Can Sıkan Haber Geldi: Bu Bitcoin Şirketi İflas Etti!
Can Sıkan Haber Geldi: Bu Bitcoin Şirketi İflas Etti!

Can Sıkan Haber Geldi: Bu Bitcoin Şirketi İflas Etti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında iflas haberleri durmak bilmiyor. Son olarak iflas eden Bitcoin ve kripto para kredi şirketi karşımıza Genesis Global olarak çıkıyor. New York’ta Bölüm 11 iflas koruması başvurusnda bulunan şirket, FTX’in ardından gelen son şirket olarak açıklandı. İşte detaylar…

Bitcoin ve kripto para kredi şirketi Genesis iflas başvurusunda bulundu!

Kripto para kredi kuruluşu Genesis, New York’un Güney Bölgesi’nde Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulundu. Bildiğiniz üzere “Bölüm 11” iflas başvurusu, yeniden yapılandırma iflası olarak biliniyor. Bir borçlunun ticari ilişkilerinin, borçlarının ve varlıklarının yeniden düzenlenmesini içeren bir iflas şekli olarak açıklanabilir.

Büyük Kripto Para Borsasında Erişim Sıkıntısı: Hala Kapalı!

19 Ocak tarihli dosyaya göre, şirketin tahmini yükümlülükleri 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında ve varlıkları aynı aralıkta. Daha eski raporlar, şirketin likidite krizini durdurmak için sermaye toplayamaması durumunda iflas koruması başvurusunda bulunmayı düşündüğünü öne sürmüştü. Geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında kripto kredi şirketi Genesis , “varlıkları korumanın ve işi ilerletmenin en etkili yolunu değerlendirmek için alacaklılarına ve kurumsal ana şirketi Digital Currency Group’a (DCG)” danışmanlarıyla görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

“Genesis, bu tartışmaları daha da ilerletmek için mahkeme denetiminde bir yeniden yapılandırma süreci başlattı.”

Yeni Bölüm 11 planı ile şirket, yeni mülkiyet altında yeniden yapılanacak ve bir “satış, sermaye artırımı” hedefiyle canlanabilecek bir “ikili yol” süreci tasarlayacağını duyurdu. Şirket faaliyetlerine ve işlemlere devam edeceğini aktarırken, Bölüm 11 işlemlerinin bir parçası olmadığını aktardı. Ayrıca şirket, devam eden işlemler için kullanıcıların endişelenmemesini, yeniden yapılandırma süreci boyunca bol miktarda likidite sağlayabileceğini bildirerek 150 milyon dolardan fazla nakit paraya sahip olduğunu belirtti.

Yeniden yapılandırma süreci, şirketin yönetim kurulunun “bağımsız özel bir komitesi” tarafından yönetilecek ve Bitcoin şirketi Genesis, sürecin “Genesis müşterileri ve Gemini Earn kullanıcıları için en uygun sonucu” sağlamayı amaçladığını söylüyor.

Genesis’in Bölüm 11 başvurusundan sonra DCG’de korkular artıyor!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere firma, FTX’in çöküşünün neden olduğu Bitcoin fiyat düşüşü ve piyasa çalkantısının ortasında Kasım 2022’de platformundan para çekme işlemlerini askıya aldı. Hareket, Genesis tarafından yönetilen Gemini kripto para birimi değişimi kullanıcıları için getiri sağlayan bir ürün olan Gemini Earn kullanıcılarını etkiledi.

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, iflasın Gemini kullanıcılarının varlıklarını geri alabilmeleri için “çok önemli bir adım” olduğunu tweetledi, ancak DCG ve CEO’su Barry Silbert’in “alacaklılara adil bir anlaşma teklif etmeyi reddetmeye devam ettiğini” iddia etti ve “Barry ve DCG’nin aklı başına gelmezse” dava açmakla tehdit etti.

Bildiğiniz üzere hem Genesis hem de Gemini, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Earn programı aracılığıyla kayıt dışı menkul kıymetler sundukları suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor. Genesis’in yükümlülüklerini karşılamaya çalışmak için 500 milyon dolarlık girişim sermayesi portföyünün bir kısmını satmak zorunda kalabileceğinden, Genesis’in ana şirketi DCG ile ilgili korkular artıyor. Öte yandan 17 Ocak’ta DCG, “işletme giderlerini azaltmak ve likiditeyi korumak” amacıyla temettü ödemelerini durdurmuştu. Bu da birçok yatırımcıyı meraklandıran bir başka konu olarak karşımıza çıkıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Can Sıkan Haber Geldi: Bu Bitcoin Şirketi İflas Etti!