Yüklüce Bitcoin Çıkışları Başladı: O Borsa İçin Uyarılmıştı!

Yüklüce Bitcoin Çıkışları Başladı: O Borsa İçin Uyarılmıştı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Bir son dakika haberine göre, Winklevoss ikizlerine ait olan Gemini borsasından yüklü miktarda Bitcoin çıkartıldı! İşte detaylar…

İkizlere Bitcoin şoku

Kripto para dünyası geçtiğimiz günlerde FTX skandalıyla sarsılmıştı. İflas eden borsa, kullanıcı fonlarını zimmete geçirmişti. Tüm yatırımcıları güvensizliğe sürükleyen FTX olayının ardından şimdi ise Gemini borsası patlak verdi. Uzman analistin haberine göre, Gemini borsasından tam 25.000 Bitcoin kaldırıldı. Bu da yaklaşık yarım milyar dolara tekabül ediyor. Gemini borsasında depolanan toplam Bitcoin’in %13’ü olan bu tutar, yatırımcıları derinden sarsmış durumda.

Gözlemlenen büyük miktardaki fon çıkışı, Gemini Earn platformunun kredi ortağı Genesis Global Capital’in para çekme işlemlerini durdurmasının ardından gerçekleşti. Yüklü miktardaki Bitcoin (BTC) çıkışını ifşalayan ünlü analist LeClair, borsanın herhangi bir saklama hizmeti olmadığının altını çizdi. Analist, öncü kripto para borsalarından olan Gemini’nin de FTX gibi iflas edeceğini düşünmediğini belirtti. Bunun yanında, FTX’in yatırımcıların güvenini önemli ölçüde sarstığını ve bu yüzden dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yeni bir iflas daha mı geliyor?

Gemini platformu ile ortaklıkları devam eden Genesis durum hakkında açıklama yaptı. Şirket, resmi Twitter hesabından, para çekme işlemlerini durdurma kararının FTX’in çöküşünün neden olduğu aşırı çalkantılı piyasa ve sektör güveninin kaybı nedeniyle verildiğini belirtti. Ayrıca şirket, kullanıcılarına bu durumun geçici olduğunu ve Genesis’in kendisini veya herhangi bir şirketini hiçbir şekilde etkilemeyeceğini garanti etti. Gemini borsasından ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Yüklüce Bitcoin Çıkışları Başladı: O Borsa İçin Uyarılmıştı!

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi kripto dünyası FTX iflasından bu yana çalkantılı bir dönemden geçiyor. Böyle bir dönemde yatırımcıların sektöre olan güveni azalırken her yeni bir günde farklı bir borsa ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Şimdilerde ise Aralık ayında yapılacak toplantı dört gözle bekleniyor, bu toplantıda sektöre önemli düzenlemeler getirilecek. Birçok yatırımcının yararına olması beklenen düzenlemelerin neler olacağı ise henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Gemini haberinin ardından yatırımcılar borsanın iflas tehlikesiyle karşı karşıya olup olmadığını merak etti. Uzman analistlerin çoğu ise Gemini için herhangi bir iflas beklemediklerinden bahsetti. Fakat kaldırılan yüklü miktardaki Bitcoin de yatırımcıların akıllarında soru işareti yaratmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Yüklüce Bitcoin Çıkışları Başladı: O Borsa İçin Uyarılmıştı!