ABD Bugün Enflasyon Raporunu Açıklıyor: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?
ABD Bugün Enflasyon Raporunu Açıklıyor: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

ABD Bugün Enflasyon Raporunu Açıklıyor: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Traderlar, salı günü yayınlanacak olan Haziran TÜFE raporunu beklerken, Bitcoin bu haftanın başında dolara ters hareket ediyor.

Bitcoin fiyatı istikrar kazanıyor

Bitcoin (BTC) fiyatları, salı günü daha sonra açıklanacak önemli bir ABD enflasyon raporu öncesinde zayıflayan ABD doları duyarlılığı ile desteklenen önceki oturumu yüzde 3.41 kayıpla kapattıktan sonra salı günü istikrar kazandı. Spot BTC/USD döviz kuru, pazartesi günü Coinbase’de 32.996 dolarda dibe vurduktan sonra yüzde 1.31’lik mütevazı bir artışla 33.096 dolara yükseldi. CME Bitcoin Vadeli İşlemleri, önceki seansın en düşük seviyesi olan 32.600 dolardan yüzde 1.64 yükseldi. Bu arada, USD endeksi Londra borsa açılış zili öncesinde yaklaşık yüzde 0.03 düştü. Endeks, doların en iyi yabancı para birimleri sepetine karşı gücünü temsil ediyor.

Salı günü, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ülke ekonomisi koronavirüs pandemisindeki yavaşlamadan kurtulmaya çalışırken enflasyondaki artışı vurgulayarak haziran ayında önemli bir artış daha kaydetmeyi bekliyor. Bir Reuters ekonomist anketi, TÜFE’nin mayıs ayından bu yana yüzde 0,5 ve bir önceki yıla göre yüzde 4,9 oranında artmış olabileceğini belirtti. Pek çok trader, kısmen BTC’yi yasal para birimlerinin satın alma gücüne zarar veren merkez bankası enflasyonist politikalarına karşı bir koruma olarak yansıtan popüler anlatılar nedeniyle, daha yüksek enflasyon beklentilerine karşı Bitcoin üzerine bahis oynuyor.

Bitcoin’deki enflasyon verileri bekleniyor

Bitcoin, söz konusu Nisan ortasındaki zirveye kadar yarıdan fazla düştü, ancak psikolojik fiyat tabanı olarak 30 bin doları amansızca tutarak genel yükseliş eğilimini sürdürdü. Destek, enflasyonun Nisan’da yüzde 4,2’ye ve Mayıs’ta yüzde 4,9’a yükseldiğini gösteren önceki iki TÜFE raporunun ardından son derece kullanışlı oldu. N.exchange iş geliştirme direktörü Gustavo De La Torre bu konuda şunları ifade ediyor:

 TÜFE okumalarındaki artış, ekonominin pandeminin sancılarından tamamen iyileşmediğinin ve kripto piyasasının negatif enflasyon rakamlarını takip ettiğinin bir göstergesi. Satın alma yoğunlaşırsa, kısa vadede Bitcoin için 40 bin dolara kadar bir fiyat artışı görülebilir.

CEX.IO’nun genel müdürü Konstantin Anissimov, Fed’in daha fazla enflasyon artışına karşı potansiyel sert tepkisi konusunda uyardı. Bunun merkez bankasını tahvil alım programını gevşetmeye ve faiz oranlarını beklenenden daha erken düşürmeye sevk edebileceğini belirtti. Anissimov Bitcoin ve diğer kripto paralardaki düşük fiyatların enflasyonist korkulara karşı doğru koruma olarak hizmet etmeye devam edeceğini belirtirken şunları da sözlerine ekliyor:

İşler devam ederken, Fed bilançosunun boyutunu 2020’nin başından 8 trilyon doların üzerine çıkardı – önemli bir artış. Yenilenen satın almalarla birlikte hem Bitcoin hem de Ethereum, yeni fiyat seviyelerini sırasıyla 45 bin ve 3.000 dolar olarak yeniden test edecek.

Bitcoin birikime giriyor

Zincir üstü göstergeler, devam eden bir Bitcoin birikimine işaret etmeye devam etti. Glassnode’un verilerine göre, geçen haftanın kapanışından itibaren, satış geçmişi az olan varlıklar, Bitcoin’i daha zayıf ellerden biriktirmeye devam ederken, net döviz akışları negatif bölgeye daldı ve bu da tüccarların Bitcoin’lerini tutmak için ticaret platformlarından çektiklerini gösteriyor. Bağımsız bir piyasa analisti olan Will Clemente III konuya ilişkin şu yorumlarda bulunuyor:

Bireysel yatırımcılar, haftalardır yoğun bir şekilde alım yapıyor, ancak sonunda beklediğimiz balina artışını yakaladık. Bu hafta Blockchain’de 17 yeni balina doğdu, aynı zamanda balinaların toplam varlığı 65.429 BTC arttı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

ABD Bugün Enflasyon Raporunu Açıklıyor: Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilenecek?

Yorumlar kapalı.