Birleşmiş Milletler'den (BM) Kritik Blockchain ve Kripto Para Raporu!
Birleşmiş Milletler'den (BM) Kritik Blockchain ve Kripto Para Raporu!

Birleşmiş Milletler’den (BM) Kritik Blockchain ve Kripto Para Raporu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimleri ve altında yatan Blockchain teknolojisi, büyük umut vaat ediyor ve milyonları özgürleştirebilir. Hatta, çevrenin korunmasına katkıda bile bulunabilir. Bu fikir Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ifade edildi. BM’nin yayaınladığı bugünkü raporunda, teknolojinin daha sürdürülebilir bir küresel ekonomi için katalizör olabileceğine dikkat çekti. Bununla birlikte, enerji tüketimi odak noktası olmaya devam ediyor ve teknolojilerden faydalanırken, öncelikle bu sorunun çözülmesi gerektiği vurgulanıyor.

Blockchain teknolojisi önemli bir rol oynayabilir

BM, sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesini, Blockchain ve kripto paraların faydalarından biri olarak tanımladı ve şunları belirtti:

BM açısından Blockchain ve kripto paraların en faydalı yönlerinden biri şeffaflıktır. Teknoloji, manipülasyona ve sahtekarlığa karşı dirençli olduğundan, güvenilir ve şeffaf bir işlem kaydı sağlayabilir. Bu, özellikle kurumların zayıf olduğu ve yolsuzluğun yüksek düzeyde olduğu bölgelerde önemlidir.

Dünya Gıda Programı, Blockchain teknolojisi sayesinde, yardım olarak dağıttığı nakdin nerelere dağıtıldığını takip edebiliyor. Pakistan’da Dünya Gıda Programı, bankaları atlayan bir Blokchain platformunu denedi ve sonuçların harika olduğunu söyledi.

Ek olarak, Blockchain çevre koruma alanında büyük ilerlemelere yol açabilir. Bu teknoloji, sadece çevreye zararlı faaliyetleri izlemek ve engellemek için kullanılamaz, aynı zamanda bir proje “sera gazı emisyonlarındaki azalmaları satın alınabilen ve satılabilen bir kripto para birimine dönüştürüyor, üreticilere ve tüketicilere daha sürdürülebilir seçimler yapmaları için finansal bir teşvik sağlıyor”. Blockchain, rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını hızlandırmada önemli bir faktör olabilir. Bu kaynaklar, doğası gereği kesintili ve merkeziyetsiz olduğundan, yeni enerji piyasaları biçimlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Blockchain teknolojisini kullanan araçlar, bu pazarların yaratılmasına yardımcı olabilir ve fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı sona erdirebilir.

BM: Enerji tüketimi en büyük engel

BM, Bitcoin’in tek başına tüm ülkelerden daha fazla enerji kullandığını iddia eden raporlara atıfta bulundu. Küresel enerjinin önemli bir yüzdesinin üretiminden hâlâ fosil yakıtlar sorumluyken, “Bitcoin madenciliğinin iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının üretiminden kısmen sorumlu olduğu söylenebilir” denildi. Her Bitcoin işlemi, ortalama bir Mastercard işleminden 1,6 milyon kat daha fazla enerji kullanır. Basın açıklamasında, BM şunları söyledi:

Tüm bu potansiyel faydalara rağmen, teknolojiyle ilişkili büyük enerji tüketimi, üstesinden gelinmesi gereken ana engellerden biridir ve sektördeki birçok oyuncu bu sorunu çözmenin yolları üzerinde çalışmaktadır.

Bitcoin (BTC)'de ''Baş ve Omuz Formasyonu'' Belirdi: Ne Anlama Geliyor?
 

BM, Ethereum Vakfı’nın ağı, sektördeki en büyük çabalardan biri olarak bir prrof of stake konsensüs mekanizmasına geçirme çalışmalarını gösterdi. Bu geçiş, bazı uzmanlara göre altcoinin enerji tüketimini yüzde 99,95’e kadar azaltabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Birleşmiş Milletler’den (BM) Kritik Blockchain ve Kripto Para Raporu!

Yorumlar kapalı.