Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: İşte Bilançosu!

Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: İşte Bilançosu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para platformlarında “hack” saldırılarının sonu gelmiyor. Bildiğiniz üzere DeFi sektörü günden güne gelişiyor ve birçok kötü niyetli kişiler projelerde güvenlik açığı arıyor. Son yaşanan bu olayda kendini “en güvenli” olarak nitelendiren DeFi kredi platformu hack saldırısında 6 milyon dolar zarara uğradı. İşte detaylar…

“Bu DeFi platformu ‘6 milyon dolarlık’ saldırıya uğradı!”

Daha önce kriptoarena.com olarak birçok defa aktardığımız DeFi’ye yönelik saldırılar, günden güne artarak devam ediyor. Saldırganlar son olarak bu DeFi kredi platformuna saldırıda bulundu. Proje ise 6 milyon dolarlık zarara uğradı.

Ekibin Cuma günü bildirdiğine göre, DeFi kredi kuruluşu LendHub bir saldırıda 6 milyon dolarlık kripto varlığını kaybetti. LendHub, saldırının 12 Ocak’ta gerçekleştiğini belirtti . DeFi kredi kuruluşu, çalınan kriptonun izlenmesine yardımcı olmak için blockchain güvenlik firmaları ve kripto borsalarıyla iletişime geçtiğini ekledi.

FTX Hacker'ları SHIB ve Bu Coinleri Satıyor! Yetkili İsim Konuştu!

Zincir üstü veriler, bilgisayar korsanının cüzdan adresinin, yaptırım uygulanan kripto mixer Tornado Cash’ten 100 Ethereum (134.000 dolar) çektiğini gösteriyor. Saldırgan daha sonra ekip tarafından henüz çözülmemiş olan kritik bir güvenlik açığını hedef alarak protokole bir saldırı başlatmak için bu fonları LendHub platformuna köprüledi. Bu güvenlik açığı, platformda iki IBSV token’ının varlığını içeriyordu; Blockchain güvenlik firması SlowMist, The Block’a verdiği demeçte, bunlardan birinin yerini diğerinin aldığını söyledi. LendHub, eskisini protokolünden silmeyi başaramadı. Bu, borç verme platformundaki her iki token için varlık fiyatlandırmasındaki tutarsızlık nedeniyle bir güvenlik açığı yarattı.

SlowMist ekibi, “Bu güvenlik açığından yararlanarak, saldırganlar yeni piyasada borç alırken eski piyasada basım ve itfa sürecini manipüle edebildiler ve sonuçta yeni piyasadan önemli protokol fonlarını çaldılar” sözlerinde bulundu.

Saldırgan kısa süre sonra LendHub’ın faaliyet gösterdiği Heco ağından çalınan fonları Ethereum ve Optimism gibi diğer zincirlere köprülemeye başladı. Bu zincirler arası transferler, Transit Swap ve Multichain dahil olmak üzere çeşitli araçlar kullanılarak yapıldı. Bilgisayar korsanının cüzdanında, raporlama tarihi itibariyle hala yaklaşık 2,6 milyon dolar değerinde USDT ve DAI stabilcoinleri bulunuyor.

Bir diğer yandan geçtiğimiz aylarda LendHub, kendisini zincirler arası borç verme için “en güvenli merkezi olmayan borç verme platformu” olarak lanse ediyordu. Platform, bu saldırıyla ilgili tam soruşturma yürüteceğini açıkladı.

Kripto para piyasasının durumu

Kripto para piyasası son 24 saat içerisinde uçuşa geçti. Birçok kripto para birimi yükselişe geçerken, lider kripto para birimi Bitcoin 20 bin dolar bandını aşmayı başardı. Son bir haftalık süreçte yüzde 23.5 değer kazanan BTC, anlık olarak 20,952.02 dolar seviyesinde bulunuyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise 53,432,751,967 dolar seviyesinde. Kripto para piyasasının genel değeri ise 1 trilyon dolar seviyesini aşmış bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Kripto Para Platformu Hacklendi: İşte Bilançosu!