featured

BİTCOİN FİYATINDAKİ DÜŞME,SALDIRILAR VE FEC DÜZENLEMELERİ:KRİPTO DA GEÇEN HAFTA

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin bu hafta% 8 düştü geçen aya göre yaklaşık% 20 düşüş eğilimi devam ediyor.Bugün erken saatlerde Bitcoin fiyatı 5825 $ a düşererk 2018in en düşük seviyesine indi ve analistlerin 2014e kıyasla karşılaştırmalar yapmasına neden oldu.Hızla düşüşe rağmen analistler iyimser kaldı çünkü Mt. Gox tasfiyesi 2018 yılı için bitti.

Ethereum bu hafta% 11 düştü. Bu düşüş Etherin bir güvenlik oluşturmadığı yönündeki son dönüm noktası SECe rağmen gerçekleşti.Düşüş altkodların daha abartılı hareketlerle Bitcoini yansıttığı geçen yıl boyunca birçok kez analistler tarafından gözlemlenen bir paterni izliyor.

Bu hafta tüm para piyasası % 13 düştü. Bunun nedenlerinden biride EOS olarak gösteriliyor. Mainnete geçiş esnasında 34 tane saldırıya uğrayan EOS analistcilerin hışmına uğradı.

BOĞALAR: 

eToro CEO kriptoyu 2001 Apple ile karşılaştırdı. Bitcoini bir balonla karşılaştıran büyük yatırımcıların eğilimi sonrasında eToro CEOsu Yoni Assia “artık kripto satmak Appleı 2001 yılında satmak gibidir” dedi.

Düzenlenmiş kripto paralar büyük para getirecek. Multicoin Capitalin Yönetici Ortağı Kyle Samani Bloomberge bunu tahmin ettiğini söyledi.Samani bir sayı vermezken Ethereum ve Cardanonun kurucu ortağı olan Charles Hoskinson trilyonlarda olacağını tahmin etti.

Blackmore Grup CEOsu Phillip Nunne göre bu yıl Bitcoin 60.000e vuracak.Ayrıca tahmininin şu anda gördüğümüz piyasa volatilitesine dayandığını belirtti.

DÜZENLEMELER

Güney Kore regülasyonu “piyasayı meşrulaştırıyor” Yakın zamanda yapılan bir politika danışmanlığı toplantısında KFIU yöneticisi hükümetin kripto paralarını yıllarca düzenlemeyi geciktirdiğini doğruladı çünkü hükümetin bir parça yiyecek olarak gördüğü bir pazarı “meşrulaştırması” mümkün.

SALDIRILAR

Siacoin kripto saldırısı saldırısında 1 milyon dolar çalındı. Çinde 100.000den fazla internet kafe bilgisayarı kripto para birimleri için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlara yakalandı.Algılamanın önüne geçmek için kaynak kullanımını sınırlayan çoğu şifreli kötü amaçlı yazılımın aksine bu kötü amaçlı yazılım yüksek hızda çalışıp ve bilgisayarların kullanılamaz hale gelmesiyle sonuçlandı.Şu ana kadar on altı kişi tutuklandı.

Bithumb 12 ayda 3 kere hacklendi. Kore borsa Bithumb geçtiğimiz yıl üçüncü kez hacklendi. Bunu başka bir Kore borsası olan Coinrail izledi.Bunun nedeni olarak ülkedeki artan düzenlemeler gösterildi.

Blockchain Araştırmacısı EOS’un devasa bir borsa saldırısına yol açacağını tahmin ediyor. Cornell profesörü Emin Gün Sirer merkezileşmesi ve ekiplerinin geçmişte güvenlik sorunlarını çözememesi nedeniyle EOSun büyük çapta bir saldırıya yol açacağını öngördü.Bu EOS kullanmayanları bile etkileyecek.

BENİMSEME

ABD Senatosu Adayı Austin Petersen 130.000 $ lık Bitcoin bağışına geri dönmek zorunda kaldı. Bu hafta başında Petersen ile Bitcoinin federal seçimler üzerindeki etkileri hakkında röportaj yapıldı. Genel olarak Bay Petersen 24 bitcoins aldı ve FEC kurallarını ihlal ettikleri için başka birçok büyük bağışta bulunmak zorunda kaldılar.

Çinde Bitcoin Madencilik artan düzenlemeye rağmen gelişmeye devam ediyor. Kripto-para birimi sektörü genelinde madenciliği durdurmak için hiçbir düzenleme yapılmıyor.

Square Bitlicicense lisansı aldı.Twitter CEOsu Jack Dorsey başkanlığındaki halka açık bir fintech şirketi olan Square New Yorkta Finansal Hizmetler Departmanı aracılığıyla sanal para değişimi için lisans aldı. Square böyle bir lisans verilen yedinci şirket.

NANO Android Uygulaması Güvenli Değil. Geçtiğimiz aylarda 2018de RaiBlockstan yeniden pazarlanan NANO kullanıcılarını android cüzdanlarındaki bir güvenlik açığı hakkında uyararak fonlarını yeni bir cüzdanına taşımasına teşvik eden bir bildiri yayınladı.

 

BİTCOİN FİYATINDAKİ DÜŞME,SALDIRILAR VE FEC DÜZENLEMELERİ:KRİPTO DA GEÇEN HAFTA