featured

Bitcoin yıkıcı ve piyasa döngülerini düzensiz hale getiren bir para birimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Horizen CEOsu Bitcoinin yıkıcı olduğunu ve piyasa döngülerini düzensiz hale getirdiğini söylüyor.

Yaklaşık 12 yıl önce piyasaya sürülen Bitcoin (BTC) genellikle dalgalı piyasa döngüleri ile biliniyor. Bazıları Bitcoinin bir değer deposu olarak konumunun bu döngüleri oldukça tutarlı tuttuğunu düşünürken Horizenin kurucu ortağı ve CEOsu Rob Viglione aynı fikri paylaşmıyor.

Viglione ”Bitcoin ve kripto pazarları ile ilgili tek tutarlı şey büyük bir belirsizlik derecesidir. Gerçek zamanlı olarak bir endüstrinin doğuşuna yeni bir para sisteminin doğuşuna ve yeni bir eşler arası ekonominin doğuşuna tanık oluyoruz; yeni bir dünya yaratmak dağınık bir iştir” açıklamasını yaptı.

Bitcoin merkezi olmayan sınırsız ve herhangi bir hükümete bağlı değildir. Sahipler takma adın yanı sıra hızlı bir şekilde gönderip alabiliyor. Ayrıca kamuya açık olarak listelenen sınırlı bir maksimum arzı da tanıtıyor. Koduna dayanarak coin tam arz dolaşıma girene kadar her dört yılda bir ekosisteme giren yeni Bitcoin miktarını otomatik olarak azaltıyor.

Analist PlanB bu halving olaylarına dayanarak Bitcoin için gelecekteki fiyatları yansıtan bir stok-akış modeli oluşturdu. Böyle bir düşünce okulu en azından mantıksal olarak Bitcoinin piyasa döngüleri için olası bir tutarlılık seviyesine yer veriyor. Bununla birlikte Viglioneye göre denklemin insan bileşeni potu karıştırarak belirsizlik yaratıyor.

“Tabii ki Bitcoin para arzının yolu tamamen kökeninden geliyor herkes bugün ne kadar Bitcoinin var olduğunu ve yarın ne kadarının var olacağını kesin olarak biliyor ancak talep tarafı tamamen belirsiz ve çılgınca dalgalanıyor. Belirsizlik kitlesel kabul ve gerçek dünya yararı ile doğal olarak azalacak ancak emekleme döneminde bu endüstrinin bir parçası olmak kesinlikle heyecan verici.”

MyEtherWallet CEOsu ve kurucusu Kosala Hemachandra da Bitcoinin piyasa döngülerinde tutarlılık görmüyor. ”Biz insanlar özellikle ticaret dünyasında kalıpları görmeye eğilimliyiz” dedi ve daha sonra apofeni eğilimini etiketledi.

Bununla birlikte özellikle arz fiyatı düştüğünde fiyatta bir artış olacağını varsaymak her zaman mantıklıdır. Bunun nedeni varlık arzı yarı yarıya azalırken o varlığa yönelik talebin aynı kalmasıdır.

Hemachandra Bitcoin ve diğer varlıklar için boğa döngülerinin teknolojik gelişmeler veya popülerlik gibi diğer etkenlerin bir sonucu olarak da oynayabileceğini açıkladı.

Popülerlikten söz etmişken Bitcoin son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın bir mesafede işlem gördüğü için son günlerde birçok manşetten geçti.

Bitcoin yıkıcı ve piyasa döngülerini düzensiz hale getiren bir para birimi