featured

Bu 4 faktör Bitcoin in bir sonraki hareketi hakkında önemli bilgiler sunuyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 BTC tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak istiyor ancak dört temel ölçüm büyük olasılıkla yakında geri çekileceğini gösteriyor.

Bu faktörler arasında tehlikeli derecede yüksek korku ve açgözlülük endeksi ve hızla yükselen SOPR göstergesi yer alır.

Bitcoinin son aylarda boğa koşusu kripto para biriminin 18.000 doların üzerine çıktığını gördü ve kurumsal ilgi son dalgalanmada kilit rol oynadı. Çoğu kişi için Bitcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 Dolar a ulaşması ve hatta onu geçmesi sadece bir an meselesidir. Bununla birlikte bu dört ölçüme göre kripto para birimi yakında geri çekilmeye başlayabilir.

19 bin dolar direnç seviyesi

Bitcoinin mevcut seviyelere yükselişi kripto para biriminin uzun süredir devam eden çeşitli direnç seviyelerini kırdığını gördü. En önemli ve kırılması zor olanlardan biri Bitcoinin aylarca mücadele ettiği 12.000 dolarlık direnç seviyesiydi. Analist David Puellin birkaç ay önce açıkladığı gibi bunun nedeni 2019un en yüksek alıcılarının başabaş noktasına ulaşacağı nokta olmasıydı.

19.000 $ lık direnç seviyesi Bitcoin için de aynı derecede zor. Sadece iki gün önce Bitcoin bu direnç seviyesini kırmaya hazır gibi görünüyordu ve 18.895 $ a yükseldi. Ancak bu işareti kırmayı başaramadı. Bitcoin şu anda 18235 dolardan işlem görüyor.

Sektör uzmanlarının belirttiği gibi Bitcoin 19.000 $ a yaklaştığında işlem yapan Coinbase Bitfinex ve Binance gibi bazı büyük borsalarda önemli satış emirleri var. Çoğu büyük balinalar tarafından verilen bu siparişler kripto para birimi için büyük bir geri çekilmeyi tetikleyebilir.

Korku ve Açgözlülük Endeksi tehlikeli bir yükselişte

“Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi” bu duyguların basit bir sayıya analizidir ve tüccarların bir sonraki adımda ne yapmayı planladıklarına dair bize fikir verir. Bu dizin şu anda tehlikeli derecede yüksek bir seviyede duruyor. Şu anda 94te duruyor 0 tüccarlar tarafından aşırı korku ve 100 aşırı açgözlülük gösteriyor.

Bu faktör geçtiğimiz yıl içinde görüldüğü en yüksek faktör. Bu faktör her zaman Bitcoinin fiyatı ile ilişkilidir çoğu tüccar fiyat yüksek olduğunda açgözlülük gösterir ve fiyat düştüğünde korkar. BTC fiyatı 4.583 dolara düştüğü Mart ayı ortasında endeks de 11e düştü.

Temmuz 2019dan bu yana en yüksek Bitcoin SOPR göstergesi

Yakında bir fiyat gerilemesinin bir başka göstergesi de kripto para biriminin gösterdiği yüksek SOPR göstergesidir. Harcanan kar oranı anlamına gelen SOPR Bitcoin sahiplerinin şu anda ne kadar kar elde ettiğinin bir göstergesidir. Yüksekse bu Bitcoin sahiplerinin çoğunun eşit değerde olduğu ve kâr ettiği anlamına gelir. Bu genellikle satmaya istekli oldukları anlamına gelir ve fiyatın geri çekildiğini gösterir.

Kötü haber SOPR göstergesinin Temmuz 2019dan beri en yüksek seviyesinde olmasıdır. Blockchain analitik firması Glassnodeun baş teknoloji sorumlusu Twitterda şunları söyledi:

Bitcoin yıkıcı bir kaç aydan sonra toparlanmış ve fiyatı iki katına çıkarak 13.000 $ a çıkmıştı. Ardından BTCnin sadece iki hafta içinde değerinin% 30una yakınını kaybettiğini gören bir düzeltme oldu.

Artan stabilcoin oranı

Bir fiyat düzeltmesine yönelebileceğimizi daha da kanıtlayan kademeli olarak artan stabilcoin oranıdır. Bu BTC rezervinin borsalardaki stabilcoin rezervine bölünmesiyle elde edilen bir göstergedir. 

Crypto Quant CEOsu Ki Young Ju ayrıca satış baskısının yukarı doğru gittiğine dikkat çekti. Yakın gelecekte bazı düzeltmeler göreceğimize inanıyor. Ancak  Young Ju satış baskısının o kadar yüksek olmadığını ve büyük olasılıkla hafif bir gerileme tetikleyeceğini belirtti.

Bu 4 faktör Bitcoin in bir sonraki hareketi hakkında önemli bilgiler sunuyor