den Endişelendiren Bitcoin Hamlesi